Monday, January 04, 2010

B.E.R.A.M.B.U.S!!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:45 PM
Aku sudah menarik nafas yang panjang! Membaca komen kamu di sini. Aku tatap satu demi satu komen yang tertera. Okey! Alhamdulillah komen masuk dengan lajunya. Majoriti pilih jawapan D!! Eh! Tidak! Gila!Jawapan A paling banyak!

Okey!

Ke garisan.... sedia... mula!!

Aku menghembus nafas dan melangkah kaki mahu masuk ke biliknya.


'Bos! Ada perkara yang saya mahu cakap!'

'Eh! Saya sudah mahu balik!!'

S.H.I.T!!!

'Boleh Bos senaraikan apa-apa perkara yang Bos tidak puas hati tentang saya'. Aku menghulurkan sekeping kertas kosong A4 dan sebatang pen merah! Merah? Tanda marah!

Dia diam!

'Kenapa?'

'Bos ni jenis yang bila tidak puas hati, suka cakap belakang-belakang. Suka cerita pada orang lain. Lain kali kalau ada perkara mahu tegur saya, jumpa depan-depan!! Jangan jadi pengecut!!'

Dia merenung tajam.

' Kenapa kamu cakap macam itu. Kamu kena hormat saya. Saya ketua kamu.'

'Kalau ketua buat silap, ketua gila kuasa, ketua yang fikir dia betul semua. Orang lain salah! Tiada faedah saya mahu hormat!'

Dia berdiri macam raksaksa yang mahu menelan manusia. Aku pun berdiri. Bersedia menghadapi apa-apa kemungkinan.

Tiba-tiba....

Okey kamu!

Sila baca semula ayat yang aku tandakan merah di atas! Sambung dengan ini!

'PrenGgggg.. prengggg... prenGgggg....'




Sekali pakcik PRA tiba-tiba mesin rumput betul-betul arah bilik Bos! Bising gila. Kalau aku cakap pun pasti nanti kena jerit-jerit keluar anak tekak!! Jadinya niat mahu bersemuka Batal!!

Cis!!! Kacau daun!! Aku jengah bilik Bos. Dia sudah siap-siap mahu balik. Tengok jam 3.15 petang!!

What The Fish???

Orang balik pukul 5.00 petang. Kau balik pukul 3.15 petang!

B.E.R.A.M.B.U.S!!!

Nota kakitanganku : Terima kasih atas nasihat kamu semua!









46 kUs-kUs:

NiNa' on January 4, 2010 at 8:07 PM said...

itulah yang dinamakan sebagai bos.. =D

ber_uwang on January 4, 2010 at 8:11 PM said...

pak cik tu bersekonkol dengan bos kot

GhOsToNe on January 4, 2010 at 8:14 PM said...

huhuh..

nnti bunuh pakcik tue ok!

ahaks!

Jard The Great on January 4, 2010 at 8:14 PM said...

ehehe.. aku sokong si ber_uwang....

Uruchimaru @ kf on January 4, 2010 at 8:17 PM said...

salah timing nie !

Fina Fento on January 4, 2010 at 8:22 PM said...

Hai, keje PBT ea? Nasib baik bos saya sporting dan sangat3 supportive..bersyukur

[biru][pink] on January 4, 2010 at 8:24 PM said...

tape2
try next time.
kasik belasah sama itu bos
hehehee

Cik Biol on January 4, 2010 at 8:27 PM said...

esok la jumpa hehe

Wanita Itu on January 4, 2010 at 8:48 PM said...

kamoo buat jantung ku berdebar debar seperti cinta pandang pertama...

???

eh silap...

te saspen..itu ajer hehehe..

xiiinam on January 4, 2010 at 8:48 PM said...

Wah...berani orangnya cik Tedi ni!



Nak pinjam black belt ckLah tak? Nanti ckLah ambik dalam laci....!



:)

ciK LyndaWawa igUana on January 4, 2010 at 8:48 PM said...

biasala tu..bos..nak balik cepat aje....

kuyie on January 4, 2010 at 8:52 PM said...

adeh..tragis betol la.....

[asam]pedas on January 4, 2010 at 9:06 PM said...

sabar..sabar tedi....tarik nafas panjang2..sebelom ko tdo ko mesti maafkan bos ko yang takde usus tu k...lek lek!

Solehah on January 4, 2010 at 9:11 PM said...

huhu tedi..eat the fish..

Solehah on January 4, 2010 at 9:11 PM said...

huhu tedi..eat the fish..

deena awanis on January 4, 2010 at 9:33 PM said...

siot tol!!
ingat kan mission dh complete tadi..
hurm..susah2 sgt,ko bagi je la no fon bos ko tu kat aku, meh aku sembur dia..aku ni mmg terer bab sembur menyembur bos..hikhik

flygurl on January 4, 2010 at 9:42 PM said...

wat saspen je...
huhu...
x pe...esok teruskan misi kamu...
face to face sama bos kamu...
biar dia tahu sape si tedi sebenarnya..

leadleedeea on January 4, 2010 at 9:42 PM said...

pakcik tu selambe je buat camtuh..haha~!!

takpe ted..kena amik masa jugak kannn...

n sabar yek

ONE ZABA on January 4, 2010 at 9:50 PM said...

tak pa....esok pagi tunggu kat pintu pagar pulak. jgn lupa cili tu. kalau boleh bawak lesung sekali!!!

Nidza on January 4, 2010 at 9:54 PM said...

bestnya kalo sy ada courage mcm awak...
tapi...
tapi saya...
hem...saya kena kumpul courage mcm awak jugak utk bos saya huhhuhuh...

SABAR...;)

Koyuki on January 4, 2010 at 11:06 PM said...

huhu
nasib baik
kalau tak da kena makan bos tu

iqbalsyarie on January 4, 2010 at 11:08 PM said...

haha..kalaulah saya bos itu....

cintaAnna on January 4, 2010 at 11:21 PM said...

hohohoh...so mari beramai2 jadi BOS leh balik awai sket..hahahah

Sabo jerk dak tedi...

kawie2020 on January 4, 2010 at 11:21 PM said...

x cukup keberanian?

white rose on January 4, 2010 at 11:23 PM said...

bg surat layang je kak...

hisham on January 4, 2010 at 11:47 PM said...

kalo i pilih D..A tu pas belasah...baru samseng..haha

jane on January 4, 2010 at 11:47 PM said...

hingatkan apa lah tadi...wakakakakak

sharamli on January 5, 2010 at 12:02 AM said...

tp xsem0 b0s mcm tu kan

aNiSa hANg tUaH on January 5, 2010 at 12:02 AM said...

hmm..
pacek tu geng dgn bos kot

maiyah on January 5, 2010 at 12:07 AM said...

tapi kalo dok simpan jek mau sakit mental dibueknyo.. baik gi semuka wall to wall on facebook hehe :D

AzuanBudakMemandai on January 5, 2010 at 12:07 AM said...

pakatan bos dengan tukang kebun huhu

PinQib on January 5, 2010 at 12:14 AM said...

hihh.,
berani akak tedi.,
tabikkk spring

alvin takda rumah harga 8juta story.... on January 5, 2010 at 12:29 AM said...

sungguh garang...

Airland on January 5, 2010 at 12:35 AM said...

pergh!! brutalgiler ko... aku rase bos ko bace blog ko. sbb tu dy nak cabut awl2 b4 ko wat tindakan D..

en.alierostam on January 5, 2010 at 12:37 AM said...

pak cik tu geng bos...dan mesin rumput adalah senjata rahsia bos...haha....semoga berjaya

ashie023 on January 5, 2010 at 12:39 AM said...

xpe tedi..bawak bersabar..
cuba lagi..cakap lelok..
aku pasti kalu dier paham ko,maknanye bos ko tu ada akal lagik..
tapi kalu dier nak marah ko, dan nak pecat ko ke...itu memang ikanlah..what the fish..ahah..
so be strong girl..i know u can do it..
fighting!!!!!

Noorlaila Mohamed Nor on January 5, 2010 at 12:42 AM said...

ko sabaq lg yea tedi!
be strong!

~** PROFFY **~ on January 5, 2010 at 12:56 AM said...

ihiks tedi.. aku saspen!!!

mesin rumput tu memang kacau daun la.. kalo tidak.. mesti cerita ni lebih panas..!
ekekeke

JMR on January 5, 2010 at 2:13 AM said...

dia jawab " AKU KAN BOS"..heheh..sabar2..

BuLaN iTu aKu on January 5, 2010 at 2:53 AM said...

ambik mesin rumput tu..
mesn kepala bos..
heheheh.... jahatnye aku

imam on January 5, 2010 at 4:18 AM said...

hampagas kamu tedi..
aku ingat dah jumpa..buat suspen jer..
punya lah ghairah aku bace nak tau ape jadik..rupanya aku tertipu

relevan on January 5, 2010 at 7:51 AM said...

Dah dia boss..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ on January 5, 2010 at 8:24 AM said...

perangai bos kita lebih kurang sama la kak tedi....hahaha...

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 5, 2010 at 9:14 AM said...

wuissh ...

serammm jer baca memula...nasib baik tak jadi lagi...hehehe..

berani kerana benar maka cuba slow talk dulu walaupun diorang salah sbb manusia ni kalau kita melenting tak dilayannya.

panggiL guA siv. on January 5, 2010 at 11:27 AM said...

giler ah.
aku ingt kan ko ckp camtu.
hahahahaa

iva saionji on January 5, 2010 at 2:31 PM said...

kehkekhehkekh..walaupon lewat nak komen gak..ape..kureng ajor punya bos..eh bos kamu tu reti baca blog tak..ke bukak komputer pon xreti..??hehehehe...

syuh..syuh...g balik..balik...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting