Tuesday, February 14, 2012

BiLa kucinG PerGi berkELah... =))

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:28 AM










2 minggu lepas bawa Dak Omot berkelah di Pantai Bagain Pinang, Port Dickson. Pilih dia antara ramai-ramai sebab nampak dia lebih bersopan santun, mendengar kata dan tidak lorat macam yang lain. hahahaha...


Tidak dapat mahu bayang kalau bawa Dak Onchet. Takpe Onchet.. lain kalilah giliran kau itupun kau kena duduk dalam 'carrier' sajalah. He he he he...

Seperti di jangka Dak Omot memang tidak banyak karenah. Lepaskan saja pun beliau tidak ke mana melainkan mengkor saja. Kalau saya sakat dan bergerak sedikit demi sedikit pun dia akan ikut juga. Jalan pun takut-takut. =))


Lain kali bawa ramai sedikit... 4-5 ekor ke.. Ha ha ha..





14 kUs-kUs:

Mr.Clive on February 14, 2012 at 11:34 AM said...

haha tomel gler kucing pun nak ikut g berkelah kat tepi pantai...heee~

nurulsulzali on February 14, 2012 at 11:35 AM said...

bawakla byk2..jap lagi mak men kejar2 dgn anak2...sampai xmenyempat nk tgk air laut..hehe

Kak Lia on February 14, 2012 at 11:49 AM said...

ada bwk bekal tk ni...hehhee....mesti balik dia citer ngn geng2 lain.....mau yg lain tu pun jeles.....

tachi n poncho on February 14, 2012 at 12:31 PM said...

bestnye jenjalan pantai...kalau kucing sy...mmg dh xdpt dikesan kalau lepas bebas...huhuhuhu

Lelaki Ini on February 14, 2012 at 1:09 PM said...

bawak je semua..
baru meriah!

joijoi80 on February 14, 2012 at 2:45 PM said...

kalo cam gini punyer perangai...angkut 10 ekor pun sanggup

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ on February 14, 2012 at 4:20 PM said...

baguihnyer bw kucing pi jln²..
anak sy pun ssggggtla suke kucing,
even duk kedai makan pun sebok nk amek kucing yg ada area situ..
kl sy marah saya x prihatin cam lisa surihani la, hape la.. huhuuh..
sabo ajela...

umah ni die duk men ngan kucen aje ari2.. =)

kakachan on February 15, 2012 at 9:26 AM said...

huhu.. besnye.. jeles tgk leh bwk kucin jalan2. tak lari lak tu.

beautiful_rose on February 16, 2012 at 7:29 AM said...

kucing tak mahu duduk diam dalam sangkar mesti dia akan sondol sangkar sampai hidung dia luka.kene lepaskan saja dia merayap rayap dalam kereta tak pun peluk dia baru senyap.

dulu selalu bawa kucing berjalan,tapi kucing yang sekarang ni payah nak di kendalikan.nakal bukan main.makin di tegur lagi dia tunjunk perangai dia....heheh


kucing kamu comel dan gebu.geram nak peluk peluk.

Chika on February 16, 2012 at 7:30 PM said...

best nye piknik tepi pantai...

Jαnnαhツ on February 17, 2012 at 10:27 AM said...

waah, kucim kamu kiut sangat...bulunye lebat..

Shaz Alina on February 18, 2012 at 11:41 AM said...

mandi laut x dak omot tu...? haha ;p

Rakan Blog on March 26, 2012 at 7:11 PM said...

comel n kiuuutnyerhhhh...

jemputan khas:Para bloggers yg kiut miut semua....apa kata share N3 u olls kat web ni RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog u olls.Rangkaian bloggers Malaysia.TERHANGAT DAN SEGAR DARI LADANG....hehehehe

ain dzaya on May 14, 2012 at 9:02 AM said...

ambooiih!sseronoknyer gi jenjalan..tengok pantai. kalau bawa ramai ramai baru meriah..tapi hati2 la dgn pencuri kuceng mcm ain..ehehh.

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting