Friday, October 01, 2010

NuFFnanG suDah BerI amaraN kEras : HaTi-HaTi mereKa yanG TerLiBaT. JanGan samPai Di senaraI HiTaM. NanTi Terus MeLoPonG! HaBuk Pun 'TaraK'.....

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:16 PM
Photobucket

Rata-rata ahli Nuffnang menerima emel ini. Boleh di ibaratkan amaran keras dari Nuffnang kepada mereka yang melanggar syarat pemasangan iklan dari syarikat mereka.

Memang patut pun Nuffnang hantar emel ini sebagai peringatan. Sebab sesetengahnya tidak faham konsep pemasangan iklan sampaikan perlu guna pelbagai cara untuk mengaut keuntungan tetapi melanggar etika.

Nuffnang senaraikan 3 perbuatan 'fraud click' yang biasa di lakukan oleh ahli :

- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.
- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.
- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang .

Itu antaranya. Macam-macam carakan?

Nota kakitanganku : Ikut peraturan. =))







15 kUs-kUs:

gadisBunga on October 1, 2010 at 3:12 PM said...

zaman sekarang zaman uang..huhuhu

Ibu Fatin on October 1, 2010 at 3:21 PM said...

hehe aku puj ikut peraturan. sabar meninggu rezeki. ekekeke

Misz Pinkie Winkie on October 1, 2010 at 3:51 PM said...

macam...macam.
lama tak check nuffnang.

~LP Lum~ on October 1, 2010 at 3:53 PM said...

salam tedi~

heheheh... beragak ar nak click pun...

Tuah said...

semuanya sbb dududududud.....it.

ashie023 on October 1, 2010 at 4:30 PM said...

ambe xde nufff..ahahha

relevan on October 1, 2010 at 4:46 PM said...

Jangan sembarangan klik..

Dee on October 1, 2010 at 6:10 PM said...

x pernah buat pun..hihihi..tp kalo org buat kt blog kita camana nk halang eh..

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! on October 1, 2010 at 6:32 PM said...

earning nuff sya ckit je...huuuuu..

QieFLy si Dolce on October 1, 2010 at 10:55 PM said...

kita pown ada dapat email tersebut :P
tapi kita takde lah suh orang masuk untuk klik banner tapi kita suh masuk blog sebb suh baca entry tu jer hehehe

azieazah on October 1, 2010 at 11:00 PM said...

Langsung tak pandai nak buat semua tu. Setting iklan pun orang lain yang ajar dan buatkan...

✿nenek moden✿ on October 1, 2010 at 11:35 PM said...

sy tak dpt pun sis?hehe..
tak leh menipu la cegini..hehehe

Kyuubi_85 on October 2, 2010 at 4:54 AM said...

aku dah bosan la dgr pasal fraud klik ni. kalau nak kaya sgt g la cari kerja kat luar. ni pasal nak dpt 20 sen per klik je sgp menipu.. ish3

LuVidA^^ on October 2, 2010 at 1:49 PM said...

cmne ek nk tuka2 IP tu.. ehhee

deena awanis on October 2, 2010 at 10:31 PM said...

patutler duit nuffnang aku x gerak2..x blaja sume tu upenyer..hihihi

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting