Monday, August 02, 2010

BiLa PeriuK kUkUs Cik TeDi BerasaP : `cheese cakE`

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:01 PM
Photobucket

Siap untuk di makan. :))

Photobucket

Guna Philadelphia `cream cheese` ya?

Photobucket

Lapisan di selang seli antara bancuhan koko dan bancuhan `cream cheese`.

Photobucket

Tada.....

Photobucket

Resepi ambil di sini.

Mahu buat `marble` pun boleh. Selapis demi selapis pun boleh. Terpulang! Aku buat Sabtu malam dan makan hari Ahad. Simpan dalam peti sejuk. Tambah sedap!

Selamat mencuba!!

Nota kakitanganku : Kek yang cepat habis!!






19 kUs-kUs:

sarah shafie on August 2, 2010 at 8:09 PM said...

sedapnye..trus lpar..

~LP Lum~ on August 2, 2010 at 8:10 PM said...

salam tedi~

wah2... aku suka2... :)
nak try bila dah abis raya.. sbb msa tu aku free skit.. skang ngah xbetah laie... :)
thanx sbb share resepi... :)

ejaMaria on August 2, 2010 at 8:23 PM said...

cheese cake kukus?... wah baru tau nih... bagus... bole try...

redNing on August 2, 2010 at 8:25 PM said...

aku pandai makan je

hans on August 2, 2010 at 8:53 PM said...

nanti nak try buat la kalau rajin

P/S : Drama Minggu Ini : Awak NAK Guna PC Ker Wahai Si Kacak?

~aSHa~ on August 2, 2010 at 9:32 PM said...

boleh order tak ni? ehheeh terbaik..sgt selera aku tgk

hazman aka species1980 on August 2, 2010 at 9:51 PM said...

Whoaaa... any cake yang ade unsur coklat pasti nampak menyelerakan.... ;-p

cikgu isza on August 2, 2010 at 10:11 PM said...

menu larangan buat akak ni.. ermm.. sedap tuu..

Azuan on August 2, 2010 at 11:12 PM said...

lapar...hihiii

Chika on August 2, 2010 at 11:50 PM said...

yum yum... leh try ni...

nj on August 3, 2010 at 6:12 AM said...

sitedi...
canggih canggih....cheesecake kukus lagi tu...bukan calang2 org boleh buat...mabrook!

zino on August 3, 2010 at 6:38 AM said...

mai sepotong hehe

Watierman, rmanbkr on August 3, 2010 at 7:46 AM said...

Salam Dik...Tq ya..nanti Akak lak nak try resepi ni!!! first time dengar cheese cake kukus!Mesti sedap sebab tu cepat habis!

Hazzy Ishak on August 3, 2010 at 8:21 AM said...

tak pernah lagi buat cheesecake kukus. tapi macam best je

ettymelladikboy said...

alaaaa tedi. lingkup lah bisnes kita. hahaha.

Softtouch [Hanim] on August 3, 2010 at 10:32 AM said...

syabas tedi....dah mcm blog kak watie dah...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on August 3, 2010 at 10:40 AM said...

woi! ko sangat kejam. buat kek makan sorang!!!

PinQib on August 3, 2010 at 12:43 PM said...

calon is3 misali ni... nanak gakk

iema ackles on April 25, 2012 at 4:03 PM said...

kat sini cakap kukus..
kat blog sane cakap bakar..
mane 1 ni..klau kukus boleh ker?

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting