Friday, August 13, 2010

NaMa sayA HosPi. aTau naMa PenuH HosPiTaL : aKu PuLanG SeekOr. ALLAH BerI SeekOr.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 10:31 PM
Photobucket


Abaikan sampah sarap dalam kereta.

Photobucket

Sila jangan terbalikkan `lappy` atau PC. Gambar ini memang begini.

Aku jumpa dia pada 1 Ramadhan hari Rabu yang lalu di tempat letak kereta Hospital Besar Melaka. Dia kelihatan ketakutan mundar mandir mengelak dari di langgar kereta yang lalu lalang. Secara spontan aku yang waktu itu ingin pulang memasak untuk berbuka terus mengambilnya dan memasukkan ke dalam kereta untuk di bawa pulang.

Jantan pada mata aku. He he he. Usia dalam 1-2 bulan.

Aku namakan dia TOM. Ha ha ha. Atau nama penuhnya Tom Tom Bak. ekekekeke...

Mungkin aku akan buka dia untuk `adoption` =))

Sesiapa yang berminat boleh emel aku seperti biasa.
He he he

Nota kakitanganku : Sudah bawa `dewormed` dan dia demam sedikit. =))





16 kUs-kUs:

m4rilyn on August 13, 2010 at 8:09 PM said...

hadiah 1 Ramadhan.murah rezeki cik tedi.AMIN

Chika on August 13, 2010 at 8:30 PM said...

Opie Tom Tom... tomey la...

Muka nakal... :)

~** PROFFY **~ on August 13, 2010 at 8:35 PM said...

cute!! ;)

Nour Eyza on August 13, 2010 at 8:36 PM said...

sian dia..
ermmm..
comei..

royal joe budu on August 13, 2010 at 8:38 PM said...

erm..comel..siriesly comel..

zan-xray on August 13, 2010 at 8:40 PM said...

comel gak TOm ni..
selamat menjalani ibadah puasa

Rozita on August 13, 2010 at 8:50 PM said...

uh..kucing itam..i loike kucing kaler oren..

QieFLy si Dolce on August 13, 2010 at 9:07 PM said...

comel kamu tom...

Dee on August 13, 2010 at 9:26 PM said...

hahaha..mcm nama kawan sy di FB..tom tom bak..tp yg ni lagi cute..mcm pakai stokin putih nk gi sekolah..

nenek™ on August 13, 2010 at 9:35 PM said...

respect cik tedi ni lama dah.
duk tgk mcm mane cik tedi jaga kucing,gaya cik tedi tgkap gmbr kucing & mcm2 la.dh la suma comel n bersih.seolah2 memahami plak haiwan kesayangan rasulullah s.a.w ni
nenek dh lama nk bela kucing,tapi mungkin boleh bela bila ada rumah sendiri nanti.skrg mak xbagi =p

cahayachenta on August 13, 2010 at 11:43 PM said...

alamak.. comelnya...

ala tedi jgn la buka utk adoption.. ko jg je la.. comel la...

Ery Farieha on August 14, 2010 at 2:13 AM said...

chantek la die
hitam puteh

norliza_osman on August 14, 2010 at 8:00 AM said...

comei la tedi..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on August 14, 2010 at 9:14 AM said...

cumil :)

nuraarin-life on August 14, 2010 at 10:41 AM said...

tedi: saya pun ada anak kucing bernama tom.. kadang2 mmg panggil tom tom bak bak

umi_e on August 16, 2010 at 11:32 AM said...

Salam... comelnta Tom :)

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting