Friday, March 25, 2011

'makcIk aDa namPak Tak Budak kuruS-Kurus, warNa PuTih tOmPok-TomPok keLaBu aSaP DekaT sinI.BerPeLuh SuDah sayA cari ni. PisanG GorenG Dua RinGGiT!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 1:10 PM
Photobucket

Dari longkang ke longkang.

Photobucket

Tertinjau-tinjau.

Photobucket

Hah! Tu dia!! Erk! Mati ke??

Photobucket

Bikin 'suspen' saja!! Huhuhuhuhu.. Alhamdulillah. Jumpa juga kau. Berpeluh aku cari. Sampai belakang Agro Bank aku menyusup. Nasib baik Pak Guard tidak tembak aku. Ingat penjenayah ke apa asyik mundar mandir saja!

Photobucket

Dah! Jom iku aku balik. Kita makan dulu. kau makan biskut tu!

Photobucket

Aku layan pisang goreng dengan keledek goreng ni! Air jagung pun ada.

Photobucket

Kenyang! Tidur!

Kak Umie yang dari Kuala Lumpur dalam perjalanan ke Johor Baharu sedang menunggu bas di Perhentian Bas Sementara Alor Gajah terlihat budak kecil ini dalam keadaan daif. Yang memang daif sampaikan aku sangka dia sudah mati bila pertama kali nampak dia.

Tengok gambar atas tu? Dia tidur beralaskan batu dan tanah. Warna sudah kelabu asap. Bau minyak pun ada.

Semalam balik lewat. Hari ini baru aku akan mandikan dia. Biar putih sedikit.. =))

Nota kakitanganku : Eh! Ada orang nak kutuk ke aku kutip kucing kotor ni? =))






13 kUs-kUs:

::blog anak jawer:: on March 25, 2011 at 10:10 AM said...

baru jumpe blog ni...sgt baik la tuan tanah...AJ dah jumpe 2nd papa meow...

thefluffies on March 25, 2011 at 10:24 AM said...

Budak baru ye tedi..kesiannya kurus kering macam memon masa kecik. Lepas mandi nanti pasti wangi dan berseri.

veesakura on March 25, 2011 at 10:33 AM said...

i think mama meow lagi btol kowt. :) hihi. awak, xyah kesah kan orang yang kutuk awak tu. janji Allah tahu niat awak ikhlas..

nur anis on March 25, 2011 at 10:42 AM said...

kenapa mesti dikutuk..mesti dipuji perlu la...

Mamarempit on March 25, 2011 at 10:45 AM said...

pedulikkan mereka....

lupie on March 25, 2011 at 11:23 AM said...

A biggie hug to you sis for saving them! :)

yusz chomei on March 25, 2011 at 11:39 AM said...

hehehe...ahli br dlm gamili tedi...pe nama dier...???
slamat dtg tomeyku...

gt hans on March 25, 2011 at 11:53 AM said...

slmt datang ke dunia baru..:)

sesemut on March 25, 2011 at 12:18 PM said...

tuan rumah, tabik spring dari saya...toing toing toing!

~LP Lum~ on March 25, 2011 at 2:27 PM said...

salam tedi~

kalo ada yg kutuk, memang begong ar... :)

reha said...

kak.. ko ni menaip wat den baca tegelak2 smp bos den jeling2 dah tu =))

kalo makhluk asing tu kutuk lg, kite anta dia gi planet pluto.. jauh skit =))

miszgarfien on March 25, 2011 at 7:26 PM said...

nak yang putih tompok2 blh x??? tedi, ein dh buntu la xtau nak wat camne...mata anak2 ein semua sakit..dah lap kan, dh bg ubt tap mcm tu juga..ada yg dah kurus..masa kecik ok je..bila dh start mkn n pndai main ni, tu yg mata diorg jd mcm tu :(

Farahliza Isa on March 26, 2011 at 9:02 PM said...

bravo!!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting