Tuesday, January 05, 2010

hEy!! S|aPa CakaP AnOnymOus |Tu DurJanA?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:45 PM
Ya! Mari bersemuka dengan aku! Siapa bilang 'Anonymous' itu tiada etika mengomen? Mari bertentang mata dengan aku! Kita debat secara profesional!! Ekekekek! Tidak! Tidak! Aku tidak tahu berdebat! Nanti aku tumbang kena belasah!

Aku selalu membaca pasal anon yang di tulis oleh beberapa blogger. Terutamanya di blog cik buah! Maaf cik buah. I takut yu saman I, sebab itu I sebut Cik Buah sahaja.

Rata-rata yang aku baca mengenai Anon semuanya yang negatif sahaja. Anon yang selalu menjadi minyak tanah yang di simbah ke dalam bara api! Si anon yang macam api dalam sekam. Jadi pembaca senyap bila sampai satu tahap . Itu dia!! Keluar jadi api!! Si Anon yang suka melaga-lagakan orang. Yang menjadi batu api. Semua yang negatiflah. Tiada lagi yang baik untuk di ceritakan jika nama samarannya ialah 'Anonymous'.

Tidak dapat di nafikan. Bila anon memberi komen yang negatif kita akan melenting. Jujur juga aku katakan, jika aku mendapat komen yang menjatuhkan atau menyentuh mengenai sesuatu yang sensitif, aku juga akan bersuara. Akan cuba mempertahankan diri.

Tapi bersyukur sangat-sangat. Setakat setahun aku berblogging belum lagi aku mendapat komen dari anonymous yang membuat aku akan naik angin. Alhamdulillah.

Tapi tidak semua yang Anonymous itu tidak beradap dan kurang ajar.

Photobucket

Nah! Ini buktinya! Sesiapa pun kamu, terima kasih di ucapkan!

Kamu pernah ada pengalaman dengan Anonymous? Kongsikan bersama.

Nota kakitanganku : Boleh tidak cari 'boipren' nama Mohd. Anon? Ekekeke...







35 kUs-kUs:

panggiL guA siv. on January 5, 2010 at 7:51 PM said...

gua fes ke?

panggiL guA siv. on January 5, 2010 at 7:52 PM said...

wow.
hahaha.
gua pena gak kene anon.
tp die baik ah.
siap ckp salam perkenalan lagi.
hahahaha

nursarah on January 5, 2010 at 8:16 PM said...

jarang ada Anon dalam komen2 blog daku...errmm.

~0~ on January 5, 2010 at 8:16 PM said...

anon ade baik ade buruk...so hopefully anon suma baik2 aje ye

zaradgreat on January 5, 2010 at 8:18 PM said...

ada anon jugak
tapi aku bleh detect sapa
hahahaha
tapi baek2 je mereka.
huhuhhu

pak long on January 5, 2010 at 8:37 PM said...

salam...
semua tu bergantung pada nawaitu pengomen....
selalu nyer anon tu lempar cakra sembunyi tangan...hehehehe

en.alierostam on January 5, 2010 at 8:46 PM said...

anon ckap gua ensem..best giler ....hahaha
.........x semua anon menjengkelkan

rAtu saLju™ on January 5, 2010 at 8:58 PM said...

ade jugak cik anon..tapi yg ok2 la..alhamdulillah~

GhOsToNe on January 5, 2010 at 9:08 PM said...

x penah ak dserang anon

ONE ZABA on January 5, 2010 at 9:15 PM said...

anon tu mungkin PATI kut...tak ada permit.

sueanne on January 5, 2010 at 9:22 PM said...

ermm..tak perasan lak ada anon ke tak..rasenya cam ada tp takde kut..hahaha...tak igt la beb..heheh.

Cik Biol on January 5, 2010 at 9:30 PM said...

setakat ni ok je x de hal dgn mereka hehe

zeqzeq on January 5, 2010 at 9:30 PM said...

nampak sgt ANOn pemALAS daftar,.

soal kurang ajar, boleh nyamar..

masuk Blog saya memang kena delete jika tak kenalkan diri dibawahnya..ANON membuka ke arah API dan minyak,,kuasa ditangan tuan Blog,

walapun begitu soal sentuh isue peribadi (umpama Virus atau PAPArazi) rahsia tak semestinya ANON, ada yag dah ada BLOG, bagi saya mereka ini seolah akan MATI dua kali..berani sangat CARI pasal..
samada nak sahut cabran atau tak..orangyang ingat MATI sekali akan fikir dua kali nak CARI pasal jika bukan melibatkan kerja/Prof..

sharamli on January 5, 2010 at 9:33 PM said...

xpenah lgik..
tp kadang2 yg lupa nak klik kat Name/URL tu ad la..ha3

Budak Kuning on January 5, 2010 at 9:59 PM said...

Ade anon baik..ada anon jahat.. so harap2 dgn adanya semangat demokrasi tidak menjejaskan kerjaya sbg blogger wakakaka..

aNiSa hANg tUaH on January 5, 2010 at 10:04 PM said...

hehehe

anon
ade yg baik ade yg kureng baik

tapi,
pape pon anon pon nak memeriahkan komen2 belog

mukasurat17 on January 5, 2010 at 10:08 PM said...

dak zara r pnah pakai..las2 dia kantoikan diri sendiri.haha

Anonymous said...

ehem ehem
ni anon jahat sampai

kipidap kak tedi!!!
biasa la
anon ni pon orang kan
tengok blog jugak lah
kalau memang blog tu sengaja mahu di caci ramai lah anon berkeliaran
hehe


siuuuuuuuuuuuuu~

~koyuki~
(*__^)
ahak

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ on January 5, 2010 at 10:35 PM said...

x penah dpt komen dr anon stkt neh..

fiD on January 5, 2010 at 10:50 PM said...

aku tawu,, cik e. p. a. l. kan? hohoho

[z@ck] on January 5, 2010 at 10:51 PM said...

aku la anon tu..
hehehe

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! on January 5, 2010 at 10:54 PM said...

HaHa..cik BUaH lucu lak~i think i knoe who is it~

Zuewairy on January 5, 2010 at 10:58 PM said...

hehehehe;)

bukan buah2an tempatan nih;)


pernah gak dulu sekali.. tapi tidak dinafikan.. ada juga yg baik..

yg jahat suka cr pasal pun ada;)

~LP Lum~ on January 5, 2010 at 11:18 PM said...

hehhe... alhamdulillah... slam aku dlm alam bloger nie xde lak kna apa2 ngan anon... :)
tp xtau ar len kali...

ps : ada ke nma mohd anon tedi?? ;p

eyena on January 5, 2010 at 11:19 PM said...

uiitt salam.. aii berwajah baru nampak? hee lama tak singgah aih..rindu tol.. hihihi

kawie2020 on January 5, 2010 at 11:21 PM said...

kawie sokong sitedi...

Watierman on January 5, 2010 at 11:31 PM said...

Salam Dik Tedi...tak perlu Anon...kadang2 kita sendiri secara tidak sengaja dan tak berhati...mengeluarkan buah fikiran yang disalah mengerti...ini pernah terjadi. pada diri Akak..lepas tu kena serang dan dituduh menyimbah minyak untuk melaga-lagakan pihak tertentu...sebenarnya..Akak tak tahu menahu...ada dua group yg pada asalnya kawan rapat...tapi atas ketidakpuasan hati group tu berpecah ....maka ada side A & B...& Akak yang not in both side...telah tersilap meninggalkan komen yg ramah tamah & Blur itu..telah mengakibat kan side yg satu lagi hangin....actually I happened to be at the wrong place & wrong time....since then...baca dgn teliti & try not to provoke...nanti bisa digelar "Batu Api"!!!TQ for wish utk Along ya!

iqbalsyarie on January 5, 2010 at 11:37 PM said...

hahahaha..tak tahan bila kamu nak cari bakal suami yg nama mohd.anon
ada ke maknanya tu?

nj on January 5, 2010 at 11:48 PM said...

sitedi...
kak norma okay je kalau ada anon...so far tak ada yang teruk...kalau in the future ada anon yang tiada etika ni...rasenya tak layan dan tak ambik pot kut....

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 6, 2010 at 1:22 AM said...

cik buah tu kRina folo gak. tp skarang dah x pergi jengok pon..

anon ? perasan dia kat blog orang jer tp blog sendiri tak pernah lagi..

Faarihin on January 6, 2010 at 1:25 AM said...

cubalah cari cik tedi.. mana tau kan. tetiba ada nama cam tu.. huhuhu.. (^__^)

Uruchimaru @ kf on January 6, 2010 at 8:28 AM said...

anom xreti komen kat blog aku hehehe

sukiminna on January 6, 2010 at 4:15 PM said...

betui...kadang2 anonymous ni pembaca silent. tiba2 ada artikel yang dia rasa best and terigin nak kasi komen. tp dia malas nak sign in google semata2 nak kasi komen. thats why tinggalkan komen anonymous camtu jek.

eryati on January 18, 2010 at 3:12 PM said...

huhuhu..sy baru aje kena dgn noni (anonymous) ni..mmg panas jugak la tapi apapun...terima jak la...

eryati on January 18, 2010 at 3:12 PM said...

huhuhu..sy baru aje kena dgn noni (anonymous) ni..mmg panas jugak la tapi apapun...terima jak la...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting