Monday, June 22, 2009

Kuc|ng AdaLah Def|nas| T|dur...??? BetuL kE..??

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:56 PM
uikk

Jika di beri peluang, mereka akan tidur 24 jam sehari. Jika aku tidur mereka tidur. Jika aku bangun mereka bangun. Jika aku tidak bangun-bangun???

Mereka suka tidur atas katil. Walaupun aku dah alaskan tempat mereka dengan kain cadar warna merah jambu yang amat cantik di sulami bunga-bungaan, namun cadar berwarna 'plain' aku juga yang menjadi idaman kalbu. Marahlah macam mana sekalipun.

Tidur mereka terlalu lama. Kadang-kadang aku suka jerit-jerit. Bising-bising. Biar mereka terjaga dan bermain. Kalau rajin bawa keluar dan biar mereka berlari-lari aktif sedikit.

Dak Itam tu aku tak kisah sangat. Sebab dia memang pandai bawa dia. Tapi Dak Utih ni..? Makan pun nak kena tunggu. Silap haribulan kena bersuap!

Kucing oOh Kucing. Dalam kemarahan terbuku kasih sayang.

Nota kakitanganku : Alahai... Sabo yo lah!! Hik hik hik..

:wink:

9 kUs-kUs:

mamaadam on June 23, 2009 at 8:56 AM said...

dulu suke bela kucin tapi since dah kuar umah pas spm mak taknak jaga kucin mak ckp mak kucin dah gi belajo.. huhu.. pastu skrg nak bela tapi risau sbb dah ada anak dan dia selalu kena selsema

Purpleheart on June 23, 2009 at 10:02 AM said...

Salam, salam perkenalan.. kucingku da ilang, teringin nak belai kucing, manje-manje dengan dia.. huhuhuhu...

<< s| tED| >> on June 23, 2009 at 10:47 AM said...

mamaadam : Hik hik hik.. mak kucen dah g blajo.. nenek kucen x mo jaga ek..? budak-budak yg selsema mmg xleh dekat ngan kucing sbb alah dgn bulu kan?

purpleheart : Leh bela lagik!! hik hik hik

ustazah dyLLa on June 23, 2009 at 2:57 PM said...

kucing ini binatang...kucing yg sentiasa tido je kejenye adalah kucing belaaan...manakala kucing yg merayap xtentu hal, xjugak tido je...dia mencri mknan tuk truskan hidup...ade perbzaan manusia n kucing...ape2 pun kta ada adab ngn makhluk ciptaan ALLAH ni...

lupie on June 23, 2009 at 3:11 PM said...

Hehehe... you are very funny!
Kucing(s) I pun sama, likes to sleep with us ...
Meow! Really enjoy reading your blog!

neezareef on June 23, 2009 at 3:14 PM said...

aku mmg kuat tido..huhu

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on June 24, 2009 at 12:29 AM said...

nak tlg suapkan kucin, blh tak :D

<< s| tED| >> on June 24, 2009 at 1:30 AM said...

sis lupie : Tq!! Send my regard to all ur meow2!! xspecially Pataya!! nice name!! :)

Ustazah dylla : kucing belaan ni die x tau susah. wah!! Kena hanto kucen den g training cari makan sendiri ni!! Hikhik hik

<< s| tED| >> on June 24, 2009 at 1:33 AM said...

neeza : ekekekekeke.. cam kucen!!

norul : yg utih tu ngada2 sket! Ikan rebus kalau sejuk sbb masuk lam ice box kena rendam ngan air panas. Pastu klu panas sgt x mo mkn. sy tiup2 bg sejuk. pastu ikan kena cerai2kan letak kat gigi mangkuk. Kalau x mo makan gak sbb rasa suam2 lg.. sua2 kat mulut die. ekekekekekke.. pastu makan terhegeh2. dak itam dah abesh sekor.. die masih terkial2.. klu x tgk alamtnya ikan dia dak itam yg akan abesh kan!! ekekekekeke

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting