Thursday, March 24, 2011

BersaMamU 'BerikaN akU SeBUaH KasiH': sanGat TeruJa MeLihaT KucinG KurAP KeBanGGaaN kamI MasuK TV. kaU aDa? Terima KasIh TV3. sEmOGa maTa TerBukA!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 1:00 PM
Eh! Betul ke TV3 mahu cerita pasal kucing jalanan? Macam tidak percaya saja. Bersamamu??? Bukan rancangan bantu manusia ke?? Erhmmmm....

Okey! Okey!!

Betul.. Kami sekeluarga menonton. Ya Allah. Intro sahaja. Intro sahaja sudah buat pipi basah. Simpati melihat kucing yang tempang itu. Sudahlah kurus kering. Di mana lokasi kamu agaknya?

Yup! Sangat tersentuh hati menontonnya. Bait bicara dan susunan ayat buat airmata tidak henti mengalir... Ya Allah.... Hati amat terguris kerana tidak dapat membantu.

Gambar kucing yang di lenyek di tengah jalan buat jantung berdegup kencang. Terasa sakit semacam di hiris-hiris pisau dan di simbah air limau. Tuhan... Semoga di jauhkan...

Terima kasih TV3,
kami sangat menghargainya.

Ianya menjadi tajuk perbualan hangat di laman-lamaN Facebook kami. Kami amat tersentuh. Tidak dapat di ungkap dengan kata-kata bila haiwan kesayangan kami mendapat tempat di kaca TV. Sangat-sangat teruja!

Nota kakitanganku : Kamu rasa orang yang menghina usaha kami ini, pernah masuk TV tak?







20 kUs-kUs:

belogkiter on March 24, 2011 at 10:06 AM said...

betul ke... sayang sangat kat kucing

bella-wella on March 24, 2011 at 10:08 AM said...

huh! die tunjuk kucing kena lenyek?
ish.. :'(
bella xdpt tgk semalam.. pergi dinner opis

sharamli on March 24, 2011 at 10:10 AM said...

xteng0k jugak...cam rugi pulak..semua 0rg ckp pasal ni..

sI tEDI on March 24, 2011 at 10:19 AM said...

belogkiter : TQ
Bella : a'a. Dia tunjuk lagi.. berkecai dah..
sha : a'a... jarang kucing keluar TV. tu yg kami teruja. =))

Anonymous said...

pling best.. bile org yg x suke kuceng psl kesian dia amik kuceng siap bw balik n g wat terapi sampai kaki ok.. pastu jatoh syg n branak pinak jd 25 ekor... kagom sgt2

sI tEDI on March 24, 2011 at 10:33 AM said...

anon : x kenal maka tak cinta!

Mamarempit on March 24, 2011 at 10:38 AM said...

smpt tengok ....sbb tertido awal...
tapi memang sedih bila dia tunjuk kucing kena langgar dan lunyai tu...

¤(`×[¤MyA¤]×´)¤ on March 24, 2011 at 11:00 AM said...

tedi,
alhamdulillah...keperihatinan kite at least ade jugak orang nmpak kan...yang kepoh2 tu? konon nak jadi artis..tengok2 kucen2 kurap yg jd artis dulu :) i loikke..

Bersamamu tu mmg Mya de tgok iklan die.iklan je dah nangis..jadi tak sanggup nak tengok show tu semalam..tak sanggup..mmg takkan sanggup...urghh...

p/s: kalau la aku ni jutawan, sudah aku sediakan HOTEL FOR ANIMAL mcm cite HOTEL FOR DOGS tu.. FOC untuk semua anak2 bulus :)

Chika on March 24, 2011 at 11:03 AM said...

Suami kawan seorang yang tak berapa suka ngan kucing boleh bagitau dia nak amik kucing terbiar kat office nya selepas menonton rancangan bersamamu semalam. Menitis air mata bila dengar kawan cerita sebab dia pun suka kat kucing cuma suami nya shj yang tak suka. Terima kasih TV3. Semoga bertambah ramai orang macam kita, Amin....

Daniela on March 24, 2011 at 11:12 AM said...

alhamdulillah semoga semua manusia sedar..kucing anjing dan semuanya ada hak untuk hidup...

dotblogspotdotkom on March 24, 2011 at 11:38 AM said...

sesungguh ALLAH menjadikan mahkluk ini untuk menyembah ALLAH... kita mana le tau haiwan berzikir macamana....

bak kata org cerdik pandai agama.... nak mengharapkan manusia mendoakan ujan turun dari langit.... hampeh... nih seme keberkatan dari haiwan dan tumbuhan.... sebab haiwan dan tumbuhan tidak merosakan manusia... tapi manusia la yang merosakan mereka....

bila plak hang nak masuk tv nih teddy ....

itu pun ada lagi yang tak sedar....

Shorbaini on March 24, 2011 at 11:43 AM said...

tak tengok.. tak sampai hati bila tgk kucing yg kena lenyek tu :(

~mrs azmi~ on March 24, 2011 at 1:23 PM said...

sambil tengok bersamamu, sambil mengomel kat aly ngan coki.. betapa bertuahnya mereka berdua berbanding kawan yang mati kene lenyek tu..

betapa mulianya hati akak yang sanggup berkongsi apartment yang tak besar mana dengan puluhan anak bulus...

time tengok tu serta merta terdetik nak jadi volunteer kat spca tuuu

m4rilyn on March 24, 2011 at 1:24 PM said...

terbakar ade la perempun tu sbb dia serang kita in wrong timing. TV3 buat PERTAMAKALI siar rancangan cam tu.

tedi: xpe insyallah kederat group kita dapat melawan anasir buruk perempuan berkenaan

kella on March 24, 2011 at 2:30 PM said...

ya, semalam bila je tengok citer kat tv3 tu, terus ternanti nanti pemilikya adakah tedi. ohh tapi orang lain rupanya..
terus teringatkan tedi.. tu yang semalam terus terjah ke sini..
tapi baca pula entri tentang orang kaya yg tak suka kucing jalanan..
huh!
sesungghnya, mata dan hatinya telah tertutup rapat...

Cat-in-Sydney on March 24, 2011 at 2:44 PM said...

Aunty Tedi,
Alah...kita tak dapat tengok rancangan tu tapi tak kisahlah. Yang penting beri kesedaran dan keinsafan pada ramai orang. Bilalah agaknya nak ubah undang-undang tu ye? Biar sesiapa yang menganiaya binatang tu serik bila dihukum. purrrr....meow!

anntaj on March 24, 2011 at 3:07 PM said...

saya pon sayang kucing.

Tuah said...

rugi... xsempat tgk. agaknya kat mana boleh tgk secara atas talian ye???

sI tEDI on March 24, 2011 at 4:11 PM said...

kak tuah,
www.tonton.com
selalu kat situ rancangan tv3 yg lepas2 ada kak

Farzley on March 25, 2011 at 11:22 AM said...

salam cik tedi..saya pun tgk..sangat terharu and kagum..saya dah email cik tedi nak join ur club coz saya pun peminat kucing.sekrg saya membela 7 ekor kucing..semuanya saya sayang..heheheh..mereka penghibur hati saya

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting