Wednesday, February 10, 2010

NuFFnanG : MenGaPa |kLan saYa T|Dak KeLuar?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 6:00 PM
Photobucket

Ada beberapa blogger yang tanya 'Mengapa iklan tidak keluar. Hanya promosi Nuffnang sahaja?' Aku pun tidak pasti sebenarnya. Aku takut aku silap jawab. Jadi aku patut menerokai laman Nuffnang dan mencari jawapan. Ini jawapannya.

Kamu perlu membaca bahagian 'Soalan Lazim' terlebih dahulu sebelum membuat pilihan iklan.

Photobucket

Baca dan buat pilihan iklan.

Photobucket

Klik pada 'Blog Manager'.

Photobucket

Dan pilihlah pilihan iklan yang kamu mahu. Ubah di situ. Jika sebelum ini kamu rasa ke semua iklan kamu hanya ada promosi iklan Nuffnnag, mungkin kamu telah meng'set' 'Papar Iklan Default'. Jadi ubahlah sekarang.

Aku tidak mahir untuk terang dengan jelas. Jika tidak faham, sila bertanya okey?


Nota kakitanganku : Masih belajar juga!





34 kUs-kUs:

Melz on February 10, 2010 at 2:07 PM said...

erm nice share TeDi :)

papepon benda nie mmg penting sebab kadang2 orang terlupa nak tukar

hehe

Hazzy Ishak on February 10, 2010 at 2:15 PM said...

ya ya betul tu cik melz...

~LP Lum~ on February 10, 2010 at 2:20 PM said...

thanx tedi~

makdara terdiva on February 10, 2010 at 2:20 PM said...

pun budak baru belaja..makacih bgtau..haiihh!..

Didi Nadhirah on February 10, 2010 at 2:24 PM said...

budak br belajar gak thanks sharing cik tedi

ezzati on February 10, 2010 at 2:45 PM said...

mmg penting benda2 cmni kita terkadang ter miss

maiyah on February 10, 2010 at 2:45 PM said...

makasih info

mukasurat17 on February 10, 2010 at 2:49 PM said...

soalan yg sering ditanya aku kpd sang rumet tlh dijwb tedi. syukran!

relevan on February 10, 2010 at 2:54 PM said...

Terima kaSih tedi..

~0~ on February 10, 2010 at 2:54 PM said...

trimas kak

aNiSa hANg tUaH on February 10, 2010 at 2:56 PM said...

thnks kak tedi
:)

GhOsToNe on February 10, 2010 at 3:00 PM said...

thanx!

siti murni ishak on February 10, 2010 at 3:09 PM said...

thanx sudi berkongsi...

Yunus Badawi on February 10, 2010 at 3:09 PM said...

Saya lagilah tak terer bab ni. Nasib aku anak yg jadi penasihat hehehe

blueCITY® on February 10, 2010 at 3:22 PM said...

caya lah ko tedi
waaa suspect la
ekekkeek...

laila on February 10, 2010 at 3:39 PM said...

aku pun salah pilih dulu2

Mr PenyuBiru on February 10, 2010 at 3:49 PM said...

kekadang kita sendiri tak sedar kita salah setting.

Snowwhite Zone on February 10, 2010 at 4:05 PM said...

ooo itu mcm ke? patut la kekdg x kuar iklan... ermmm

♥S@R@♥ on February 10, 2010 at 4:22 PM said...

ok tedi sara check skang gak..
thanks dear ;)

Liliyuli on February 10, 2010 at 4:27 PM said...

haaaa..aku ada prob pasal ni..nak letak iklan nuffnang tak reti la..asyik salah jek..haizz..help me!

Alimaz-Kembara Terasing on February 10, 2010 at 4:57 PM said...

thanx 4 da info....nak tukar nih....

Tinie a.k.a Ibu Fatin on February 10, 2010 at 5:09 PM said...

buat buat faham :)

fiD on February 10, 2010 at 6:21 PM said...

aku sebab line slow,heee

sonata anak kancil on February 10, 2010 at 7:01 PM said...

ade penasihat tukang buat..he3x

dotblogspotdotkom on February 10, 2010 at 7:07 PM said...

huhuhu.... yang pakcik langsung tak tau...huhuhuhuh

Amieynna Amin on February 10, 2010 at 7:27 PM said...

time kasih kerana berkongs..
saya nye mcm yg tedi tunjuk tu..

sweetkakayau on February 20, 2010 at 12:58 PM said...

saya dah buat dah lama dah iklan masih tak keluar kenapa ek?..

Admin on June 28, 2010 at 12:20 PM said...

tips nuffnang: pilih ketiga-tiga jenis iklan nffnang ( content/header/ sidebar ) jikan nak duit cepat banyak.

http://rahsiawanita.forumotion.com/

Anis's Journal on February 21, 2012 at 11:52 AM said...

emm..dah buat jugak ni. tp xkuar jugak..hehe. maklum ler polower baru 20 orang kah kah kah. tp ada je yang kuar ikln nuffng dia even polower sikit..

Cinta hazanis on January 3, 2013 at 7:01 PM said...

thanks.:)

kasih on July 4, 2013 at 7:33 PM said...

info berguna

Nurain Adnan on May 7, 2014 at 8:47 PM said...

Hi there! Thanx :)) nice info.

ain Kaswa on July 9, 2014 at 3:46 PM said...

Thanx a lot..sgt memerlukan info tentang iklan nuffnang yg x kuar...huhu..
Maklum la newbie kan...
Rajin2 la jenguk blog ambe..
ainkaswa.blogspot.com

CikRa on October 29, 2015 at 2:02 AM said...

Tqsm memang baru lg, info sgt berguna

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting