Sunday, August 01, 2010

ayEr kErOh BeraDa DaLam keaDaaN `JammED` yanG krONik. siLa JanGan KeLuar ruMah Dan ke SaNa!! akU PerLu TukanG UruT Jari KakI!!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 5:00 PM
Photobucket

Kerajaan Negeri Melaka lain kali janganlah buat dua `events` di tempat yang sama. Laluan utama ke susur keluar dan masuk tol lagi. PIKOM PC Fair di MITC dan Sua Rasa Tv9 di Dataran Sejarah.

Keadaan `jammed` yang maha kronik walaupun ada dua orang Polis Trafik kawal lalulintas di persimpangan Seri Negeri - MITC , keadaannya masih teruk dan lambat.

Dalam ke`tension`an mengharungi `jammed` kereta pula di langgar motor yang mencilok-cilok. Si penunggang jatuh. Aku keluar tengok kereta sekali imbas sahaja. Tiada apa-apa. `Mood` mahu marah pun tidak ada.

Perlu tukang urut jari kaki yang sakit asyik tekan `clutch`. :((

Nota kakitanganku : Lagi sakit hati berdepan pemandu yang potong barisan dan langgar `side mirror` kereta aku! Malaun betul!





8 kUs-kUs:

Sir Marcello on August 1, 2010 at 5:19 PM said...

melaka makin lama makin sempit...arus permodenan yang melampau-lampau~

ctpayong said...

uhh..dah lama tak dengar perkataan "malaun" hehehe..bukan ape ted..ali rustam soh org melaka dapat duit bnyk sket tuk hari raya nnt..hihi

Nur Hawa Mohd Zin on August 1, 2010 at 6:09 PM said...

huhu...awe tadi kat dataran ayer keroh awe park kat go cart tu, pastu balik lalu kat jalan yang tembus umah2 besar dekat mitc tu...huhu...

sarah shafie on August 1, 2010 at 7:26 PM said...

mmg jammed gile td..ade 3 event lor..sua rasa, pc fair dgn drift kete... adeihh.. lalu jln blakang blik umh lg baik..

FarhanaDr on August 1, 2010 at 8:02 PM said...

Hohoho.. Sangat jam tadi.. Aku tak potong barisan.. Heehee.. :)

deena awanis on August 1, 2010 at 9:47 PM said...

sesekali kasik chance kat orang melaka dapat feel jam yang dah jadik makanan orang kat KL..hehhe..

seb baik aku x tergolong dalam golongan yang mengharung jam..=D

♥ Xett Hereen ♥ on August 1, 2010 at 11:43 PM said...

bli ape tadik?
huhuu!
yg langgar tuh kat ayer keroh ke?
sbb tadik lalu sane ade mamat tuh jatuh motor.
huhuhu!

naseb xmasok longkang!
ngahahaha!!
>.<

Ms. Ann on August 7, 2010 at 9:02 AM said...

dah lama tak pergi air keroh... dulu best gak duk sana kat taman tasik utama tu.. hu..hu..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting