Wednesday, May 04, 2011

KucinG nakaL Di haLamaN MasJiDiL HaraM. =))

cOrat cOret Oleh : myQza pada 1:00 PM
Photobucket


Photobucket


Kucing nakal kejar burung merpati bajet macam dapat tangkap dan makan. Nyum nyum nyum....

Leka betul tengok aksi dia lompat-lompat. Tapi al-maklumlah guna kamera telefon bimbit, bab melompat memang gagallah! ha ha ha ha...

Photobucket

Ada budak yang sangat baik hati bagi dia makan. Budak dari India rasanya. Saya tanya 'cat food'? Dia jawab 'No. Fish.' Erk! Mungkin maksudnya itu bukan makanan kucing tapi tuna dalam tin.

Aduhai. Kenapa saya tidak terfikir. Patutlah saya tanya 'cat food' memang tiada di kedai runcit. Payah mahu cari. Kenapa tidak beli tuna dalam tin sajakan? =))

Idea dia yang saya guna pakai.





16 kUs-kUs:

Shaz Alina on May 4, 2011 at 8:10 AM said...

rase sgt teruja pula bila tngk kucen kat tanah suci ni... cantik kucen tu... =)

Wanita Mutalib on May 4, 2011 at 8:18 AM said...

bagusnya :)

Ecah on May 4, 2011 at 8:22 AM said...

comel calico tu!! nmpk kenakalannya bila mengendap begitu :)

veesakura on May 4, 2011 at 9:01 AM said...

aah ek. tak terpkir kan tuna dalam tin. hehehe

Sumayyah Nadhirah on May 4, 2011 at 9:01 AM said...

alolo comelnyeee...!!

habsahharun on May 4, 2011 at 11:01 AM said...

comelnye dia...
sian dia main sorang2..

Mamarempit on May 4, 2011 at 11:08 AM said...

alhamdulillah...dpt makan dr tetamu Allah

meowwmania on May 4, 2011 at 12:09 PM said...

alhamdulillah...suka tgk kucing tu dpt makan :)

Cik RoSs on May 4, 2011 at 12:15 PM said...

Alhamdulillah....rezeki3...

P/s - Tu jalan area masjid kucing di Mekah kan?? :)

sI tEDI on May 4, 2011 at 1:01 PM said...

bukan masjid kucing.
masjid kucing dha takde. dah di robohkan...

Cat-from-Sydney on May 4, 2011 at 1:53 PM said...

Cik tEdi,
Masjid Kucing dah takde? Oh no! Dulu Mama kita jumpa ramai sedara tu kat belah depan Hilton. Masa tu ada sekor marmalade betina tengah hamil...cian dia. Mama kita tak beli tuna, dia gi beli ikan goreng yang besar-besar tu, mahal! 35riyal utk 2 ekor. Sayang kucing punya pasal kan? purrr....meow!

sI tEDI on May 4, 2011 at 2:35 PM said...

takde lah awak,
masjid kucing dah takde. tak sempat kita tgk rupanya. dgr2 cerita jek... dia dah roboh sbb nak besarkan lagi halaman masjidil haram..
kem salam dekat mama awak ye? kita tak jumpa ikan goreng! jumpa ikan dalam tin jek.
hik hik hik

kodok on May 4, 2011 at 2:47 PM said...

huhu.. cikted kat mekah ea..

[^ _ ^]
lame xjenguk cnie..

sI tEDI on May 4, 2011 at 2:48 PM said...

dah balik dah cik kodok. =))

m4rilyn on May 4, 2011 at 10:59 PM said...

masjid kucing dah xde? tahun lepas bulan sama rasanya masih ada lagi....

ms pg aritu pun jumpa kucing 3 kaler gak...kat zamzam mall

Cik RoSs on May 5, 2011 at 8:52 AM said...

yup,saya tahu masjid kucing dah tak ada..dah rata :(

sebab saya pergi tahun lepas,masih ada.Musim haji tahun lepas pun ada lagi.Tahun ini baru dorang ratakan!

Maksud saya,tu area masjid kucing sebab tu la laluan yang saya dan family serta jemaah pakej kami lalu setiap waktu untuk ke masjid menunaikan solat fardhu.Masuk melalui pintu sai'e marwah!!Sebab penginapan kami area sana!!! :)

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting