Thursday, February 26, 2009

har|-har| tErakh|rku.. soB..soB..soB..!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 6:17 PM 0 kUs-kUs Links to this post
erHhmmm.. aku terima hakikat ini.. aku sudah bersedia.. aku pasrah menerima.. dan aku harap.. korang yang lain pun dapat terima.. ini adalah satu ketentuan.. ini adalah satu suratan.. ini adalah satu takdir.. takdir yang telah di tetapkan.. yang aku harus pergi.. ya!! harus.. meninggalkan semuanya.. semua yang menjadi kenangan pahit dan manis.. argghh!!
:girl_8:

aku mampu menerima hakikat ini.. walaupun bukan sepenuhnya kehendak hati... tapi apakan daya. aku hanya seorang manusia.. seorang hamba.. yang harus patuh dan akur.. akan ketentuan-Nya.. mungkin semuanya ada hikmah yang tersembunyi.. Insya-Allah.. aku harus redha dengan sepenuh hati... aku harus pergi..

:girl_3:

mengucapkan selamat tinggal pada semuanya... maafkan segalanya.. kerana aku juga manusia biasa.. yang tidak dapat lari daripada melakukan kesilapan.. maafkan segala kekasaran... maafkan segala keterlanjuran.. maafkan segala kesilapan.. halalkan semuanya.. semuanya yang telah menjadi darah daging.. halalkan.. agar aku dapat pergi dengan tenang.. dengan sempurna.. tanpa meninggalkan apa-apa perkara yang bakal menjadi kata-kata di kemudian hari..

:girl_12:
aku tidak mahu begitu.. tidak mahu ketiadaanku nanti.. hanya mendatang dosa-dosa kering kepada sesiapa saja yang menjadikan aku bahan umpatan.. aku tidak mahu... aku ingin pemergiaanku ini di relakan dengan hati yang lapang.. bukan meraikan.. cuma mengizinkan aku pergi dengan kepuasan.. membuktikan yang aku pasti meninggalkan kenangan di hati semua.. itu yang aku mahu... di kenang sebagai seorang yang berjasa.. bukan seorang pendusta yang hanya tahu berkata-kata.

:girl_5:
selamat tinggal....... ku doakan..... kau selalu bahagia..... hanya pesanku..... jangan lupa..... kirimkan khabarmu...... (erk!! maaf! selingan.. ini lagu broery marantika!! )
selamat tinggal!! aku melangkah pergi.. tidak mungkin akan kembali... aku pasrah kehendak-Nya.. maafkan aku.. halalkan semuanya.. selamat tinggal.. sob..sob...sob.. sukar untuk aku lepaskan semuanya... arghhh!!

:girl_1:

hari-hari terakhirku.. hari-hari terakhir... hari-hari...
terakhirku.... doakan aku bahagia di sana.. doakan aku gembira di sana.. doakan aku tenang di sana.. doakan... kerana itu yang aku idam-idamkan selama ini.. doakanlah...

:girl_15:

notakakitanganku :: yehaaaaa!! esok last keje!! minggu depan dah start keje tempat baru!! ye ye !! aku amat bahagia!!!
:girl_4:

Sunday, February 22, 2009

akU suDah 'waJ|B' unTuk maNd| mUngE!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:09 PM 1 kUs-kUs Links to this post
huargghhhh!!! seakan terasa ingin menembak diri sendiri!!

( erk!!! hukumnye haram yek kwn2... berdosa besar!! sila jangan lakukan di mana2!! )
aku rasa aku dah ikut sume sukatannye.. sume skali!!! tp kenapa still x menjadi!!

salah aku kah.. salah die kah.. salah bahan2nye kah..? uwaaaaaa!! amat marah skali!! adik kate.. aku sudah tiba masenye wajib untuk mandi munge!!! munge taik ayam mungkin!!!
@blogmenjerit
kenapa owg lain leh buat dengan jayanye!! dengan cemerlang dan terbilangnye!! tapi..kenapa aku tidak!! kenapa aku yang sering gagaL!! kenapa??? why..?? why..??


aku tidak pernah kenal erti putus asa!! tidak sesekali! tidak pernah kenal erti jemu!! aku sanggup berhabis! sanggup !! semuanya kerana dia!! tapi kenapa aku juga yang gagal!! arghhhh!! ketensenan aku semakin menjadi2.. aku rasa ingin saja aku mengundur diri... ingin saja aku mengaku kalah.. haruskah...?

haruskah aku putus semangat!! tinggalkan semuanya!! abaikan saje..?? huh!! aku tidak sanggup!! semangatku masih menebal.. biarlah apa org nak ckp... aku takkan putus asa.. biarlah.. ketawalah... kutuk lah sehabis2 nyer... aku pasrah


namun untuk putus asa tidak sesekali... aku akan berusaha.. berusaha !! bukankah usaha itu tangga kejayaan??



aku tak akan putus asa untuk membuat 'MUFFIN COKLAT' sehingga dia menjadi 'MUFFIN COKLAT' yg cemerlang, gemilang dan terbilang.
sekian...

nota kakitanganku : sape2 ade resepi muffin coklat yg seterusnye.. sila tanpa segan silu memberinya yek!!




Wednesday, February 18, 2009

Okey.. Mar| k|tEr kUkUs pULuT kun|ng skaranG!!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 6:34 PM 0 kUs-kUs Links to this post
ha ha ha ha ha.. tajuk amat panjang dan merepeksss mcm makan kerepek tidak mengajak orang lain!!! Grin

kompom dapat pindah!!! keseronokkan yang melampau di rasai.. ThumbsUpmaap yek dak ashie.. name2 sekolah yang terlibat tidak dapat di siarkan atas dasar keselamatan diri.. ( takut ramai lak dtg nak mintak otograp!!)Grin

so.. alhamdulillah sgt2.. aku dapat gak akhirnye tuko tempat bertugas!! perasaan indah yg sukar di gambar!! klu soblom ni.. aku gagahkan diri.. merempuh onak dan duri.. (yo yo oowww lahh!!) untuk sampai ke sekolah.. skang.. x yah tempoh ape2.. sampai dah.. Hot

klu dulu aku terpakse berulang alik sejauh 50km (pergi dan balik) skang aku hanya sekadar memandu utk 2km saje ( pergi dan balik) alangkah nikmatnye idup!! Smile wahh! jimat duit minyak!! aku dah muleh kumpul duit nak meminang dak mucuk!!! ha ha ha ha! Wink

CC aku bengang gilos!! dok ckp aku apply tuko x melalui die.. ape kejadahnye aku nak ckp kat die.. kat borang kuo tu pun x de mintak CC t/tgn tok sokongan!! so.. die x muleh nak bebel2.. shut up!! sbb telinga aku dah tuli dgn ckp2 kosong die.. mcm tin sardin yg kena tendang melantun2..!! Pirate

cikgu cikgi ni pun dok tanye.. ade yg rapat dgn aku tue.. dok begging2 ckp x yah lah pindah!! erhMmmm.. senang je aku jawab.. aku bertuko atas arahan! sbb surat aku tu tulis Arahan Pertukaran.. ha ha ha ha.. selalunye.. klu mohon tuko.. surat tue tajuk die.. Permohonan Pertukaran.... aku nye ni .. Arahan lak.. so.. aku guna alasan arahan tue lah nak jawab soklan2 yg bertalu2.. LipsareSealed

aku nak settle kan keje2 aku dulu!! PATSKOM aku lom siap lg.. akaun SUWA x balance lg.. tunggu Tok Guru aku free.. die akan dtg tulun settlekan.. amat seronok skali.. so. aku akan mintak penangguhan sehingga ujung bulan nie.. InsyaAllah.. Frown

Alhamdulillah... Allah makbulkan doa aku...

nota kakitanganku : mari kengkawan!! kite kenduri pulut kuning yg di kukus di rumah masing2 yek!! hoye!! hoye!! Heart

Monday, February 16, 2009

Aku seDanG |ngiN berhOye guMb|ra...!!!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:29 PM 0 kUs-kUs Links to this post
turun dr JPM.. aku pun x tau nape aku asik senyum jek!!! @sinchanaku harap ianya bukan harapan palsu.. ha ha ha ha!! @senam

aku nekad isi borang pindah tue... mase nak anto pd pengetua tok bg sokongan.. seram sejuk aku

rasa!! tp.. alhamdulillah.. pengetua pun x manyak ckp.. syukur sesangat!! mungkin die faham
kesusahan dan pengorbanan aku selama ini.. cheeewaahh!! @nggaya

pg td.. aku ke JPM dgn penuh semangat!! nampak2 je btg idung aku.. kak zie yg incharge psl PT

pindah randah tue dah senyum!! 'sungguh2 awak nie berusaha ya!!' ha ha ha ha... aku senyum

manis gitu.. kunun!!! aku tau aku submit borang tue dah suntuk sgt..!!! PT2 baru yg orientasi

kat orkid tue pun dah abesh.. dah ade penempatan agaknye kot.. tetiba.. aku lak dok anto borang
tuko!! cian kak zie nak kena rombak balik penempatan!! mungkin.. @nangis
pas je kak zie kuo dr bilik PN Rozana .. (mungkin.. aku x pasti..) die ckp.. 'ok settle.. nanti surat akan hantar sekolah'.. InsyaAllah.. aku tetiba rasa ati berbunge2 harapan!! @ngiler mungkin sbb

aku terlalu berharap.. berharap sgt2!! ntah!! nape gaknye aku beriye2lah sgt nak pindah tuko

ni..? sbb si A ke..? sbb si B ke..? sbb si C ke..? D..?? E..?? F..?? or.. seterusnye.. bape manyak urup da.. @damn

tp yg klakornye.. mungkin aku asik lah berangan mase drive tue.. aku leh tak pasan sign board tue

tunjuk anak panah ke.. Lapangan Terbang Bt Berendam... Stadium Hang Jebat.. aku leh ikut susur tue.. mangang!!! @damnitu jalan nak g mane da... aku patutnye ikut susur masuk ke Kolej

Yayasan Saad or.. UTEMs..!!! masak!!! aku kena pusing or tawaf lg skali MITC n Ayer keroh!! manyak buang mase n buang minyak kete!!!@males
aku tak cite pd sape2 kecuali pd kak shima jek!! ntah lah.. dah nasib agaknye... ptg dlm kol 4

lebih.. PT baru dok lapor diri.. adeh.. masak rentung aku!! CC dah sah2 muskil.. x de angin ribut taufan segala!! ape kejadahnye anto PT 1 lg kan.. ??@gatau
memula aku mmg buat2 bodoh jek.. wat2 tak tau.. sampaikan.. CC ckp mo aku die nak call

JPM... nape anto PT sowang lg.. kan dah cukup 2 owg..!! adehh.. ending2 aku ngaku gak ngan die.. 'saye yg apply kuo'.. hahahaha!! dgn selamba!! @sinchan

die nampak terkejut!! lantaklah!! klu die kena serangan jantung pun.. ade aku kisah..?? ( amat

kijam ini statement!!) aku cume leh ckp mo die... aku x tau lg aku akan di humban ke ceruk

mane.. walaupun aku dah pasti aku akan di hantar pulang ke kg halaman!!! yeye!! mari berhoye-hoye!! @nggaya

huh!! keputusan yg plg berani pernah aku buat!! so.. dengan kelulusan kuo or pindah ni nanti.. ini bermakna.. aku terpakse hapuskan saje surat interview kat Rumah Seri kenangan tue.. @konslet

yup!! aku seharusnya bersyukur dengan apa yang aku dah ada skang!! aku tak perlu sekat
peluang orang lain tok dpt keje tue.. biarlah.. jgn tamak haloba!! @tendang

so.. ape yg perlu aku buat skang!! tunggu surat keramat tu sampai!! mcm tunggu surat cinta da... @love
aku berharap.. dan aku amat berharap.. ianya bukan harapan palsu semata-mata.. @bye

nota kakitanganku : esok pasti akan jd celaru bile cikgu cikgi ni tgk PT baru dok tercegat kat

soblah aku... ape aku nak jawab!!! erk!! mari kite berhoye-hoye dulu.. pk kan itu kendian.. @kembar

Saturday, February 14, 2009

B|La yanG b|asa |tu T|aDa...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:59 PM 0 kUs-kUs Links to this post
bile kite slalu pegi tempat yang slalu kite pegi.. :bm:
bile kite slalu sentuh seseorang yang kite slalu sentuh...:bm:
bile kite slalu ketawa dengan seseorang yang kite slalu ketawakan...:bm:
bile kite slalu tengok sesuatu yang slalu kite tengok...:bm:

bile kite slalu jenjalan dengan seseorang yang slalu bawak jalan:bm:
bile kite slalu makan dgn seseorang yang slalu banje makan:bm:
tapi.. bila.. yang sesuatu.. dan seseorang itu tiada... :bm:
kite akan menjadi sepi dan wendu... :bm:
nota kakitanganku : huwaaaaaaaaaaaaaaaaaAA!! :bm:
 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting