Sunday, December 19, 2010

zOo mELakA : aPakah yanG TeLah TerJaDi PaDa TenuK yanG TerGoLek 'DoG' inI? maRi kiTa TerJaH!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 4:36 PM
Photobucket

Tenuk yang tergolek 'dog'?

Semalam setelah lebih 20 tahun tidak menjejakkan kaki ke Zoo Melaka, aku pergi dengan perasaan yang teruja. Huhuhuhuhu.. Rumah sekangkang kera pun payah mahu sampai. Harimau mengaum pun boleh dengar dari rumah. Ha ha ha ha..

Ramai gila orang! Pemeriksa tiket sempat bertanya 'Dari mana kak?' Kami serentak menjawab 'Johor'. Ha ha ha ha.. Sudah berpakat dari luar lagi.

Photobucket

Bayaran masuk ke Zoo Melaka.

Dewasa 13 tahun ke atas RM 7.00
Kanak-kanak 5-12 tahun RM 4.00
4 tahun dan ke bawah percuma.

Photobucket

APa nama dia ni?

Photobucket

Kuda Padi

Photobucket

Badak sumbu

Photobucket

Itik

Photobucket

Rumah kancil

Photobucket

Zirafah

Photobucket

Kanak-kanak 'Strawberry'.

Photobucket

erk! Rusa?

Photobucket

Seladang

Photobucket

Banteng. Ala-ala lembu!

Photobucket

Harimau dahan yang comel

Photobucket

Kura-kura

Photobucket

Bangau oh bangau. Eh! Bangau ke?

Photobucket

Okey! Paling kasihan gajah 2 ekor ini yang mana kakinya telah di rantai. Kenapa?? Kenapa tidak biar dia bebas berjalan????? Memang sangat tidak puas hati!

Sekian. Ratusan gambar tapi hanya ini yang sempat di papar. Jika ada kelapangan perilah ke Zoo Melaka. Jangan jadi seperti orang Melaka seperti aku yang sudah lebih 20 tahun baru mahu jejak semula kaki ke Zoo Melaka. =))

Nota kakitanganku : Banyak perubahan. Oh! Tenuk di gambar yang paling atas itu sedang tidur. =))





8 kUs-kUs:

m4rilyn on December 19, 2010 at 11:37 AM said...

even kat kl pun kene rantai kaki. lau tak rantai mau rempuh pagar tu.

relevan on December 19, 2010 at 11:45 AM said...

Pernah sekali pergi..tahun 2003 dulu..

ashie023 on December 19, 2010 at 11:58 AM said...

harimau dahan..ku hengatkan ular..ahahha..ambe penah pegi skali zoo melaka, masa tingkatan 6..perghhhh lama gler tuh..

ejaMaria on December 19, 2010 at 12:19 PM said...

plan nak pegi zoo negara cuti sekolah ni... masih tak sempat... mmm tak tau la jadi ke tak... :(

OmbakBaik on December 19, 2010 at 1:01 PM said...

buatkan hati ini trase ingin ke zoo juga :D

hans on December 19, 2010 at 1:43 PM said...

pernah pergi tahun 2007 dulu
hehehee

P/S : Tiba - Tiba Teringat Kisah Lama

white rose on December 20, 2010 at 7:30 AM said...

jenuh berjalan dalam zoo ni...sangat luas ok...

kalah zoo negara...

yg bestnye leh naek kuda...
yeehaaaaaaaa...

Softtouch [Hanim] on December 20, 2010 at 10:27 AM said...

last pegi tahun 2005...ingatkan tenuk tu mati rupenya tido..suspen tau...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting