Wednesday, February 16, 2011

FoTo KucinG #4 : comOT a.k.a Pak mOT!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:00 AM
Photobucket

Photobucket

Photobucket


Suka sangat aku dengan gambar nombor satu. He he he he.. Terkangkang-kangkang tidur. =))

Okey! Foto kucing seterusnya ini adalah hantaran dari Am dari http://www.notahidup.co.cc/

sedikit info mengenai Comot :
berumur 13tahun pada tahun ni.. kucing yg sangat penakut ngn orang lain kecuali family members.. jumper dekat semak belakang rumah.. hari pertama jumpe dah geget tangan org sampai meleleh2 darah sebab dia takut sangat.. dia sangatlah manja sebenarnyer.. budak yang baik dengan hobby tido..


13 tahun okey??? Aduhai! Panjang umur diakan? Pasti dia di jaga dengan baik. Alhamdulillah. Menjadi kesayangan keluarga. =))

Kucing yang paling lama dengan aku anggaran dalam 4 tahun lebih saja sebelum mati iaitu Dak Kimo. Dak Itam pun tahun ini masuk 5 tahun umur dia.

Terima kasih Am kerana sudi berkongsi gambar kucing kesayangan dengan kami.

Kamu mahu turut serta? Sila klik pada pautan ini. Terima kasih.

Nota kakitanganku : Kadang-kadang bila kita jaga baik macam mana pun mati juga. Semuanya sudah ketentuan yang Maha Esa. =))





6 kUs-kUs:

VIVIAN on February 16, 2011 at 11:49 AM said...

13thn? boleh masuk ting.1..

takpernah bela kucing selama tu..paling lama 2-3 tahun je..

tp kucing tu tak nampak tua lah..awet muda kot..

Mawar_berduri on February 16, 2011 at 12:28 PM said...

wah...panjangnya umo dia...comel betul gambar yang first tu ...walaupun kurang sopan..hihihi :P

ctpayong on February 16, 2011 at 12:46 PM said...

eh...kaler dia cam kucing kita la.

nak tnya lagi, camner nak hntr gambar kucing2 kat blog kau ted.

sI tEDI on February 16, 2011 at 1:25 PM said...

kak ct : emel jek gambau meow tu 3 keping. cara pennyertaan klik kat gambau dak oghen atas belah kanan tu!

~mrs azmi~ on February 16, 2011 at 2:16 PM said...

agaknya kucing gebu + dobot ni memang suka duduk bersandar macam big boss kot!!!

kucing saya pun macam tu

am on February 16, 2011 at 9:49 PM said...

thanx sudi siarkan [ic pak mot saya.. die sebenarnya kalau tgok live nampak dh tua.. perut dah jatuh, gigi dah x kuat nak mengunyah..

hampir separuh dari umur saya idup ngn die.. x sangka kucing comot kutip belakang umah ni umo panjang.. lagi satu, die x keluar rumah melainkan kami ada kat luar rumah.. penakut kan.. mungkin sebab tu umo panjang..

neway TQ..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting