Monday, November 08, 2010

BerHenTi MenuLis Di BLoG : BaRu kiNi akU MenGerTi baGaimaNa PerasaannyA.... BLog akaN hanyuT Ke Laut. HanyuT..... HiLanG!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:35 PM
Aku ingin berhenti menulis di blog. Tiada lagi 'entry' yang akan di papar. Berhenti. Nokhtah. Blog akan hanyut ke laut. Di telan ombak dan gelombang. Mungkin juga tsunami. Mungkin.

Benarkah. Atau hanya omongan kosong sebagai gertakan untuk diri? Perlukah di tepuk dada ini berulang kali untuk aku tanyakan kepada selera. Benarkah ini yang di mahu?

Sudah perlukah menyusun sepuluh jari untuk memohon maaf. Ini penulisan yang terakhir. Tiada lagi. Tiada.

Oh! Aku tipu. Itu hanya bagi menjawab soalan 'Tedi, mengapa sudah tidak rajin menulis? Ingin bersara?'

Jawapan aku.

TIDAK.

Blog tidak akan pernah terfikir untuk di tutup.

Cuma...

Keterbatasan waktu....

Terima kasih kepada yang bertanya dan menegur 'Tedi, entry tidak lagi 'hot' macam dulu.'

Aku akui. =))

Terima kasih. Buat setakat ini, terimalah seadanya. Aku sedang berperang dengan diri sendiri. =))

Nota kakitanganku : Saya terima pujian dan kejian dengan senyum!!






21 kUs-kUs:

Snowwhite Zone on November 8, 2010 at 3:18 PM said...

gatai sungguh dak tedi ni... jgn STOP... TERUSKAN menulis. psl daku suka membaca apa yg KAMU tulis ok?

Ieda Al-Habsyi on November 8, 2010 at 3:21 PM said...

jgn berhenti, aku nak baca blog ko, take care :)

sharamli on November 8, 2010 at 3:24 PM said...

wat saspen je makcik ni

~LP Lum~ on November 8, 2010 at 3:25 PM said...

salam tedi~

aku suka jengah blog ko... :)
walaupun aku kekdg xde tnggalkan jejak... ^.^

Misz Pinkie Winkie on November 8, 2010 at 3:50 PM said...

biar apapon cerita.
lin sentiasa ada mengikuti

relevan on November 8, 2010 at 3:53 PM said...

Jangan berhenti menulis blog sehingga ke titisan dakwat yang terakhir..

makdara TERdiva on November 8, 2010 at 4:10 PM said...

tetap akan folo walau dari jauh :)

hans on November 8, 2010 at 4:14 PM said...

hahahaha
selalunya bila dah jadi blogger yang boleh dikatakan selalu update
memang susah nak berhenti
walaupun berkata nak berhenti tapi mesti lepas tu akan berblog balik
kan tedi?

P/S : Apa Itu Exam? Hahahahahaha

Tuah said...

kalau cik ted berhenti berblog, akak akan rasa sunyi. setiap kali sampai ofis awal2 pagi, blog cik ted yg akak buka dulu. baca kisah tentang anak2 bulus. hati yg gundah, jd ceria.

Tolong jgn letak jawatan...

CT on November 8, 2010 at 4:50 PM said...

suspendotttttttt tul...hi3

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil on November 8, 2010 at 4:58 PM said...

Cik Tedi!! Teruskan menulis.. Walaupun ia simple sbb semuanya relax & cool.. Aqil suker tucin2 demuk disini.. ;o)

Dee on November 8, 2010 at 5:40 PM said...

tulislah walau 1 entry sehari..itu sudah cukup utk melepaskan rindu..cewah..

Kujie on November 8, 2010 at 6:02 PM said...

tak perlu stop, pause kejap... utk tarik nafas...:D

umi_e on November 8, 2010 at 6:17 PM said...

Salam... blog merupakan sampingan/hiburan (?) jadi jangan sampai ia menjadi bebenan...

* kalau ada masa, update... kalau tak, slow2... kami akan terus bersama memberi sokongan :)

Lelaki Ini on November 8, 2010 at 7:35 PM said...

betul tue!
biase lew busy skit2!

gadisBunga on November 8, 2010 at 7:37 PM said...

jgn nak ngengada nak berenti!

Wanita Mutalib on November 8, 2010 at 8:13 PM said...

tetap ikut... :)

Faarihin on November 8, 2010 at 8:41 PM said...

cik tedi ni.. ingatkan betul2 tadi..

saya pun sbelum ni ade ura-ura nak tutup blog.. tapi cam tak jadi plak.. hehehe..

rehat2 dulu cik tedi.. dah ada masa yg banyak n idea yang menimbun2 aktifkanlah diri tu kembali.. (^__^)

Suara Kalbu on November 8, 2010 at 8:54 PM said...

Janganlah cik tedi...nanti kat mana lagi saya nak baca cerita anak-anak tucing somey tu..

Slow-slow je,, asal update dan ada benda nak dibaca. Adatla tu busy.
Dah settle semua nanti, cik tedi update banyak-banyak sampai lebam orang baca entry cik tedi yer..

Sya Isya on November 9, 2010 at 1:00 AM said...

uhuu..Sya dah merasa berhenti berblog hampir 2 bulan gara-gara laptop rosak. Lepas tu, walaupun laptop dah kembali ke pangkuan, rasa liat sungguh jari2 ni nak menari di keyboard, otak ni pun macam malas je nak buat ayat. sekarang ni pun, selalu blur je bila ngadap blog...huhu...keep on blogging ya, cik tedi. biasalah tu, kadang kala kita memang perlukan masa untuk diri sendri.

LiNda on November 9, 2010 at 4:02 PM said...

berperang apa tuh tedi ?
lalala

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting