Tuesday, February 22, 2011

FoTo KucinG #8 : suAra kaLBu. sanGat comEL anaK KucinG raSa maHu PiciT!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 1:30 PM
Photobucket

Photobucket


Photobucket


Nama Ibu Kucing : Bella
Nama Anak-Anak Kucing : Compok, Belang, Kelabu dan Tecik
Nama Tuan Punya Kucing : Ida
Nama Tukang Ambil Gambar : Ida
Lokasi : Damansara, Selangor
Alamat Blog : www.idamanja79.blogspot.com ( Sudah lama menjadi Follower Cik Tedi )
Banner : Saya tak boleh nak copy paste di blog Cik Tedi untuk diletakkan di blog Suara Kalbu

Maklumat mengenai kucing :
Bella adalah kucing yang dibuang di dalam tong sampah waktu dia berusia kurang 3 minggu. Encik Suami bawa balik ke rumah kerana pada waktu itu malam serta hujan lebat dan Bella sedang mengiau kesejukan dan kelaparan . Kami pelihara sehingga dia besar dan mengandung dan melahirkan 4 ekor anak yang comel-comel ini. Anak-anak ini sudah putus susu dan akan diberi adopt pada mereka yang sudi menjaganya nanti.
Salam,
Suara Kalbu


Menurut SK anak-anak kucing akan di buka untuk 'adoption' bila sudah putus susu. Sangat comel. Siapa mahu 'booking' bolehlah hubungi SK dengan melawati blog beliau. =))

Saya mahu yang kelabu!! (ayat tidak sedar diri ) =))

Mahu turut gambar kucing kamu di letakkan di blog ini? Sila klik pautan ini. =)) Terima kasih.

Nota kakitanganku : Kalaulah boleh ambil semua. =))





13 kUs-kUs:

Suara Kalbu on February 22, 2011 at 11:46 AM said...

Huk alohhhhhhhhhhhhh...

Anak-anak ibu dah masuk blog Cik Tedi . Somel somel...

Sekarang anak-anak ini dah putus susu dan gemuk

Kelabu tu sangat lincah dan poyo.

Compok sangat gemuk dan comel

Belang macam kucing parsi. Bulu lebat dan panjang. Ekornya lebat

Tecik mukanya comel dan kasihan

~mrs azmi~ on February 22, 2011 at 11:54 AM said...

suka tengok yang kelabu tu.. gebu sungguh!

atty's on February 22, 2011 at 11:59 AM said...

Firdaus suka ngn kucing..selalu mintak bela kucing..tp sbb duk umah flat..umah kecik payah skit nak bela.

Cat-in-Sydney on February 22, 2011 at 12:02 PM said...

Mama was swooning coz kat rumah ni dah takde kitten. Paling kecik si Brad yang bertuah ni....pun dah tua! har har har *evil laughs*

sI tEDI on February 22, 2011 at 12:19 PM said...

sk : dAH BUKA UNTUK ADOPTION?
MRS AZMI : aMEKLAH SATU. =))
Firdaus : Suruh ibu beli sangkar besar. =))
CIS : Brad.. sila suruh mama tambah adik kucing. =))

nisyA on February 22, 2011 at 12:24 PM said...

kalau boleh bela,da bepuluh eko sya besar sob..sob..

VIVIAN on February 22, 2011 at 12:30 PM said...

Alahai.kena buang..kejam nyer..tp alhamdulillah terselamat..cute la...

Jom Terjah Entri Baru : [Ailurophile]My new Pointed Siamese Kitten

Lelaki Ini on February 22, 2011 at 12:31 PM said...

sgt2, amat, terlalu cumel!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on February 22, 2011 at 1:57 PM said...

saya pun nak kaler lelabu, bak kata fatin :)

Suara Kalbu on February 22, 2011 at 2:01 PM said...

Cik Tedi,

Kalau ikutkan memang sudah dibuka untuk adoption tapi baru cakap mulut ke mulut dengan kawan-kawan dulu. Belum buat iklan melalui petfinder, blog dan sebagainya. Akan dimuatnaik dalam petfinder tidak lama lagi.

Jika ada sesiapa yang berminat, SK tidak dapat membuat penghantaran jika berada luar kawasan tinggal SK.

Sangat harap mereka dapat penjaga yang mampu jaga mereka kerana sebenarnya kami sudah teramat sayang pada mereka tetapi komitmen kerja kami yang selalu outstation buat kami susah hati.

Suara Kalbu on February 22, 2011 at 2:07 PM said...

SK tinggal di Damansara Selangor

Mamarempit on February 22, 2011 at 4:13 PM said...

tomeiinyaaa

starzieti on February 22, 2011 at 10:07 PM said...

comelnye mereka2 sume. geram !!!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting