Wednesday, March 09, 2011

TiGa ekOr BuDak yanG Di kemBiri Dan suP ikaN HaruaN kOLaGeN. mOGa LukA cEPaT SemBuH Dan BoLeh KeLuaR DaRi sanGkar!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:30 PM
Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Budak 3 ekor yang di kembiri. Tidak senang duduk bila kena kurung dalam sangkar 24 jam sehari semalam. =))

Untuk cepat sembuhkan luka supaya mereka boleh terloncat-loncat dan memanjat aku belikan mereka Sup Ikan Haruan Segera di Mydin. Harga RM13.90 jika tidak silap.

Photobucket

Dalam ini ada 3 paket. 1 peket it aku boleh buat 3-4 kali minum untuk budak 3 ekor ni. Campurkan dalam 'wet food' mereka. Budak Onchet dengan Budak EM memang sukalah. Licin terus. Budak Tom makan sebab terpaksa bila sudah lapar. =)) Tidak apa. Janji licin. =))

Nota kakitanganku : =))





12 kUs-kUs:

ejdeejasmi on March 9, 2011 at 3:04 PM said...

boleh jadi doktor dh ni..tahu jea apa makanan terbaik tuk kucing2...ehehe

GAPURA ILMU on March 9, 2011 at 3:12 PM said...

bestnya bela kucing :)

Sumayyah Nadhirah on March 9, 2011 at 3:36 PM said...

alaa siannye..sakitt

Cat-in-Sydney on March 9, 2011 at 3:55 PM said...

Errr....Aunty tEdi, haruan panggang je, bakar je, hidup ke...lagi sedap! Hmmm....teringat masa kita kena *snip* dulu...tapi takdelah kena kurung. har har har *evil laughs*

meowwmania on March 9, 2011 at 4:44 PM said...

hohh makan sup ikan haruan lagi hehe...samalah ngan aunty meoww pas operate ari tuh

mudah-mudahan cepat sembuh yer..

gt hans on March 9, 2011 at 8:09 PM said...

waa bagusnya..Dinda pulak duk dlm sangkar asik jalan kulu kilir..pusing2..pastu asik nak gigit surat kabo..kita risau sbb dawai kat mulut tu baru bukak..jadik lepaskan dia..bila lepas dia byk rehat..jalan2 pastu rilek+tido..

sI tEDI on March 9, 2011 at 9:41 PM said...

cikgu hans,
kalau takde org nak bergumpal x pe.. kat rumah ni byk berpuak. =))

nIsYa on March 9, 2011 at 9:58 PM said...

bila da semboh nant, abiz la dorg wat pesta meraikan pembebasan mereka hehee

anis on March 9, 2011 at 10:52 PM said...

bgus gak idea tu..slma ni ingt mnusia je bole mkn, kucing pon bole..hehe
smoga bebudak tu cpt smbuh lukanya n bole menganas sepuasnya..haha

Rosmawati Yusof on March 10, 2011 at 8:08 AM said...

Dah macam org lepas bersalinlah pulak, makan ikan haruan...Untung kucing cik Tedi ni, dpt puan yg sgt ambil berat..

PinQib on March 10, 2011 at 2:53 PM said...

akak la animal lover paling tegar sy dok baca mlalui blog
'

cyaaaalahh


Anyongg!!! Sorry lama tak jengokkkk!~
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::Biyaneo/ Sorry/ Sumimasen :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*

|Happy feelings|

thefluffies on March 10, 2011 at 5:53 PM said...

Pertama kali nampak sup ikan haruan segera. Tengkiu cik tedi.

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting