Friday, February 12, 2010

You Ni PemaLas TaPI DuIt Nak!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:00 AM
' You dah bangun ke belum?'

' Dah tengah hari ni. Ambil saya awal. hari ni Jumaat'.

'Eh! Kan saya baru bagi kelmarin?'

'Awak buat apa?'

'Mana ada lagi. nak raya ni. Guna duit.'

'50 pun tak de.'

'Dahlah. Nanti kita cakap lagi. Jangan lupa ambil saya pukul 12.'

Duit...duit.. duit... (merungut-rungut kecil!!)

* Boleh tak kau jangan bawa masalah rumahtangga kau dalam bilik aku ni??


Nota kakitanganku : Perbualan telefon antara seorang guru dengan suami yang tidak bekerja. Aku pernah menulis mengenai ini.




24 kUs-kUs:

Tuah on February 12, 2010 at 11:25 AM said...

Guru muslim ke non-muslim tu cik tedi...???

♥S@R@♥ on February 12, 2010 at 11:28 AM said...

kesinnye la kat wife die..

[s][u][e][h][a][n][n] on February 12, 2010 at 11:29 AM said...

mesti wife dia bi byk makan hati kan..siannyer :(

Precious on February 12, 2010 at 11:33 AM said...

Urhhh ... bahagian masing-masing, di dunia ... di akhirat harap2 lebih baik!

ONE ZABA on February 12, 2010 at 11:37 AM said...

sebelum kawen tak nak fikir panjang tu la dia...

cahayachenta on February 12, 2010 at 11:38 AM said...

eeiii pantangnya aku dgn suami pesen x bkerja ni... nk harapkan bini je semedang.. WTH!!

baincardin on February 12, 2010 at 11:46 AM said...

Gong Xi Fa Cai! ^_^

Mercun adalah sangat merbahaya dan Bain tak menggalakkan semua org bermain mercun. Ingatlah orang² tersayang...^_^

relevan on February 12, 2010 at 11:48 AM said...

Tedi pinjam sepuluh..

Airland on February 12, 2010 at 12:00 PM said...

ko tulis blog sambil dengar diorg borak ke?

Cikgu Jang .. on February 12, 2010 at 12:03 PM said...

kesian kat isteri die....apa nak buat, dah nasib dpt suami cam gitu...

Cik Biol on February 12, 2010 at 12:04 PM said...

hmm byk dah terjadi mcm itu skang

asilahmuhajer on February 12, 2010 at 12:17 PM said...

lelaki tak malu.

Aini on February 12, 2010 at 12:21 PM said...

kesiannye dapat suami mcm tu =)

Softtouch [Hanim] on February 12, 2010 at 12:31 PM said...

kesian isteri dia...haah tau tedi pernah buat blog pasal dia tu..

Elin on February 12, 2010 at 12:48 PM said...

kesian isteri dia :(

Ms.Independant on February 12, 2010 at 1:01 PM said...

cian die...
bukan ke suami takley usik duit istri...

Amieynna Amin on February 12, 2010 at 1:05 PM said...

aduh ciannya..
nasib die..

puteri katak on February 12, 2010 at 1:15 PM said...

ishk..
terok nya laki mcm 2..
tak tau malu btol...

eeeda on February 12, 2010 at 1:45 PM said...

Harap ceta nie jadi pengajaran... yg perempuan nak cari laki... cari lah yg bekerja... sekurang2nya boleh tanggung diri sendiri.

Yang lelaki pulak jgn nak hidup menumpang kesenangan orang je... esok kalau org campak... tak ke jadi sampah masyarakat....

Biar tak berpelajaran tinggi..
Tapi ada maruah diri...

maiyah on February 12, 2010 at 2:01 PM said...

kalo x keje mmg parah le

zns on February 12, 2010 at 2:07 PM said...

erm...sian kan? perempuan selalu jadi mangsa lelaki..
kat sekolah akak aku kan cik tedi, ada gak cikgu yang macam tu...menanggung suami..eh..apa nama sekolah ko? tah tah sama..jeng jeng jeng...

Alimaz-Kembara Terasing on February 12, 2010 at 3:22 PM said...

kat sini pun ada tedi...bini kerja laki dok umah goyang kaki....

Tinie a.k.a Ibu Fatin on February 12, 2010 at 3:35 PM said...

huhu
mati la kalau macam ni

♀.รﻨν.♂ on February 19, 2010 at 5:49 PM said...

ohh.tau2.
yg hubby die lepak kejap kat opiz tu kan?

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting