Wednesday, October 27, 2010

BiLa aiDiL zaFuaN TunTut anaK : aDaLah TiDak BerperiKemanuSiaaN memisaHkan anaK yanG Masih kEciL DariPaDa IBunyA!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:15 PM
Ini bukan semata-mata kes aidil dan Rita yang tiada berkesudahan. Bila baca akhbar hari ini tentang betapa penting dirinya Aidil bila sudah naik ke mahkamah untuk menuntut hak penjagaan anak, adalah amat menyedihkan aku.

Aku tidak tahu apa masalah mereka, tapi bagi aku untuk memisahkan anak yang masih kecil dengan ibunya adalah amat tidak adil.

Pernah terjadi pada saudara terdekat bila mereka bercerai. Katanya 'Langkah mayat aku dulu jika mahu ambil anak-anak aku.' Ertinya, bila sanggup untuk bergadai nyawa sekiranya antara beliau dan anak di pisahkan.

Memang anak adalah hasil dari perkongsian dua jiwa tetapi jangan bila sudah tidak sehaluan, kita bertindak kejam semata-mata untuk kepentingan diri sendiri.

Wallahualam.

Nota kakitanganku : Ada anak kucing saja! =))







16 kUs-kUs:

ejdeejasmi on October 27, 2010 at 2:16 PM said...

emi rs keluarga aidil tu mcm gunting dlm lipatan..bila media tnya ckp xtahu menahu..

dah la tglkan anak ms raya pastu ada hati nak ambik anak dri rita...

emi rasa aidil tu mcm dh kena bomoh ngan keluarga sndiri..bukan nk pecaya pekara tahyul ni tapi manusia ni bila berdendam mcm2 dorg akan buat

♥S@R@♥ on October 27, 2010 at 2:18 PM said...

ya Allah kesiannya kat anak mereka..

psst: tedi nannt bg full name & address ea nak pos kad wedding (email lama dah terdelete)tq

Softtouch [Hanim] on October 27, 2010 at 2:33 PM said...

yg kesian anak dia yg kecik tu....kesian sgt..pastu anak dlm kandungan tu pun kesian jgk

.millalara. on October 27, 2010 at 2:35 PM said...

anak tu lahir atas kasih dan syg 2 insan.. tapi bila dah hilang syg,, hmmmm.... kesian kat anak tu..

i'm back :)

mishhyu teditedimeowie..

FarhanaDr on October 27, 2010 at 2:35 PM said...

Perkahwinan dah macam tak ada makna bila jadi benda benda begini..

ghostwriter on October 27, 2010 at 2:37 PM said...

Apa ar....masa syg len...da ilang syg......ZzzZzzzz~

ChiLaBaey's Spot on October 27, 2010 at 2:41 PM said...

Kali pertama masuk ke blog awak ni... Nice blog...

Jom join contest saya... Tarikh tutup tak lama lagi ni... Hadiah best... :)

http://chilabaeys.blogspot.com/2010/10/perhatian-contest-chilabeays-spot-telah.html

makdara TERdiva on October 27, 2010 at 2:55 PM said...

sedih bila baca tentang kes ni..
tak leh imejin..mase belum kawin lain, dah kawin lain..dah dpt anak jadi lain..

huhu!

Anem arnamee on October 27, 2010 at 3:19 PM said...

Semoga dipermudahkan buat mereka. kasihan si kecil itu.

Hazzy Ishak on October 27, 2010 at 3:36 PM said...

apa nak jadi ni. kalau salah mengaku je lah. anak pulak jadi mangsa

nursarah puteri biru on October 27, 2010 at 4:14 PM said...

kesian Rita. dia bukannya muda lagi nak tunggu dapat anak lain. patutnya anak tu mmg hak dia.

umi_e on October 27, 2010 at 4:24 PM said...

ejdeejasmi dan nursarah puteri biru... keluarga pihak lelaki merupakan gunting dalam lipatan dan bertopengkan xxx!!! dan anak itu sepatutnya Rita yang perlu jaga sebab masih kecil dan selama berapa lama Aidil tidak menjenguk anaknya sehingga keluar di akhbar!!!

*isskhh... geram je*

eiela on October 27, 2010 at 6:31 PM said...

kesian anak diorang. aidil yang jarang menjenguk anak plak tergamak merampasnya dari rita.

gadisBunga on October 27, 2010 at 7:25 PM said...

hmm....baru bercita2 nak kawen...ada pulak berita cenggini...

a.z.r.i.n.a.03.07 on October 27, 2010 at 7:52 PM said...

macam-macam hal dorang ni..

Chika on October 28, 2010 at 3:19 PM said...

la.... dh cerai ke? nape tak tahu nih... ketinggalan btol

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting