Saturday, August 14, 2010

PuTinG BeLiunG LanDa Bazar RamaDhan StaDium Jasin : 3 TerBunUh 18 yanG LaIn CeDerA. Al-FaTiHah Dan TakziaH.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 10:30 AM
Photobucket

Photobucket

Sebagai penduduk Jasin, aku amat berdukacita akan kejadian alam ini. Apalah kuasa kita sebagai manusia biasa yang mahu melawan kuasa Allah dan takdir-Nya. Melihatkan tempat kejadian, peristiwa ini pasti mendatangkan trauma kepada mereka yang mengalaminya.

Aku jarang ke Pasar Ramadhan ini, mungkin kerana lokasinya yang agak jauh dari rumah. Tetapi Pasar Ramadhan ini paling popular di Jasin. Kalau pergi memang sesak di buatnya. Lokasinya di Stadium Jasin berhadapan dengan Sekolah Menengah Kebangsaan Iskandar Shah. Oh! Bekas sekolah aku. =))

Al-Fatihah buat mereka yang terkorban. Takziah untuk ahli keluarga. Ujian Allah buat kita di bulan Ramadhan ini.

Sumber gambar dan berita dari Utusan Online.

Nota kakitanganku : Ajal dan maut ketentuan Allah.





19 kUs-kUs:

ASaDa RyutaRo on August 14, 2010 at 8:17 AM said...

innalillah..

ujian Allah ni datang dalam macam2 bentuk.

Bala yang Allah turunkan pun dalam macam2 bentuk..

**dahsyat gak puting beliung ni. entah berapa la kerugian semua tu.

Faarihin on August 14, 2010 at 8:18 AM said...

Al-Fatihah buat mereka yang telah pergi.. terkejut dengar berita ni malam semalam.. saya sempat pergi ke bazar ni hari pertama ramadan aje..
teringat orang-orang yang berniaga kat situ..


p/s: cik tedi bekas smkis yer.. batch bila? sy pun ex-smkis juga..

Azura Ani Salaim on August 14, 2010 at 8:46 AM said...

kesiannya.. :'(

deena awanis on August 14, 2010 at 8:49 AM said...

innalillah..

harapnya x berlaku lagi di tempat lain..

Anip™ on August 14, 2010 at 8:52 AM said...

kuasa allah..abis satu bazar tu...

Nur Hawa Mohd Zin on August 14, 2010 at 9:01 AM said...

Ya Allah...yeke? MasyaAllah...takziah

blueCITY® on August 14, 2010 at 9:03 AM said...

salam,

alfatihah...
semoga kita mengambil iktibar dengan apa yang terjadi...

Softtouch [Hanim] on August 14, 2010 at 9:09 AM said...

inlailillah....
terkejut dgr berita semalam...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ on August 14, 2010 at 9:12 AM said...

nasib baik ko takder kat tempat kejadian

takziah pada keluarga manga :(

[s][u][e][h][a][n][n] on August 14, 2010 at 9:19 AM said...

owh....innalillah...takziah pada mangsa yang terkorban...aku betul2 terkejut :(

Salmia on August 14, 2010 at 9:20 AM said...

ya Allah.. teruknye tgk! ngeri rasanya.
takziah buat keluarga mereka

eNaSaN on August 14, 2010 at 10:02 AM said...

salam ziarah,


baru jer baca paper hari ini & then ngk video kat FB my fren....


Al Fatihah untuk keluarga mangsa

nuraarin-life on August 14, 2010 at 10:42 AM said...

Alfatihah buat keluarga mangsa

pisau belati on August 14, 2010 at 10:42 AM said...

al-fatihah...
ada hikmah di sebalik kejadian.
mana mungkin ALLAH turunkan sesuatu kejadian tanpa sebab.

.::WaNiE::. on August 14, 2010 at 11:21 AM said...

al-fatihah

@rE-LonG on August 14, 2010 at 11:29 AM said...

Selamat Bpuasa ^_^

Hmm..memg tkejut dgn kjadian tu..xsgka kn..alhamdulillah adik ipar n saudara kt xcdera truk mse kjadian tu..dorang lebam kat bdn n mata kene tiang khemah..

mse tu pn seb baik niat kt nk pi bazar rmadhan jsin tu tbatal sb singgah tmpat lain..pastu bila smpai da hujan..

mse on the wat pi jsin, pkok2 bnyk tumbang2..serius truk tumbang dgn akar2 skali..kuat sungguh angin tu..

dktor naharajan pn ckp smpai goyang2 mse dia bwk keta..btapa kuatY angin ribut mse tu..

Miss ... on August 14, 2010 at 11:38 AM said...

hmm..al fatihah..

ashie023 on August 14, 2010 at 12:18 PM said...

al fatihah kepada keluarga si mangsa..
nampak teruk jugak ni...nauzubillah...

Qaseh on August 14, 2010 at 3:42 PM said...

Al-Fatihah kpd semua Mangsa...Dugaan dan ujian Allad bulan Ramadhan .

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting