Tuesday, December 28, 2010

akHirnYa Dia PerGi TiNGGaLkaN sayA waLauPun BarU DuA BuLan kamI BersaMa. LauT CiNa seLaTan MenJaDi saKsI. =((

cOrat cOret Oleh : myQza pada 1:06 PM
Ingat entry ini yang aku paparkan malam tadi? Tentang mata kiri yang berkedip-kedip sendiri yang membawa maksud sesuatu yang buruk bakal berlaku.

Dukacita di maklumkan bahawa telefon bimbit saya sudah tenggelam di laut. Walaupun dapat di selamatkan dan di beri bantuan CPR ianya sudah gagal berfungsi. OMG!

Baru dua bulan beli. RM 800.00 sudah terbang begitu saja.

Al-kisahnya. Saya menjadi kanak-kanak riang yang bermain pasir di pesisir pantai. Along saya pula bermain layang-layang dengan seronoknya. Kami bergambar sakan dan saya menyerahkan telefon kepadanya. Dia memasukkan ke dalam poket seluar.

Tiba-tiba dia bertukar fikiran. Saya bermain layang -layang dan dia bermain pasir. Tiba-tiba dia masuk ke laut. Saya hanya memerhati. Datang adik dan berkata 'Kak, pegangkan 'handset. Telefon akak kat mana?'

Ya Tuhan!!!

'Along!!!' Aku jerit sekuat hati. 'Handset!!!'

Dia meraba-raba. Jumpa. Nyawa-nyawa ikan sudah telefonku!! =(( Sedih.

Riwayatnya sudah tamat walau baru 2 bulan guna. Lemas. Banyak tertelan air. =(( Paru-paru sudah tersumbat mungkin. Sob Sob sob!!

Para Sugar Daddy,
siapa mahu taja telefon baru? Sila. Sila.

Nota kakitanganku : sob sob sob.





18 kUs-kUs:

sunyi sepi on December 28, 2010 at 11:05 AM said...

teDI................menci..menci.....akak yeyeo la ckp kesian kt kamu smlm...igt knape la haiiiiiiii.... adehhhhhhhh...rasa cam nk tikam2 dah ni....baca tajuk cam kne tinggal dek pakwe...hhuhuhu...entri paling sengal ku rasa ini hari...huwaaaaaaaa

cahayachenta on December 28, 2010 at 11:07 AM said...

haha~~~nnti aku cuba cr sugar daddy kat ko tedi..

sI tEDI on December 28, 2010 at 11:08 AM said...

SS : kui kui kui
CC : amat di alukan. ekekekekek

sotom said...

port dickson tu ialah selat melaka.
bila pulak port dickson dah pindah ke pantai timur...?

Angah on December 28, 2010 at 11:22 AM said...

selamat mendapatkan henpon baru...

kak long on December 28, 2010 at 11:28 AM said...

inalilahhh....

~mrs azmi~ on December 28, 2010 at 11:31 AM said...

tak panjang jodoh nampaknya... nak suruh carik henfon lagi mahal kot!! kihkih

ctpayong on December 28, 2010 at 11:32 AM said...

urghhh...ter"kena" lagi kat sini...

Miss Izah Mohamed on December 28, 2010 at 11:35 AM said...

siannye.. sabar ye.. dugaan...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on December 28, 2010 at 11:37 AM said...

hua hua hua
memang sadis
teringat anaku fatin campak hp ku dalam aquarium :(

ala bonus kan ado
hihihi

ejaMaria on December 28, 2010 at 11:47 AM said...

emmm... sedih... tunggu la cek En.nuff lagi..

ztie on December 28, 2010 at 11:53 AM said...

alahai! sedihnya.. hp apa tu? 800 melayang! takpe..beli baru ok? hehe

Lelaki Ini on December 28, 2010 at 11:56 AM said...

sabar2!
beli gune duet nuffnang saja!
hahaha

Tuah said...

cik ted... PD tu selat melaka la. kalau nak laut china selatan, meh ke teluk cempedak.

p/s: ada rezeki, boleh dpt yg baru.
(dapat eh... bahagia hidup kalau "dapat")

Dee on December 28, 2010 at 12:38 PM said...

dpt duit nuffnang buat beli handphone baru jelah..hehehe..

Akasia Holiday on December 28, 2010 at 2:11 PM said...

ini namanya TIADA REZEKI... banyakkan bersabar...
http://akasiaholiday.blogspot.com

Softtouch [Hanim] on December 28, 2010 at 4:08 PM said...

aduiiiii.....mmg mnangis hp rosak..sy faham perasaan tu...xpe nnti cr hp baru yer..

[z@ck] on December 28, 2010 at 10:30 PM said...

oh my..hp ko cap apa weh

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting