Wednesday, November 10, 2010

GeLanG MaGneT AC MizaL YanG PenUh KontroversI : anTara FakTa Dan auTa. LaPoraN PoLis suDah Di BuaT. aKu hanyA PemerHaTi BeBas yanG BaCa Dan SenyuM!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:00 PM
Photobucket

Maaf AC. Aku suka gambar ini. =))

Tidak perlu mahu ceritakan ramai pasti sudah tahu kontroversi gelang magnet yang di dakwa dapat menyembuhkan penyakit yang di jual oleh AC Mizal ( Datuk?)

Dalam laman FB Ac Mizal, ramai mencabar AC agar menyaman mereka yang mendedahkan tentang auta mengenai gelang tersebut. Aduhai! Kalau baca satu-satu lawak pun ada komen-komen yang terdapat di situ. Lebih-lebih lagi bila 'speaker' AC Mizal menaip. =)) Lucu. Tidak profesional langsung jawab segala kemusyikalan. =))

Aku tidak pernah turut serta apa-apa skim MLM ke piramid ke atau yang sama waktu dengannya. Tidak berminat langsung dan tiada kemahiran untuk meng'kelentong' orang. =)) Pasti barang yang aku jual tidak akan laku. Ekekekekeke...

AC Mizal sudah buat laporan polis. Sumbernya di sini.

Blog yang membongkar dan mendakwa gelang itu auta pula boleh klik di sini.

Kita tengok sajalah perkembangannya. =))

Nota kakitanganku : Meluat dengan orang yang terlalu taksub sampai lupa rezeki di tangan Allah.





12 kUs-kUs:

Ieda Al-Habsyi on November 10, 2010 at 2:15 PM said...

ngarut je ac ni, mmg takminat langsung ngan diani..

Wanita Mutalib on November 10, 2010 at 2:20 PM said...

pun tak pernah join any MLM..

heee..

Adlina Husaini on November 10, 2010 at 2:29 PM said...

haha gelabah le tuh bila dah terbongkar

atty's on November 10, 2010 at 2:37 PM said...

sama le ngn kty .just jadik permerhati je..tak berminat langsung

nuraarin-life on November 10, 2010 at 3:50 PM said...

mmg x minat dengan MLM, byk merugikan daripada untung!!

Softtouch [Hanim] on November 10, 2010 at 4:15 PM said...

sy mmg xsuka n percaya mlm nie..mmg dah jd kes kan ac nie...pasl gelang nilah...

Nurhayati on November 10, 2010 at 4:29 PM said...

owh saya antara orang yang tak amik tau hal gelang dia hihih.. ape2 aje la kan

Yuni Aisyah on November 10, 2010 at 4:49 PM said...

wah..x sangka lak jd camnie..

azieazah on November 10, 2010 at 7:48 PM said...

Aku dah mula gelak semalam semalam semalam semalam semalam lagi.....

hahahahaa!

░♥si lampu neon♥░ on November 10, 2010 at 7:56 PM said...

WAH COMEL NYE

lupie on November 10, 2010 at 8:49 PM said...

MLM? ..... sigh ....

.::WaNiE::. on November 10, 2010 at 8:54 PM said...

mmg mengarut

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting