Monday, August 16, 2010

sEPasanG KekasIh RemaJa menGakU saLah BuanG Bayi PaDa 1 RamaDhan: 65 BayI Di BuanG TahUn inI seTakaT BuLan OGos.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:00 PM
Wow! Boleh masuk `Malaysia Book Of Record` tidak? 65 bayi di buang setakat Ogos. Sumber di sini.

Okey,
sepasang remaja di atas melakukan perbuatan buang membuang ini pada waktu sahur 1 Ramadhan yang lalu. Membuang anak yang di lahirkan di dalam tong sampah di Ayer Keroh, Melaka dalam keadaan bayi itu masih bernyawa.

Nasib baik, jika tidak kau dua orang sudah kena gantung!!

Yang lelakinya berumur 18 tahun, si prempuan pula belum cukup umur. Jadi nama di rahsiakan. Tapi orang kampung mesti tahukan?

Ada ke yang mahu jadikan bayi mereka bayi yang ke 66 untuk di buang? Hati-hati atur strategi nanti mati di tali gantung!!

Nota kakitanganku : Buang tabiat!







20 kUs-kUs:

mier@merr on August 16, 2010 at 9:37 PM said...

apa la nak jadi yer....

sarah shafie on August 16, 2010 at 9:39 PM said...

klau buang jgk mmg tk tkut tli gntung la tu..

::fadxieza:: on August 16, 2010 at 9:47 PM said...

apa nak jadi ngan manusia sekarang..
xtakot ALLAH kew?
erm..

J.M.R on August 16, 2010 at 10:13 PM said...

65bayi?? dah cukup utk bukak pusat asuhan bayi 8 cawangam...

beautiful_rose on August 16, 2010 at 10:16 PM said...

sedih betul tengok bayi2 tu di buang macam sampah.yang buat perbuatan keji tu pula "orang melayu islam"

apa nak jadi dengan orang melayu islam kat malaysia ni.

semakin maju dunia semakin rendah akhlak manusia.sudah kembali ke zaman jahiliyah nampaknya...

ASaDa RyutaRo on August 16, 2010 at 10:44 PM said...

adoi.. ini bukan buang tebiat.. tapi semacam dah jadi tabiat! uhh..

apa la perasaan diorang masa buang baby tu. tak kesian ke dgr baby tu nangis2?

pearl apple on August 16, 2010 at 11:07 PM said...

sedih nya...reti buat tapi tak reti nak jaga..kalo x nak jgn la buat..kesian kat baby tuh..sedihnyaaaaa...bg saya jer la jaga,,huhu..

cikgu isza on August 16, 2010 at 11:17 PM said...

lagi bercerita lagi kes menjadi-jadi..
bukan nak ambil ikhtibar deme ni..

sapalah nak jadi orang pertama ke tali gantung akibat kes ni..

ain on August 16, 2010 at 11:28 PM said...

Same-same kite beringat..eye...!!Saye lak adik pompuan yg belom kawen ade 3 org lagik..huh...mintak di jauhkan...nauzubillah...

cahayachenta on August 16, 2010 at 11:29 PM said...

haa.. dh ada hukuman mati ni baru masing2 pakat takut je... pdan muka...

iqbalsyarie on August 16, 2010 at 11:39 PM said...

Ya...menuggu org pertama kena gantung.mesti famous org tu nanti~
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan? Cerita terbaru di blog.kisah si tudung labuh~dan kisah nafsu~

Nur Hawa Mohd Zin on August 16, 2010 at 11:59 PM said...

tak tahu nak kata ape ngan mereka..semoga kita tak tergolong dalam kalangan mereka..amin

Anip™ on August 17, 2010 at 12:22 AM said...

huh..bunuh je diorng yg buang bayi tu..sng citer...baby mai..dia pon ptut mati..

ber_u_wang on August 17, 2010 at 5:53 AM said...

mengapalah di buang buang.. berilah pada yang nak anak kan baik..

da[Y]un on August 17, 2010 at 6:31 AM said...

kalo teda perubahan masalah ni selepas undang2 baru ni berkuatkuasa, mmg sah manusia skrng ni teda sifat perikemanusiaan lg. sedangkankucing d rumahku pn sygkan anak dia..

azieazah on August 17, 2010 at 6:36 AM said...

Sedih dan malang sekali.

Kalu pun pandai jaga, dan kalu pun memang nak kan baby, pun JANGAN buat.. sebab belum kahwin.

Kahwin dulu... pastu sapa pun tak marah.

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on August 17, 2010 at 7:04 AM said...

gilo

[z@ck] on August 17, 2010 at 7:45 AM said...

jadah hilang akal apa dorang ni..huhuhuh..

deena awanis on August 17, 2010 at 10:03 AM said...

sakit hati ni bila dengar kes buang baby..dah ler bersalin sakit, time preggy punye kesah lagi la mcm2..senang2 jer dia nak buang baby tu..

ejaMaria on August 17, 2010 at 10:13 AM said...

letih la psl buang bayi nih... binatang pun sayang anak...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting