Saturday, October 09, 2010

rEmaJa 13 TahuN Di TaHan Di syakI MeroGoL KanaK-KanaK 6 TahUn : Dari maNa Dia BeLajaR 'ILmu' roGoL meRoGoL?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:16 AM
Terkesima sekejap baca tajuk berita ini dari Utusan. Pautannya di sini.

13 tahun? Tinggi betul ilmu pengetahuan dia dalam bab ini. Atau bab-bab seperti ini memang tidak perlu ilmu. Automatiknya tahu sendiri?

Budak 6 tahun. Panjang lagi kehidupannya. Apalah yang dia tahu dengan istilah 'tiada dara' di usia sebegini? Kasihan dan simpati.

Awasilah pergerakan dan aktiviti anak-anak. Jangan mudah percaya walaupun ianya darah daging sendiri. Banyak kes yang sudah terjadi.

Nota kakitanganku : Cegah sebelum sakit.





18 kUs-kUs:

[s][u][e][h][a][n][n] on October 9, 2010 at 8:54 AM said...

huh...terkejut aku baca...sedihnya bila kenangkan muda2 dah jadi camtu...

Salmia on October 9, 2010 at 9:05 AM said...

ish..ish..

relevan on October 9, 2010 at 9:14 AM said...

Anak anak yang semakin teror..

chekdenoor on October 9, 2010 at 9:23 AM said...

hmmm..... astro yang terlalu banyak tunjuk benda-benda tak senonoh tu........ itulah cikgu depa

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on October 9, 2010 at 9:39 AM said...

bongok betul!

CT on October 9, 2010 at 9:48 AM said...

make sure ank2 terkawal...donia mcm dh tk selamat...

ainzuryn on October 9, 2010 at 9:53 AM said...

tulah, kadang-kadang kita rasa kita kenal anak kita tp sbnarnya tidak...tindakan anak-anak zaman skrg sukar diduga.

Anip™ on October 9, 2010 at 10:28 AM said...

giler la..13 tahun dh pandai merogol...mne dia bljar sume nie..hmmm..msti terpengaruh ni pastu nk cube...ish..dak ni krg didikan kot..hmm

4 Mobile Browser Terbaik Untuk Handphone Anda, Layari Internet Free Jer !

Softtouch [Hanim] on October 9, 2010 at 10:34 AM said...

Astagfirullah...takutnya sy bila bc nie...

lea on October 9, 2010 at 10:49 AM said...

kesian dowh kat budak kecik tu...huhu

sahromnasrudin on October 9, 2010 at 11:36 AM said...

salam ziarah..tiada apa yang dipelikkan apabila membaca isu sebegini..jika kita fikir rumah sendiri adalah tempat paling selamat..kita mungkin salah dalam mentafsirnya....

cikmin on October 9, 2010 at 11:43 AM said...

salam teddy...agaknya belajar kat tenet la kot...cikmin.com tu ada je selalu keyword 'macam mana nak rogol' ishhhh...

Anonymous said...

ni la manusia akhir zaman.

gadisBunga on October 9, 2010 at 12:11 PM said...

sedih....takut nak melahirkan generasi sendiri. takut rosak

NURULekmiRabat on October 9, 2010 at 12:39 PM said...

muda-muda lagi dah terror bab nie..bab2 sekolah musti dh xdak ruang dalam otak tu

~LP Lum~ on October 9, 2010 at 12:45 PM said...

salam tedi~

semoga ianya di jauhkan...

Encik Psychopath on October 9, 2010 at 1:59 PM said...

rasa tergugat dgn remaja 13 tahun itu.

PinQib on October 10, 2010 at 5:23 PM said...

nak beranak pun takut skarang.. isk3


Jum Singgah yer
Latest entry di:

Kehebatan 2010 hanya untuk….

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting