Monday, August 30, 2010

MenGaPa sayA TiDak kEmaskiNi BLoG : sayA MenGinaP 4 Hari 3 MaLam. MakaN PercuMa. LayaNan seaDanyA. BiLa MaLam DrakULa DaTanG amBiL DaraH!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 6:01 PM
21.06.2010
Pandu sendiri ke Klinik Kesihatan Jasin. Rasa memang demam. Tapi bila di periksa tidak demam. Suhu 36.6 Lain pula yang doktor jumpa. Masalah dengan darah. Datang lagi selepas puasa. 15.09.2010. EEeEEeee. Menyampah.

23.08.2010
Badan rasa lemah gila. Mahu angkat kepala pun tidak larat. Tidak pergi kerja. Tidak ambil cuti. Tapi kelainan pada seluruh tubuh. Tumbuh bintik-bintik merah macam campak. Terus ke Unit Kecemasan Hospital Jasin dalam pukul 4.00 petang. Masuk air, pergi x-ray, ambil darah lagi kemudian baring sampai suhu jadi normal. Pukul 9.00 malam balik rumah. Esok perlu ke Klinik Kulit di Hospital Melaka.

24.09.2010
Klinik Kulit Hospital Melaka. Bintik-bintik merah makin rancak di seluruh badan dan muka. Panas badan makin naik mencanak. Bertalu-talu soalan doktor, ada salah makan ubat? Ada makan ubat herba?Ada makan ubat kurus? Aku geleng kepala. Jururawat macam tidak percaya. 'Jangan malu-malu mengaku. Kalau ada cakap ada' Aku rasa mahu lesing dia sahaja. Aku kata tiada. Tiadalah!!! Buat apa aku mahu kelentong. Yang sakit aku. Yang tanggung aku. Aku lagi mahu tahu apa puncanya.

Photobucket

Doktor bagi surat pergi Unit Kecemasan. Lemah! Tahan wad ke? Berjam-jamlah jawabnya aku kat Unit Kecemasan nanti. Dari pukul 11.00 pagi. Ke hulu ke hilir, x-ray lagi, ambil darah lagi. Akhirnya masuk wad. Pukul 6.00 petang. ArgHhhhh!! Tekanan! Sehelai sepinggang. Nasib baik abah ada.

Duduk Aras 4-1. Dalam bilik berenam. Wad di luar punyalah penuh sampai kaki lima pun ada katil. Duduk dalam wad orang kata malam-malam drakula akan datang hisap darah. =))

Photobucket

3-4 kali darah di ambil. Sudah lali. Tutup mata sahaja.

Dalam bilik bersama dengan 5 orang warga emas. He he he. Macam-macam ragam. Mahu ketawa pun ada. Tapi tahan sahaja. Berlagak sopan santun. =))

Jumaat, demam kebah. Janji Doktor, demam kebah boleh balik. Yey!!!

Sekian, ringkasan 'Mengapa Saya Tidak Kemaskini Blog?' He he he he....

Nota kakitanganku : Pukul 2.00 petang ini ke Klinik Kulit Hospital Melaka semula. Ada temujanji. =))






34 kUs-kUs:

Lady Giggle on August 30, 2010 at 12:04 PM said...

ted, ko nape ted...ala..sian kat ko..dugaan Ramadhan ted..sabar ye...

segera sembuh ye ted! rindu kat ko..

Softtouch [Hanim] on August 30, 2010 at 12:16 PM said...

mcm tu ceritanya..doc ckp sakit apa tedi?sabar yer..nk2 raya ni mcm2 terjadi..moga cpt sembuh...

~LP Lum~ on August 30, 2010 at 12:17 PM said...

salam tedi~

ko ngape?? ada alegik ke??
take ur time...:)

Wanita Mutalib on August 30, 2010 at 12:23 PM said...

aduh..
cian kamoo..
moga cepat sembuh ya kawan..
risau betul bila tgk kamoo tak update2 blog..

jaga diri :)

..nOj.. on August 30, 2010 at 12:27 PM said...

siannye. patut la lama diam. takpela. rehat ye. makan ubat. jgn pakse badan okeh.

m.q on August 30, 2010 at 12:29 PM said...

siannya kt ko..
dugaan ramadhan

meowwmania on August 30, 2010 at 12:38 PM said...

smoga cepat sembuh dan dpt beraksi semula ;)

Along25 on August 30, 2010 at 12:40 PM said...

tedi sakit ape nih????

.::WaNiE::. on August 30, 2010 at 12:42 PM said...

laaa sian nye..

get well soon

ke dh baik?

take care ok

Salmia on August 30, 2010 at 12:44 PM said...

denggi ke tedi?

waa.. bahaya tu..
pernah jaga ayah kat hospital masa dia kena denggi.

minum 100 pluss banyak2 tedi!
itu je ubatnye

akudandia on August 30, 2010 at 12:49 PM said...

nk tnya..
bintik2 merah cm dengi erk kt bdn?
bole x upload gambr..
cz hani pon kna g2 g clinic peringit then trus kna trnsfr ke hosp Putrajaya.. p malangnya x g cz esk Final Exam..

fiddeOmar on August 30, 2010 at 12:52 PM said...

salam singgah...

Denggi ke atau ada masalah dengan darah?

Get well soon

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr on August 30, 2010 at 12:52 PM said...

jaga kesihatan,

jaga diri..

terus tabah hadapi dugaan d bulan ramadhan

relevan on August 30, 2010 at 1:08 PM said...

Kena buat kenduri bila sudah sihat ni Tedi..

ASaDa RyutaRo on August 30, 2010 at 1:11 PM said...

hoOo.. ini ceritanya..

bila sakit, terasa rindu dengan nikmat sehat kan.. =)

apa-apa pun, semoga cepat sembuh n kembali seperti sedia kala..

[z@ck] on August 30, 2010 at 1:27 PM said...

ko sakit apa weyh..
get well soon tau..
take care!

al-lavendari on August 30, 2010 at 1:54 PM said...

kisahnya .. tapi awak sakit apa ?

ejaMaria on August 30, 2010 at 1:59 PM said...

siannya... demam ke?... jaga-jaga ya... skrg demam bole jadi macam-macam virus... take care... jgn lupa makan ubat ;)

FarhanaDr on August 30, 2010 at 2:07 PM said...

Tedi.. Cepat sembuh hokey.. Heehee.. :)

cahayachenta on August 30, 2010 at 2:21 PM said...

laa.. ko masuk wad rupanya.. ishhh mana pmbantu2 ko ni bukan nk tlg update blog... kena pecat tu tedi.. muahaha...

kalo mak aku dlu kan, penah gak naik bntik2 merah lastly doktor kata denggi.. hisshh.. msti sakit kan tedi kena amik darah berkali2 tu... aku dlu tgk mak aku pn kesian... sehari dekat 3,4 kali amik drah.. yg amik pulak doktor pelatih2.. skit2 tak dpt... isshh rasa nak lesing je...

apapun hopefully ko smbuh 100% b4 raya okeh...

cik paro on August 30, 2010 at 2:21 PM said...

sbar ye duk dalam wad tu..
semoga sihat sebelum syawal menjelma..

[s][u][e][h][a][n][n] on August 30, 2010 at 2:28 PM said...

semua orang nak tau ko sakit apa...erm..take care

eyka syafieka on August 30, 2010 at 2:33 PM said...

smoga cpt sembuh...

Ms.Lilies on August 30, 2010 at 2:42 PM said...

tedi...
take care naa

fikaryna on August 30, 2010 at 3:15 PM said...

ted..ko nih..buat org berdebar sajer..cepatla baik yer..

dah asyik kena ambik darah jer..karang abis darah..makan nasik banyak2..ganti darah yg hilang..huhu..

white rose on August 30, 2010 at 3:25 PM said...

laa yeke kak...ptut la senyap...
smoga akak cepat2 sembuh ya...

Papa Hero on August 30, 2010 at 3:40 PM said...

alhamdulillah awak tak apa2..take care

rie on August 30, 2010 at 3:41 PM said...

get well soon :)

Misz Pinkie Winkie on August 30, 2010 at 3:41 PM said...

kesiannya tedi,
barulah jelas kenapa tedi sudah lama tidak ada.
tabah yer tedi.
anggap saja ulang alik hospital itu 1 shopping untuk beli belah di hari raya.
moga kamu gembira selalu.

QieFLy si Dolce on August 30, 2010 at 5:06 PM said...

harap2 kak tedi sihat selalu yer...patutla ari tu kak tedi tak update blog selama 3 hari :p

hans on August 30, 2010 at 5:56 PM said...

apakah nama demam itu wahai si tedi?
risau plak aku membaca nya

P/S : Kepada Penggemar Telur Ayam! Awas! Hati - Hati Dengan Telur Ayam Palsu!

GRuNGe on August 30, 2010 at 6:34 PM said...

Ringkasnya kenapa tak hapdet. Wakakaka. Selamat berpuasa dan raya beb. Sorry lama tak singgah.

she_mah on August 30, 2010 at 8:32 PM said...

kak tedi..lama dah xsinggah sini..bz sangat..huhu.
sy pun baru kena masuk hospital hari selasa lepas sebab demam panas. tapi tak bermalam kat wad la.hehe

Ery Farieha on August 31, 2010 at 12:35 AM said...

patut la diam je cik tedi
pelik jugak

huhuhu

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting