Monday, January 04, 2010

TutOr|aL : MenDafTar DenGan NuffNanG!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:00 AM
Maaf! Mungkin ini agak 'basic' pada kamu. Abaikan jika kamu sudah tahu, sudah mendaftar atau sudah tidak kisah. Aku ingin membantu beberapa blogger yang bertanya tentang ini. Sila angkat tangan kamu yang bertanya. He he he .. Gurau!

Pertama.

Pergi ke laman web Nuffnang. Klik di sini.

Kedua.

Photobucket

Klik label 'Sign Up' itu.

Ketiga.

Photobucket

Klik label ' Blogger'.

Keempat

Photobucket

Kamu akan di bawa ke sini. Isi borang seperti yang di arahkan.

Kelima

Photobucket

Selesai semuanya. Kamu boleh daftar masuk. Perkara pertama yang kamu lakukan ialah pasang iklan di blog kamu mengikut arahan yang telah di beri.

Terang? Jika ada pertanyaan lagi tinggalkan di ruangan komen. InsyaAllah, aku akan cuba bantu jika aku tahu.

Terima kasih.

Nota kakitanganku : Pendapatan kongsi dua. Ekekekeke..





20 kUs-kUs:

Wanita Itu on January 4, 2010 at 11:08 AM said...

owh thanks sayang!!!!
waiting for it..
tapi serius..
te klik..nothing happened..
might be te punyer berukband tu really jadi beruk kan hehehehe..
thanks thanks..petang kang te try..

p/s ~ pendapatan buat kos gi melaka cari kamoo heeee!!

Uruchimaru @ kf on January 4, 2010 at 11:13 AM said...

kamu hebat!

ezzati on January 4, 2010 at 11:22 AM said...

nice sharing :)

GhOsToNe on January 4, 2010 at 11:36 AM said...

thanx..

SGT BRGUNA PADA YG NK BARU BLAJO..

BAGUIH2!

flygurl on January 4, 2010 at 11:39 AM said...

good info!!
=)

ada cuba google adsense?

siti murni ishak on January 4, 2010 at 11:54 AM said...

i nk click nuffy u...slalu lupa nk click...huhu

Rowena Chasez on January 4, 2010 at 11:56 AM said...

wahhh..
bgus2 si tedi...
keep it up!!

~0~ on January 4, 2010 at 12:06 PM said...

thanks kak...

Si budak Aboi on January 4, 2010 at 12:07 PM said...

saye sudah buat !

~LP Lum~ on January 4, 2010 at 12:51 PM said...

thanx tedi... but aku ada soklan yg brmain kat pale otak aku skang nie...
btl ke blh menjana pendapatan spt yg d uar-uar kn?? :)

ps: ptg atau mlm kang aku lwt blog ko blk eik... :)

relevan on January 4, 2010 at 1:07 PM said...

Nanti kamu tolong buat kan macam mana cara2 nak keluarkan duit nufnang pulak tau..aku dah pokai ni..

Cik Biol on January 4, 2010 at 1:10 PM said...

tak tau lg bile nk daftar hehe

Watierman on January 4, 2010 at 1:13 PM said...

Akak masih dok fikir nak pasang ke tak???hehehe

Aidi-Safuan on January 4, 2010 at 1:28 PM said...

thanx for sharing diz info.
aidi dulu nak register pon terkapai-kapai gak.so cam blur camne nak register.

Dak Wan on January 4, 2010 at 1:45 PM said...

Ermmm... yg ni takder pasal questionnaire tu erk? Buat pasal tu pon ok gak.

Faarihin on January 4, 2010 at 1:57 PM said...

ha.. ni lah yang sy tunggu2.. memang pernah tanye kat cik tedi pasal ni.. nant nak cuba try test lah.. huhuhu.. tq ye cik tedi.. (^__^)

Dee on January 4, 2010 at 3:24 PM said...

info ni bagus pd yg x tau..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr on January 4, 2010 at 4:29 PM said...

thanks sharing,

dh try tp npa dia ckp not validated ur email erk? ermm...

white rose on January 4, 2010 at 11:27 PM said...

masih blm berminat...

deena awanis on June 11, 2010 at 5:54 PM said...

thanks cik tedi..i dah berjaya register..=)

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting