Thursday, November 03, 2011

Pets Own MiLk : Susu sesuaI unTuk anak Dan Ibu KucinG. Siap Di Bancuh!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:15 PM
Photobucket

Pets Own Milk.

Susu untuk kucing. Emak saya agak keliru kerana di sangkanya santan bila pertama kali melihatnya sekali imbas. Ha ha ha ...

Sejujurnya di Melaka saya tidak pernah berjumpa dengan susu kucing jenama ini. Yang selalu ada di pasaraya-pasaraya adalah susu tepung kucing biasa.

Jadi terpaksa meng'import'nya dari Kuala Lumpur. =))

Kalau di kedai haiwan pula susu jenis serbuk juga ada pelbagai jenama dari serendah RM 10 hingga ke RM 80++. Mahal juga. Tapi pasti berkualiti. Namun anda perlu membancuhnya sendiri.

Bila kawan cadangkan gunakan POM untuk Noname yang menyusukan ramai anak sendiri dan anak angkat, ianya nampak berkesan walaupun hanya seketika sahaja Noname mahu susukan.

Tidak perlu di bancuh, hanya terus minum mengikut sukatan dan saiz kucing. Bagi pada emak kucing jadi saya bagi ikut suka saja. Kena belajar beri mengikut sukatan dan jam yang betul jika mahu susukan anak kucing. Kena belajar lagi ni! =))

Jadi saya sarankan, anda semua menyimpan stok susu sedia bancuh ini jika ada kes-kes kecemasan seperti terjumpa anak kucing yang masih kecil. Tidak perlu cemas dan menggunakan alasan tidak tahu menjaga sedangkan segala kemudahan sudah tersedia.

Masukkan ke dalam peti sejuk jika tidak habis dan panaskan atau rendam botol susu jika mahu di suamkan. Mudahkan??







17 kUs-kUs:

milley's mom on November 3, 2011 at 8:30 PM said...

ey ada ek kat melesia..wahhh..
a'ah yg serbuk (berkualiti) ckit mahai la ckit tapi kena bancuh..dulu masa bela kitten curi2 guna blended mak..blended susu bagi sebati..tapi sy basuh bersih2 la..xdak la perisa cili plak nnt kan. :D

sI tEDI on November 3, 2011 at 8:34 PM said...

hehehehehehe....
siap blend ek.
rajin!

nurulsulzali on November 3, 2011 at 8:44 PM said...

Salam kak tedi..mmg ni sgt berkesan kat geng gebu selepas trial 3 jenis susu tepung yg semuanye cirit2..susu tepung sesuai bile baby dah umur 3 bulan..Geng gebu ni, 1 kotak 1 hari tau!

miszgarfien on November 3, 2011 at 8:50 PM said...

nape tak pernah jumpa susu kucing yang ni...ada jual on9 x

Anonymous said...

salam kak~ ttiba rs nk nyampuk (^_^)v... kita ada jumpa POM kt melaka~ kt pet shop kt bukit baru..yg btul2 dkt trafic lite dpn air terjun tu =)
-ct-

sI tEDI on November 3, 2011 at 9:58 PM said...

CT : ada ye? Last pergi kira2 sebelum raya tak do! TQ ct

Esah on November 4, 2011 at 8:21 AM said...

POM yang senang! hehehe

DC on November 4, 2011 at 2:40 PM said...

kak DC kalau tD tak call akak masa tD kat KL dulu tanya psl POM ni.. mmg akak pun tak tau kewujudannya.. thanks ye for this info..

^_^ nuerul ^_^ on November 6, 2011 at 10:20 AM said...

salam kak teddy..mne nk dapt susu ni kalo kt area kl tu ye?

Anonymous said...

brape ea harga susu nie?

Anonymous said...

susu ni ada jual di pet shop tengkera...kedai haiwan kesayanganku...

Dv Diana on December 6, 2012 at 11:57 AM said...

salam :) klu kat area kl, kat mana nak carik susu ni ye?

Anonymous said...

Hai..skrg susu ni tgh promotion...bole dpt kt Meow Station Petshop Mlaka....kalo dr luar Mlaka bli pon masih berbaloi....bli 2kotak 1L free 1 kotak yg 250 pny dgn harga rm56...murah tuu...

Anonymous said...

Lupa plak kalo susah cari susu ni bole la contact haikal di ditalian 0179666065 hihi...tq

Anonymous said...

Ada...cmtact no ni 0179666065....tgh promosi...

Anonymous said...

Jom jln2 kt Meow Station Petshop(100% mlayu,siap ada hotel kucing lg....POM bli 2 kotak 1L free 250ML 1kotak dgn harga rm56.00...

Anonymous said...

Hai.nk tnye...mase ade ke promosi hrga susu ni...??

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting