Sunday, September 11, 2011

yA. mErekA hanyA KucinG.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:00 PM
Photobucket

Kadang-kadang bila kita menulis atau menaip kita terlupa untuk memikirkan untuk jangka masa panjang kesan apa yang kita tulis pada orang lain.

Bagi kita mereka mungkin hanya seekor kucing. Tapi bagi orang lain, mereka lebih dari sekadar kucing. Mereka sudah di aggap semacam ahli keluarga sendiri.

Jadi bila mahu mengeluarkan kata-kata, fikir pasal perasaan orang lain juga. Jika anda tidak peduli tidak apa. Orang lain ramai lagi yang peduli. Kenyataan anda hanya mengundang kecaman pencinta haiwan.

Jangan menunjukkan kedangkalan diri sendiri berfikir. Jangan menunjukkan seolah-olah ada tidak peduli dengan isu semasa dan tidak menghormati perasaan mereka yang terlibat.

Oh! Mungkin anda patut berbangga kerana hanya anda yang tidak mengambil kisah tentang isu ini.

Tahniah.

Hiduplah dengan dunia anda sendiri.







16 kUs-kUs:

iQa~ on September 11, 2011 at 8:27 PM said...

setuju sgt tedi....
menangis tgk kucing2 yg mati tu...sampai hati mereka buat...bayangkan mcm mne mereka mengiow lapar...

Ya Allah~

JMR on September 11, 2011 at 8:29 PM said...

better diam drp bersuara, tp menyakitkn hati..hidup si tedi!:-)

iQbAL on September 11, 2011 at 9:22 PM said...

lebih baik layan kucing dari layan orang yang ade akal tapi tak reti nak pake.. yang ade hati tapi mati

yuyuy akley on September 11, 2011 at 9:26 PM said...

eiiii.. keji la pompuan tu.. huh

Anonymous said...

Sian giler juli136ann ni! Macam bangsat! Tgk la gmbr profile dia, lg mcm bangsat! Haha. Ish2 sian dia, musti tk aman hidup nye sbb rmai org sumpah dia bangsat! Tkpe, bia dia dgn kebangsatan dia tu, pathetic biatch that needs attetion.

Maafkan dia, dia tk diajar mak bapak tuk menghormati benda idup lain, tu jd kurang ajar! Sian mak bapak dia, hrp2 mak bapak dia ada bnyk anak, sbb dia benih yg tk menjadikkkk..

zAiD said...

sedangkan Rasulullah pn sayangkan kucing. baginda pn ada membela kucing.so kalau kita ikut bela,dah dpt pahala 2.masyaAllah, byk pahala spnjg kita bela kucing ni.

Anonymous said...

Ngok r minah yg wat komen tu

cacamarba on September 11, 2011 at 10:25 PM said...

mungkin kurang kasih syg minah ni..mungkin jgk berkomunikasi dgn minah ni pakai kaki br die boleh belajar mcm mane nk kuarkn komen guna otak bukan lutut..publisiti murahan..ish..ati aku dh panas..

lovers cats on September 11, 2011 at 11:46 PM said...

mmang la ada btul ap perempuan tu ckp kalu dh anggap family member...kalu mcm family sy bela kucing dekat 20 ekor mcm mana sy nk bwk blik kg??abes family sy x yah raye ke??...sbb tu la kiteorg cri hotel utk FAMILY MEMBER kiteorg yg selesa n terbaik...x tau lak bnda mcm nie nk jd kalu kiteorg tau bnda mcm nie nk jd x de la kiteorg anta baik tgalkn kat umah....utk perempuan tu lain kali ckp tu guna akal pkiran n pk dlu sblm ckp jgn ckp ikut sedap mulut nti x psl2 kerena mulut bdn binasa....n mngkin jugak perempuan nie sedare-mare shahrul n yus tu sbb die pun x de ati perut mcm penyagak dua org tu

lovers cats on September 12, 2011 at 12:05 AM said...

pnah sy dgr org berkata:dlm dunia binatang tak ada manusia,tp dlm dunia manusia ada yg bersifat sprt binatang...so pk2kn la

Anonymous said...

Kadang Kadang Diam Itu Lebih Baik

Farzley on September 13, 2011 at 8:38 AM said...

so stupid..think first before u talk...betul apa yang cik tedi cakap...saya amat simpati dengan kes petknode haram jadah tu..nasib baik saya x menjdi mangsa..kalo x, menangis sesal saya....

Qistina on September 13, 2011 at 9:34 AM said...

berbicara ikutkn emosi kalau bela 2,3 ekor mcm sy,for sure sy mmg bawak balik kg but yg more than 5 how come nak bawak balik kg?cakap guna otak macam ni la kan..haizz..sbb layan macam famly la kita carikan tempat berteduh utk mereka klu tak dah tentu terbiar je..and one more thing they all bayar kot..so mana pegi amanah tu haizzz klu bukan pecinta haiwan mmg susah nk bercakap.wslm.

Anonymous said...

kesian dan simpati dekat cik kak kita ni...ALLAH SWT dah kurniakan otak tapi xmampu nak berfikir...orang mcm ni la kalau dia bawak keta, jumpa kucing nak melintas, dia akan tekan full speed dan langgar sampai berkecai, 'they'r just cats'....kan?

Anonymous said...

kucing makhluk tuhan seperti kita manusia, tetapi manusia diberi kelebihan akal. jadi guna akal anda sebelum membuat komen yang bukan2. Jadilah manusia yang penyayang.

Anonymous said...

mmg la kucing curi makanan, kencing merata n sbgnye..diorang xde akal,kau ade akal..smpai bebile pun tuhan jdkan kucing tu x dpt bfikir mcm manusia..mase kau kecik pon kau buat sepah, makan tumpah2 n kencing n berak merata jgk..naseb baik ade pampers...kalau mak kau hati kering cam kau, dh lama die campak kau kat lain mase ko kecik sbb menyusahkan sgt..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting