Saturday, November 22, 2014

ResePi Cheese Tart : SaiZ RasaKsa UntuK yang PemaLeh macaM sayA!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:00 AM
Assalammualaikum.

Kanak-kanak dalam rumah ni memang suka dengan cheese. 
Jangan cakap kanak-kanak, mak kepada kanak-kanak pun lebih loratnya.
Cheese Tart, cheese cake, red velvet.
Semua jenis kek yang ada cheese, mereka suruh buat.
Sedap ke tak sedap, perkara kedua.
Ha ha ha ha

Kalau buat makaroni, suka bakar dan tabur cheese.
Cheese cheese dan cheese.

Cheese Tart ni lebih berbaloi kalau buat sendiri.
Kalau beli memang hazab harga dia.
25pcs dah dekat RM35. Itu pun saiz yang comel-comel tu.
Rasa nak masukkan saja 2-3 ketul sekaligus.
25pcs satu family memang tak cukup.
Celah gigi saja. 
Kalau beli 'shell tart' pun mahal sangat.
100pcs RM35.
Bagi saya dengan  RM 35 tu boleh buat 1000pcs shell tart. Ha ha ha

Jadi, mari kita buat sendiri.
Mudah sangat.

Saya buat cheese tart ikut resepi di sini.
Siap ada step by step lagi.
Mudah nak ikut.
Shell tart dia pun mudah dan sedap.





Hah!! Apa lagi. Hujung-hujung minggu ni, jom 'membakau'!!


3 kUs-kUs:

Cik Siti MAR on November 22, 2014 at 12:18 PM said...

Wow besarnya.. Leh tiru ni.. Senang n cepat.. Takdelah nak sakit pinggang duk menge'tart' sebijik2

Lynn Hamzah on November 23, 2014 at 9:31 AM said...

hihihihi...besar sungguh nie...

myQza on November 24, 2014 at 8:51 AM said...

hi hi hi..
kalau rajin jgn tiru mcm saya..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting