Tuesday, November 09, 2010

KemaskiNi 'adoPTion' anaK-anaK 'BuLus' : aLHamDuLiLLah. ResPon yanG meMBeransanGkaN. syuKur.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:30 AM
Setiap orang mempunyai masalah sendiri. Aku juga punya masalah. Setiap orang tidak boleh mementingkan diri sendiri demi kepuasan hati. Kita juga perlu bertolak ansur dan saling faham memahami. Kita tidak boleh fikir kita sahaja. Kita perlu fikir demi orang lain juga. Walaupun di pengakhirannya, akan menuntut seribu satu pengorbanan yang patut ikhlas di lakukan.

Atas sebab itulah, aku membuka 'adoption' untuk anak-anak kucing yang comel itu. Ada yang tanya, kenapa tidak terus jaga. Mereka comel, sangat comel. Jawapannya ada di perenggan satu. Jangan pentingkan diri sendiri. Yang faham-fahamlah. Yang tidak, buat-buatlah faham.

Alhamdulillah,
9 dari 11 anak kucing sudah di 'booking' termasuk satu ibu. Lega sangat-sangat.

Photobucket

Mereka 5 beradik akan di adopt oleh :

aku - seekor
Aqma - 2 ekor
shimi- seekor

Photobucket

Mereka 4 beradik pula :

Reha - 1 ekor
dan 3 ekor di tambah baki anak kucing kelabu bersama ibu 3 warna akan di adopt oleh kak Zuraidah yang baik hati dari Shah Alam. Terima kasih buat Kak Yus yang kenalkan kami.

Photobucket

Dak Kunyit masih di buka untuk 'adoption' . Sesiapa yang berminat boleh hubungi aku.

Terima kasih.

Tolong doakan yang terbaik buat mereka semua.

Nota kakitanganku : Lega. =))





15 kUs-kUs:

Wanita Mutalib on November 8, 2010 at 9:04 PM said...

kiter pun ada 6 ekor bebudak yang baru lahir tu hee..

semua sihat2 ihiks.

pening mami nak jaga.

sian mami ihiks.

warna nye sama macamm2 budak2 itam kat gambor first tuh :)

chentaMAYA on November 8, 2010 at 9:13 PM said...

sedih pulak nnti dy berpisah dgn ibu dy~

Nour Eyza on November 8, 2010 at 9:17 PM said...

saya phm kak.. semua kena jaga mkn wang..
bukan tak sanggup tpi kita pun bkn berada..
mgkin ada org lain yg blh jga dia lbh baik..
ank kucing sy pn banyak.. ada 5 ekor.. cadang nk bg org jgak..
nk bela sekor 2 je..
sape tak syg kn..tpi tu la.. kena jugak..

fiq on November 8, 2010 at 9:20 PM said...

teringin sgt nk bela kucing tp mak x bg =(

Suara Kalbu on November 8, 2010 at 9:48 PM said...

Betul tu Cik Tedi,

Kalau ikutkan hati sayang.. mau jaga semuanya tapi kata poket dan kata masa pun kena ambil kira juga hihihi...

Ida pun sedang tunggu kelahiran "cucu" ni. Tgh berdebar berapa ekorlah agaknya beranak nanti. Tapi akan buka adoption bila dah besar sikit dan dah putusu susu

e.t.t.y on November 8, 2010 at 10:46 PM said...

adehh...cm sedih pulak....cepat gomol puas puas. nanti tak dpt jumpa lagi...

zeqzeq on November 8, 2010 at 10:51 PM said...

org kata jaga kucing, kurang dapat sakit heee

reha said...

kak..kalo dh xde yg lain, bg den try jaga dak unyit tu leh? 'try' tu bermaksud akan cuba goda hencek jebon tuk amek dia jugak.. kang sian ward ward xde kwn... nnt roger den bile den leh amek diorg nah...

reha said...

kak..kalo dh xde yg lain, bg den try jaga dak unyit tu leh? 'try' tu bermaksud akan cuba goda hencek jebon tuk amek dia jugak.. kang sian ward ward xde kwn... nnt roger den bile den leh amek diorg nah...

Anonymous said...

kak..kalo dh xde yg lain, bg den try jaga dak unyit tu leh? 'try' tu bermaksud akan cuba goda hencek jebon tuk amek dia jugak.. kang sian ward ward xde kwn... nnt roger den bile den leh amek diorg nah...

reha said...

erk.. mintak maap.. sampei tigo eh..maaf nah..

princeduyong on November 9, 2010 at 12:41 AM said...

taknak lagi adopt kucing...setelah yang terakhir lari selepas ditampar...akibat berak merata-rata...

Juz Call Me Sharz on November 9, 2010 at 12:49 AM said...

yeay!! da ade org amik.. =D

ULtradya on November 9, 2010 at 8:54 AM said...

benda yang paling sukar nak dibuat adalah memisahkan diorang dengan mak diorang...xboley sangat2 dengar bunyi baby merengek tercari2 maknya kat mana.. :'(

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on November 9, 2010 at 2:52 PM said...

kalau aku dh pindah rumah dari tingkat 17 ni, aku akan berminat nak ambik seekor 2 :)

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting