Tuesday, October 26, 2010

kamU raSa aDakaH IBu Dan BaPa InI MemPunyAi OtaK yanG BerFungsi denGan Baik? aDakaH Mereka aDa PiLiHan sELaIn BaWa 2 anAk MenaIki moToR SeBeGini?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 2:00 PM
Photobucket

Seorang di depan sedang berdiri. Seorang lagi bayi di pangku si emak. Lokasinya di simpang empat berdekatan dengan Hospital Putra, Melaka. Di tengah-tengah Bandaraya Melaka. Yang mana jalannya amat sibuk dengan kenderaan yang bertali arus.

Mereka mungkin tiada pilihan. Tiada kenderaan yang selamat untuk membawa anak-anak berjalan. Tetapi mereka pasti ada otak dan akal untuk berfikir tentang keselamatan anak-anak yang di bawa.

Jangan sudah terhantuk baru terngadah.

Nota kakitanganku : Hanya boleh geleng kepala.





14 kUs-kUs:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on October 26, 2010 at 9:37 AM said...

sgt bahaya oh
motor jatuh sikit jer dh boleh bw maut

relevan on October 26, 2010 at 10:07 AM said...

Nak jimat kos tu..mungkin dia tak pasti..bahaya bila bila masa saja boleh mengundang..

[s][u][e][h][a][n][n] on October 26, 2010 at 10:29 AM said...

aku pun akan geleng kpala bila nmpak situasi camni...bahaya!

bUdAk kEnTaNg on October 26, 2010 at 11:08 AM said...

ntah la cik teDi...depa tak pikirkan keselamatan si anak..klu la apa2 yg jadi baru nk nyesal.. adehh tak paham laa..
huh

Dee on October 26, 2010 at 11:23 AM said...

sy pun takut bila tgk org bawa anak2 kecil naik motor..kalo x berkemampuan..biarlah naik bas sahaja..risikonya kurang..xpun..tinggallah anak2 tu dgn sedara mara sementara nk pergi beli brg2..

ashie023 on October 26, 2010 at 12:02 PM said...

dorang tau berisiko tapi buat endah x endah..
kalu dah kene, baru menyesal x sudah..

deena awanis on October 26, 2010 at 12:07 PM said...

aku pun selalu mengucap panjang tengok this kind of situation..bersyukur jugak anak aku x perlu lalui perkara tu..

fikaryna on October 26, 2010 at 3:06 PM said...

tak kena mmg x beringat..

lupie on October 26, 2010 at 3:24 PM said...

Oh dear!
Only in Malaysia - macam mana nak jadi high income nation????!!!!???

atty's on October 26, 2010 at 4:20 PM said...

tadi time lunch..depan kty ..camne le..ngn nak masuk tak kasi signal.
bahaya..sungguh

gadisBunga on October 26, 2010 at 4:30 PM said...

sigh...sama la. cuma mampu menggeleng.

GB ada sesuatu utk kamu di blog GB. :D

Liliyuli on October 26, 2010 at 5:03 PM said...

ermm..kesian.

Misz Pinkie Winkie on October 26, 2010 at 5:16 PM said...

kalo sudah jadi yang bukan-bukan.
baru nak menyesal.
ermmm...

Miss ... on October 26, 2010 at 7:29 PM said...

bile dah terdesak kdg2 mmg tak boleh pk dgn baik :)

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting