Saturday, October 09, 2010

rEmaJa 13 TahuN Di TaHan Di syakI MeroGoL KanaK-KanaK 6 TahUn : Dari maNa Dia BeLajaR 'ILmu' roGoL meRoGoL?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:16 AM
Terkesima sekejap baca tajuk berita ini dari Utusan. Pautannya di sini.

13 tahun? Tinggi betul ilmu pengetahuan dia dalam bab ini. Atau bab-bab seperti ini memang tidak perlu ilmu. Automatiknya tahu sendiri?

Budak 6 tahun. Panjang lagi kehidupannya. Apalah yang dia tahu dengan istilah 'tiada dara' di usia sebegini? Kasihan dan simpati.

Awasilah pergerakan dan aktiviti anak-anak. Jangan mudah percaya walaupun ianya darah daging sendiri. Banyak kes yang sudah terjadi.

Nota kakitanganku : Cegah sebelum sakit.





18 kUs-kUs:

[s][u][e][h][a][n][n] on October 9, 2010 at 8:54 AM said...

huh...terkejut aku baca...sedihnya bila kenangkan muda2 dah jadi camtu...

Salmia on October 9, 2010 at 9:05 AM said...

ish..ish..

relevan on October 9, 2010 at 9:14 AM said...

Anak anak yang semakin teror..

chekdenoor on October 9, 2010 at 9:23 AM said...

hmmm..... astro yang terlalu banyak tunjuk benda-benda tak senonoh tu........ itulah cikgu depa

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on October 9, 2010 at 9:39 AM said...

bongok betul!

CT on October 9, 2010 at 9:48 AM said...

make sure ank2 terkawal...donia mcm dh tk selamat...

ainzuryn on October 9, 2010 at 9:53 AM said...

tulah, kadang-kadang kita rasa kita kenal anak kita tp sbnarnya tidak...tindakan anak-anak zaman skrg sukar diduga.

Anip™ on October 9, 2010 at 10:28 AM said...

giler la..13 tahun dh pandai merogol...mne dia bljar sume nie..hmmm..msti terpengaruh ni pastu nk cube...ish..dak ni krg didikan kot..hmm

4 Mobile Browser Terbaik Untuk Handphone Anda, Layari Internet Free Jer !

Softtouch [Hanim] on October 9, 2010 at 10:34 AM said...

Astagfirullah...takutnya sy bila bc nie...

lea on October 9, 2010 at 10:49 AM said...

kesian dowh kat budak kecik tu...huhu

sahromnasrudin on October 9, 2010 at 11:36 AM said...

salam ziarah..tiada apa yang dipelikkan apabila membaca isu sebegini..jika kita fikir rumah sendiri adalah tempat paling selamat..kita mungkin salah dalam mentafsirnya....

cikmin on October 9, 2010 at 11:43 AM said...

salam teddy...agaknya belajar kat tenet la kot...cikmin.com tu ada je selalu keyword 'macam mana nak rogol' ishhhh...

Rara Nasiha on October 9, 2010 at 11:57 AM said...

ni la manusia akhir zaman.

gadisBunga on October 9, 2010 at 12:11 PM said...

sedih....takut nak melahirkan generasi sendiri. takut rosak

NURULekmiRabat on October 9, 2010 at 12:39 PM said...

muda-muda lagi dah terror bab nie..bab2 sekolah musti dh xdak ruang dalam otak tu

~LP Lum~ on October 9, 2010 at 12:45 PM said...

salam tedi~

semoga ianya di jauhkan...

Encik Psychopath on October 9, 2010 at 1:59 PM said...

rasa tergugat dgn remaja 13 tahun itu.

PinQib on October 10, 2010 at 5:23 PM said...

nak beranak pun takut skarang.. isk3


Jum Singgah yer
Latest entry di:

Kehebatan 2010 hanya untuk….

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting