Saturday, August 14, 2010

PusaT JaGaan KucinG TerBiaR MaJLis PerBanDaraN JasIn : akU HaraP ianYa BerFunGsi DenGan BaIk.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 5:30 PM
Photobucket

Semalam, semasa membawa Dak Tom ke Jabatan Haiwan, Pembantu veterinar itu (Pv ) ada cakap, satu pusat jagaan kucing terbiar telah di buka oleh Majlis Perbandaran Jasin. (MPJ). Lokasinya betul-betul di hadapan Pejabat Pelajaran Daerah Jasin.

Dalam perjalanan balik, aku mahu singgah tengok. Tapi macam tutup sahaja. Aku cuma ambil gambar dan ambil nombor telefon. Aku harap sangat pusat ini berfungsi dengan baik. etul-etul membela kucing terbiar.

InsyaAllah, lain kali kalau ada kesempatan aku mahu pergi dan tengok sendiri keadaannya. Aku harap ianya bukan seperti pusat jagaan yang mendera dan `Put To sleep` binatang yang banyak berlaku. Menurut P itu kalau di SPCA mungkin berlaku terhadap kucing-kucing yang sakit. =((

Lega sedikit rasa hati bila lihat bangunan pusat jagaan ini. =))

Nota kakitanganku : Harap ianya di urus dengan baik.





19 kUs-kUs:

QieFLy si Dolce on August 14, 2010 at 1:10 PM said...

harap2 mcm tu la...jgn dideranya kucing2 comel nie...

suhaila-ab on August 14, 2010 at 1:33 PM said...

wajib pegi siasat ni..hehe...

Penternak Kambing on August 14, 2010 at 1:43 PM said...

Berminat untuk membeli kambing untuk akikah atau hari raya, sila ke sini Kambing untuk dijual! untuk info lebih lanjut.

Penternak Kambing on August 14, 2010 at 1:45 PM said...

pencinta kucing rupenya

deena awanis on August 14, 2010 at 2:23 PM said...

wah..ini sudah bagus...

deena awanis on August 14, 2010 at 2:23 PM said...

wah..ini sudah bagus...

fiD on August 14, 2010 at 2:39 PM said...

pengharapan nya kan kak tedi... tempat2 nilah perlu bantuan...

tumpang iklan:
promosi contact lens ready stock sempena ramadan dan raya

redNing on August 14, 2010 at 2:43 PM said...

klu kerajaan yg buka pusat tu..insyaAllah xkn brlaku dera-mendera nih

starzieti on August 14, 2010 at 3:18 PM said...

bagos2..;)

cik bihah on August 14, 2010 at 4:30 PM said...

harap pusat tue di jaga dengan betul jgn didera kucing2 tue..imcat lover..

illafira on August 14, 2010 at 6:05 PM said...

wah bestnya.. harap2 kucing2 ni tak di abaikan

eeeda on August 14, 2010 at 9:14 PM said...

Melaka nie bagus lah....kena jadi rakyat negeri Melaka nie... orang terbela, kawin muda tak ada orang nak jaga anak...akan disediakan tempat untuk dijaga... nie kucing terbiar pun akan di jaga....

Nur Hawa Mohd Zin on August 14, 2010 at 11:21 PM said...

waahhhh...bagusnye..

Anonymous said...

alhamdullillah..melaka menggerakkan semua ini. bagusnya kalau vet student dtg buat training disini. Dan rakan muda membuat aktivit membantu ...

m.q on August 16, 2010 at 9:51 AM said...

bagus2...semoga pusat jagaan ini betul2 dpt membantu comel comel yg terbiar

Papa Hero on August 30, 2010 at 3:42 PM said...

teringin Pusat Penempatan haiwan Terbiar 1 Malaysia direalisasikan

elya suzana on March 1, 2011 at 7:19 PM said...

alhamdullillah, harap semua negeri dpt membina tempat mcm nie, xda la binatang yg teraniaya dan terbiar kelaparan lagi..

Anonymous said...

hai. tapi, saya ada tengok 360 keluarkan cerita pasal majlis pembandaran bunuh kucing, lemaskan kucing sampai mati. tu macamana pulak tu? i hope dapat info if u tau apa2. ;)
my fb, lalala_fafa@yahoo.com

CT on May 17, 2012 at 1:57 PM said...

Johor ada tak?

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting