Monday, June 27, 2011

Doakan ImPiaN kamI semUa unTuk DaPaT RumaH BaRu baKaL TerLaksaNa DenGan IziN ALLAH. amIn.... =))

cOrat cOret Oleh : myQza pada 9:40 PM
Photobucket

Hai! Saya Dak Em! Saya akan membawa kamu semua menjelajah ke Hutan Simpan di belakang rumah kami! Jom!!

Photobucket

Fuhhhh!! Sayup mata memandang!!

Photobucket

Inilah dia tapaknya. Hutankan? Adakah gajah atau harimau akan tinggal bersama kami nanti?? Kita tunggu!!!


Photobucket

Mungkin kami perlukan pengawal keselamatan. Cik Monyet?

Photobucket

Pak Din, sila alihkan tong-tong ikan sungai ini. Nanti kami berenang dan ngap semuanya! Ngeeeee.. =D

Photobucket

Sniffff..Sniffff.. bau ikan segar!! Nyum nyum nyum..

Photobucket

Harap semak samun ini dapat di hapuskan untuk membina rumah kami.

Photobucket

Penahan ini kukuh Bos. InsyaAllah tiada berlaku runtuhan. =))

Photobucket

Kita boleh jogging petang-petangkan Bos. Boleh kuruskan badan!! (Shut up!! Dak Em!! )

Photobucket

Eh! Makcik SBK mahu turut serta ke? Makcik garang! Kami tidak mahu kawan! Ini rumah kami! Makcik SBK sila balik rumah tuan makcik!

InsyaAllah... Semoga sentiasa di murahkan rezeki Bos kami dan rumah impian kami akan terlaksana dalam masa terdekat ini. InsyaAllah.

Ada apa-apa cadangan untuk rumah kami? Boleh kongsikan di ruangan kamen. Ianya akan menambahkan lagi idea Bos kami yang ketandusan ini!

Terima kasih!!

Nota kakitanganku : Alhamdulillah.





13 kUs-kUs:

Azmira Yusof on June 27, 2011 at 8:12 AM said...

Bos : buatkan kami tandas yang bersih .. letak batang paip . mudah bos nk basuh nnti :)

meowwmania on June 27, 2011 at 8:39 AM said...

wahh kamu nak dpt rumah baru yer...tak sabar la aunty MM nak tgk ;)

~aSHa~ on June 27, 2011 at 9:05 AM said...

asha tgh mencari sangkar tuk kucing ni...kucing dtg rumah...nak beranak aritu..last2 kami terus jaga.....

berapa ye selalunya kos satu sangkar tu?

::blog anak jawer:: on June 27, 2011 at 9:08 AM said...

kucing dapat rumah baru..bebas la diorg keluart masuk nanti..hehe

-Yok mampir diluk = ”gua” wanita...

GtHans on June 27, 2011 at 10:50 AM said...

wahh..nak dapat umah baru..bestnya..

Farahliza Isa on June 27, 2011 at 11:23 AM said...

soh bos buat banglo besau2 skit...siap swimming pool okeh! :D

reha said...

sila tinggalkan guni blackwood dalam umah kami nnt.. tujuan kami adalah utk menyenangkan bos kami :)) xpayah susah2 refill mknn utk kami lg =))

lupie on June 27, 2011 at 6:17 PM said...

Wow!!!

All the best & be blessed might the almighty!!!

{{{hugs)))

Cat-from-Sydney on June 27, 2011 at 7:05 PM said...

Cik tEdi,
Wow! Bukan main tuan tanah kedaung tu melawat kawasan ye? Yang penting ada ruang special untuk anak2 bulus tu. Mama selalu angan2 nak ada macam blog Katnip Lounge (tengok kat blogroll kita). Canggih bilik anak2 bulus dia yang 13 ekor tu. purrr....meow!

* HeeBum * on June 27, 2011 at 11:17 PM said...

buat rumah tinggi.. jadi kami semua selamat.. xde binatang atau haiwan lain snng masuk.. kalo banjir skit pon kami x basah :)

nj on June 27, 2011 at 11:35 PM said...

sitedi...
hiasan dalaman...agak-agak konsep apa lah nanti ya?? English Style pun okayyyy....kikikikkkikikkk

Rosmawati Yusof on June 28, 2011 at 8:29 AM said...

Wah, bestnyer mama dia nak buatkan rumah . Nanti rajin2 kemas rumah, tau..

Rozita on June 28, 2011 at 11:14 AM said...

rumah yang sedia ada tu pun masih boleh di repair. Just perbetulkan atap, kemaskan kawasan sekitar..cat mana yg patut..hmmmm..sure akan jadi istana kucing nnti..

doa sy semoga akan terbina lah istana itewww!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting