Wednesday, December 22, 2010

Dak OncheT seLePas saTu BuLan seTenGaH : aLhamDuLiLLah. Di PermuDahkaN sEGaLa urusaN menJaGanyA. aDakah kamU nGeri meLihatnyA?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 2:01 PM
Photobucket

Di sebelah kiri gambar sebelum dan di sebelah kanan gambar selepas di bawa ke London Weight Management untuk kuruskan perut buncit. Ha ha ha ha! Tipu! Aku sendiri tidak mampu pergi LWM mahu bawa kau 'pulekkkk'!! =P

Sudah satu bulan setengah aku jaga dia selepas aku ambil dia di kedai Ikan Kucing. =)) ALhamdulillah. Dia cepat sesuaikan diri dengan yang lain. Suka main kejar-kejar dengan Cik Tom dia dan yang lain-lain.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ngeri? Oh! Along takut mahu dekat dengan Onchet. Ngeri katanya. Ekekekeke.. Mungkin sebab sebelum ini aku belum pernah ada kucing yang 100% hitam begini buat dia rasa takut bila memandang Onchet. Ekekekekke...

Sekarang ini cuma perlu terus bawa dia ke Jabatan Veterinar untuk bagi makan ubat cacing. Aku lebih suka merujuk pada yang pakar dari beli dan beri sendiri. =))

Nota kakitanganku : Hitam-hitam si tampuk manggis. =))





13 kUs-kUs:

Anisa Hang Tuah on December 22, 2010 at 12:05 PM said...

alahai onchet

comell jeee

meowwmania on December 22, 2010 at 12:10 PM said...

Dak Onchet dah semakin segak terima kasih pd dak tedi hikhik...

m.q on December 22, 2010 at 12:19 PM said...

Dak Onchet boleh kawan dgn BoBo yer..
sama-sama menawan..hihihi

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on December 22, 2010 at 12:43 PM said...

hitam hitam si tampukmanggis
walaupun hitam diapandang comel

eh boleh gitu?

NuR si CiKGu RiBeNa on December 22, 2010 at 1:31 PM said...

onchet stands for buncit ek cik tedi?
huhu..
nama yg cumel...
tapi saya pun takut dgn kucing hitam..

~LP Lum~ on December 22, 2010 at 2:03 PM said...

salam tedi~

hehehe.. mcm kucing Saleem dalam sabrina the teenage witch... :)

baincardin on December 22, 2010 at 2:19 PM said...

kasi hdr atau dave hill kucing ni pun best gak. :)

Lia @ Norli (Mamarempit) on December 22, 2010 at 2:21 PM said...

suka kucing itam...hehhe.....

atty's on December 22, 2010 at 2:27 PM said...

onchet muka nampak ganas.tp baik hati kan...kan..

Cat-in-Sydney on December 22, 2010 at 3:12 PM said...

oooh....hitam itu menawan.... purrr...meow!

CIK BIRU in da house! on December 22, 2010 at 9:21 PM said...

dak onchet yg capang..hehe..mata dia,seksi uuu

Anonymous said...

tumpang bertanya.. lepas cucuk ubat cacing kene bawak lagi utk makan ubat cacing ke? perut kucing sy masih buncit lepas cucuk..

sI tEDI on December 23, 2010 at 6:57 PM said...

anon,
yup. kena bawa berterusan. vet saya kata 2 minggu sekali pun ok.

si onchet ni dah 3-4 kali suntik baru susut buncit.

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting