Saturday, November 06, 2010

KawaN Baru sayA. NamA Dia.. erhMmmMM... GeLaP! Erk! HiTam! erhMMmm... LeGaM! aPa-aPa JeLah!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 2:30 PM
Photobucket

Baru jumpa sekejap tadi masa mahu balik dari beli ikan kucing. Dia duduk dekat sebelah kereta sambil ngiau-ngiau!

Photobucket

Tulang temulang terjojol. Perut buncit macam mahu meletup. Tahi mata bersepah. Sampai ke hati mahu tinggalkan dia?

Photobucket

Dan... Telinga serombong kapal ala-ala Dak Tom. Ekekekekke....

Seperti biasa juga, aku akan tetap bertahan dan mempertahankan walau mendapat tentangan =))

Dugaan dan cubaaan.

Nota kakitanganku : LingaM or LegaM?





16 kUs-kUs:

m4rilyn on November 6, 2010 at 11:14 AM said...

capang!

umi_e on November 6, 2010 at 11:17 AM said...

Salam... Tahniah Tedi! Kak e amat bersyukur kerana si gelap telah dibawa pulang... dia masih terlalu kecil berbanding si gelap yang kak e bawa pulang Khamis lalu...

* Semalam si gelap (belum diberikan nama) telang berak di atas peha Kak Adik! Memang betul2 baik punya kucing! hehehehe , nak amek video tapi buka2 camera, out of memori :p

sunyi sepi on November 6, 2010 at 11:31 AM said...

hehehe...tedi...capangnye tinge dia.....bagus2...

Softtouch [Hanim] on November 6, 2010 at 11:46 AM said...

alahai ciannyer dia tedi...tahu plak dia cr kereta tedi..dia tau tuan punya kereta tu mesti akan bela dia..

telinganya capang..org kata kalu telinga capang ni baik budaknya...

::alwaniamalini:: on November 6, 2010 at 11:46 AM said...

hihih lingam pon comey. capang pon ok gak!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on November 6, 2010 at 11:53 AM said...

hihi, nanti ko jaga seminggu mesti dah nampak comel dan bersih :)

cahayachenta on November 6, 2010 at 12:11 PM said...

aduii la.. teringat masa aku amik yoko dlu... cmni la gak..cuma dia suci lg bersih ketika amik tu... haha~~


tp leh lak dia dok diam eh dlm keta.. hebat sungguh

gadisBunga on November 6, 2010 at 1:15 PM said...

kiutnye telinga dia!

Juz Call Me Sharz on November 6, 2010 at 1:56 PM said...

same dgn kucing yang kite baru adopt!!!

telinga besar perut buncet tapi kurus!!!!

nanti update pasal die ok?? =)

Lia3003 on November 6, 2010 at 2:17 PM said...

jaga dia lelok taw

yusz chomei on November 6, 2010 at 4:16 PM said...

huhuhu... tomey 2... nnt kalo cik tedi jg lg macho jd nyer... pgl la dier dak tam...
lg 1 nie no.kwn k.yus yg nk adopt kucen2 2...zuraida-019-2854728

Wanita Mutalib on November 6, 2010 at 7:12 PM said...

semoga kamu diberkati Tuhan :)

bestnya kalu kiter leh wat cam ted|...

aNIe on November 6, 2010 at 7:29 PM said...

Hehehe...telinga dia tak tahan... memang tak sampai hati nak meninggalkannya...

Insyaallah segala yang tEDl lakukan akan mendapat berkat...

Anonymous said...

Kitten ni lebih kurang sama dgn yg saya jumpa bulan lepas.Dia lagi hitam.nama dia busuk(since dia busuk sangat)^-^Saya selamatkan dia dari disepak orang.Manusia kejam!

Anonymous said...

Hahaha...mcm stray yg I saved kat pasar setahun yang lalu..Hitam legam dan bulu dia ada lekat chewing gum...Skg dah besar.Bulu hitam berkilat.Nama dia Zombie..

idaqaisara said...

Kucing yang saya kutip dulu x cantik..kurus kering..telinga besar..skrg dia dh besar..4th international cat show saya bawa dia masuk category household..cuba teka..DEka menang dpt number 1!Champion..macam tak percaya..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting