Saturday, August 07, 2010

MoHD KhairuDDin This Is yOur Mum : InI raKamaN PeriBaDi, PromOsi aTau TaJaan?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 1:30 PM
Photobucket

Emak kepada En. Khairuddin ini memang sudah popular di laman Youtube. Kreativitinya dalam membuat rakaman dan menyampaikan pesanan buat anaknya memang mencuit hati. :))

Kebanyakan komen yang di terima semuanya menyokong usaha murni seorang ibu yang menasihati anak menggunakan kecanggihan teknologi sekarang. Namun ada juga segelintirnya yang tidak dapat menerima dengan mengatakan perbuatan si ibu memalukan anak.

Bagi aku, tiada apa yang mahu di malukan. Ini menunjukkan kasih sayang dan sifat ambil berat si ibu terhadap anak yang tiada di depan mata. Di dalam setiap rakamannya si ibu tidak lupa menyelitkan kata-kata nasihat.

Tapi persoalan aku sekarang, adakah ini betul-betul rakaman peribadi atau tajaan dari mana-mana pihak?? Yang buat aku tertanya ialah agak terkejut juga bila lihat promosi videonya juga ada dalam iklan Nuffnang dan beberapa laman web yang lain. Perlu kos okey semua itu.

Adakah ini merupakan strategi satu produk? `Webcam`? Sebab rakaman dia amatlah terang dan cantik sekali. Pada firasat akulah, ini salah satu promosi atau strategi unik sebuah syarikat yang mengeluarkan satu produk. He he he he. Ataupun, drama atas talian terbaru.Kita tunggu dan lihat sahajalah. Apapun, peribadi atau tajaan, ianya mempunyai mesej yang baik. :))

Kamu sudah tonton video tersebut? Ada tiga kesemuanya. Sila klik di sini jika ingin melihat.

Terima kasih.

Nota kakitanganku : Ramai yang tunggu Mohd Khairuddin memalas rakaman ini. Adakah? :))







9 kUs-kUs:

Aqma eUcaLypTus GurL on August 7, 2010 at 12:29 PM said...

ane ada memalukan. kita gunakan teknologi yg canggih utk benda baik per. tak slh pun. tapi seyesly mak khairudin tuh sweet la. btul jugak ek cik tedi, dia nk promote webcam. seyes webcam dia terang gler. huhuhu.

PinQib on August 7, 2010 at 12:47 PM said...

tu lah.. narrow minded akan cakap memalukan.. klu qib, da bangga sebb comel jer mak kite dan femes.. ahaks


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Blogging boleh dapat kanser?

Magibon, makhluk comel

tengku_fir21 on August 7, 2010 at 1:26 PM said...

huh..mak dia sangat cool

.::WaNiE::. on August 7, 2010 at 2:16 PM said...

wani tgk, and tertanya, kalau setakat video tu mmg utk si khairuddin tak logik la sampai iklan sana sini kan?

heeeeee

mesti ada benda lain

cahayachenta on August 7, 2010 at 2:17 PM said...

aku rs jni mcm tajaan la...

ch0mbi wan ken0bi on August 7, 2010 at 2:30 PM said...

hik3...auntie mmg c0ol...~

>>nyit2<<

Miss ... on August 7, 2010 at 2:44 PM said...

jap aku tgk

::ienafazlyna:: on August 7, 2010 at 3:00 PM said...

sye pun rase nie salah satu dr strategi pemasaran

nj on August 8, 2010 at 4:49 PM said...

sitedi...
kak norma belek doh video2 tu...tak natural dan memang berlakon...as a mother and still having a mother...tak pernah la pulak cakap macam tu...berlakon je la gamaknya...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting