Wednesday, February 01, 2012

Rumah KucinG : Alhamdulillah. Apa aDanya, Budak-Budak siLaLah TerimA. JanGan Banyak Bunyi. NasiB awaK ,Baik BanyAk BanDinG yanG Di Luar saNa!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:00 AM
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Setakat semalam halaman sudah siap di simen.
Ada beberapa perkara lagi yang perlu di baiki terutamanya jaring-jaring walaupun saya siap pasang kain rentang boleh juga budak-budak besar yang tak makan dek saman meloloskan diri. Panjat terus meloncat keluar lalu ruang sempit.

Dalam kepala macam yang ingin di buat tapi tidak dapat pula mahu di zahirkan atas kesuntukan masa dan keadaan yang sibuk dan kelam kabut. Jadi apa adanya sekarang ni, mahu di baiki sedikit demi sedikit.

Walaupun impian untuk lihat semuanya duduk satu tempat macam mustahil tapi InsyaAllah, kena pujuk yang sudah veteran-veteran ni supaya dapat terima hakikat, bilikku, bilikku jua, bilikmu ada, silalah pindah!! =))

Nak kena letak katil baru semua melekat dekat rumah bawah ni. Ha ha ha ha...

cc: Itam, Oghen, Tom, Onchet, Em, Acong, Omot, MeiMei, Milo, Dodo, Didi, Ompok, Nowy. SBK, Noname, GPV3 3 ekor, GPV4 4 ekor, KImo Jr dan satu lagi budak tiada nama. =)) Korang take noted dekat tapak kaki masing-masing!!!!





20 kUs-kUs:

l.u.q on February 1, 2012 at 9:21 AM said...

wahhh da macam istana da...best2..mesti beriban gak abis ni..untung bdk2 tu~

meowwmania on February 1, 2012 at 10:13 AM said...

untunglah bebudak tu dah ada rumah sendiri ^_^

belogkiter on February 1, 2012 at 10:57 AM said...

banglow ni

ctpayong on February 1, 2012 at 11:38 AM said...

cat ijau...best2...mesra alam.

Anonymous said...

leh tau berapa keluasan dan kosnya?

Shaz Alina on February 1, 2012 at 4:49 PM said...

nais... nais... =D

hani@debumelukut on February 1, 2012 at 9:30 PM said...

bila nak buat kenduri house warming? bertuah lah kucing2 tu..

Cat-from-Sydney on February 1, 2012 at 9:34 PM said...

Wah! Rumah baru dah siap. Bestnyer! Nak join boleh? purrr...meow!

Suara Kalbu on February 1, 2012 at 11:05 PM said...

Alhamdulillah...

Semoga awak terus dimurahkan rezeki kerana membantu kucing-kucing ini

Esah on February 2, 2012 at 1:06 PM said...

Lalalalala!! yeah!!! Dah siap!

grOundnUt on February 2, 2012 at 2:44 PM said...

Alhamdulillah, ada jugak tempat dorang nak berteduh yer..^^

sillylupie on February 2, 2012 at 3:53 PM said...

Looking really good!! :)

Bila house warming, boleh ler bawak my anak bulus sekali to visit!

Anonymous said...

untunglah dorang.. syukur.. smoga dimurahkan rezeki selalu..

Anonymous said...

an idea:

http://www.ideas-4-pets.com/cat-products-large-cat-kennels-cat-runs-c-188_189.html?gclid=CJb8nYnzhq4CFUYRfAodYHA6cw


http://www.purrfectfence.co.uk/

http://www.purrfectfence.co.uk/hemingway_house.asp

http://www.yourcat.co.uk/Indoor-Cats/why-do-i-need-a-scratching-post-for-my-cat.html

Anonymous said...

http://www.ideas-4-pets.com/extension-run-for-047-pet-houses-999-p-5211.html?zenid=gptlc1cf12b9o9sgblgr87ju73

Anonymous said...

http://www.ideas-4-pets.com/cat-products-cat-kennels-c-188_743.html

Fia Felt Craft on February 6, 2012 at 11:44 AM said...

syok yer... alhamdulliah murah rezeki tedi... bergumbira la anak2 tedi di rumah baru nanti.. (^_^)

suzie rahman on February 12, 2012 at 12:46 PM said...

wah..untung kucing2 ni ada rumah.

ayjan on February 29, 2012 at 2:05 PM said...

Saya ade Soklan tambahan ler. Kalu korang gi bercuti ke balik kampung ke , kucing2 tu sume acane??

Kucing Yuchun ngan Cosmos saye ade 6 baby kesemuanye. masaelahnye acane sy nak balik kg? sape nak bg makan? kalu letak kat sangkar mak2 diorg musti rimas punye.
Pastu satu lagi jiran seblah mcm dah tarik muke cun diorg sbb setiap kali nak kluar diorang kena check enjin kete, bawah kete etc sbb takut kucin2 ni sembunyi kat situ then terlanggar. Dilema tol la... Acane ek?? cuti skolah kang nak balik kg.. hwaaaaaa

ain dzaya on May 14, 2012 at 9:03 AM said...

untungnya kucing kucing..ada orang sponsor rumah banglow!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting