Monday, January 25, 2010

TerBanG T|nGG|? OranG RenDah Pun BoLeH!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 11:00 AM
Tinggi mencapai awan? Tak terjangka dek tangan? Tergapai dek fikiran? Okey! Aku cakap pasal tinggi! Bukan pasal pokok kelapa!

Susah ke menjadi orang tinggi? Sukar mencari pasangan? Sukar mencari saiz kasut dan pakaian? Apa lagi yang sukar? He he he...

Ketinggian aku pada tahun 2000 ialah 168sm. Itu secara rasmi bila mahu buat pemeriksaan perubatan untuk sambung belajar. Ketinggian pada tahun 2006 pula ialah 165sm ketika buat pemeriksaan perubatan untuk lantikan sebagai kakitangan awam. Pelik!! Ketinggian aku berkurangan 3sm dalam masa 6 tahun!! Ha ha ha..

Aku harap jika di ukur pada tahun 2010 ini ianya tidak akan menjadi 160sm pula. Ekekekeke... InsyaAllah...

Masalah utama aku hanyala untuk mencari saiz kasut yang sesuai. Tinggi di tambah pula saiz badan yang 'comel lote' membuatkan aku tidak pernah memakai kasut wanita! Serius! Tiada saiz! Sedih! :(

Mahu kongsi ketinggian? Jom! Catatkan di ruangan komen!

Nota kakitanganku : Kelebihan dan kekurangan menjadi tinggi?






29 kUs-kUs:

zns on January 25, 2010 at 11:13 AM said...

alamak..macam tak ingat jer tinggi berapa..tapi ingat pasal berat badan walaupun tak amik peduli..:)

blueCITY on January 25, 2010 at 11:16 AM said...

wahhhhhhhhh dak tedi 168 ke?
i 164 kot? ahaks!!!

ko pake kasut sport ke weh? ekekkek
tak feminin dowww, hahhahah

Yunus Badawi on January 25, 2010 at 11:31 AM said...

Pegilah suruh Jimmy Choo buatkan ko kasut hehehe

Wanie-san on January 25, 2010 at 11:44 AM said...

wah!tedi tinggi rupenye!!
ak jugak yg pendek![terima dgn hati t'buka...lalala]

ciK LyndaWawa igUana on January 25, 2010 at 11:48 AM said...

ai..tinggi jugak...maknanya saya pendek la dari saudari..hohoh

alia on January 25, 2010 at 11:49 AM said...

kelebihan org tinggi tak perlu beli kasut tinggi...sbb mmg dah tinggi lampai

rosma on January 25, 2010 at 11:54 AM said...

rosma nyer tiinggi 163 jer..tinggi n berat idel!! sykur pe yg de..

Mawar_berduri on January 25, 2010 at 12:10 PM said...

wa.... tak de size kasut ?
macam sy kalau bli kasut sure mintak size yang paling besar sekali ...hihihi

aNiSa hANg tUaH on January 25, 2010 at 12:11 PM said...

tggi kite baru 160
huhuhu
kak tedi tgg jugak eyk

ONE ZABA on January 25, 2010 at 12:13 PM said...

orang tinggi tinggi ni bagus kalau time musim buah. senang nak petik manggis.

Wanita Itu on January 25, 2010 at 12:16 PM said...

kalu te berdiri sebelah tedi mesti kiter nampak kerdil heee..

kiter 151cm ajer..
tp kiter gemuk hua hua hua..
saiz kasut 5 or 6..

[z@ck] on January 25, 2010 at 12:30 PM said...

aku 167.5 cm..
kelebihan jadi tinggi..tak dapat difikirkan..

keburukan jadi tinggi..
1) nak cari saiz kasut amatlah susah.
2) nak cari calon pn susah
3) pi mana2 selalu jadi perhatian org. T_T

ezam on January 25, 2010 at 12:34 PM said...

tinggi:179cm
berat:83kg

ade bran????

hehehehe

fikaryna on January 25, 2010 at 12:41 PM said...

aku kategori org rendah..huhu..

touyakaruma on January 25, 2010 at 12:42 PM said...

best apa jadi tinggi , SIYES ! Tapi kasut saiz sepuluh arrr .

Tinie a.k.a Ibu Fatin on January 25, 2010 at 12:44 PM said...

tingginyer ko. boleh jadi model
hehehhee
aku ?
aku?
aku?
152cm only

Ms.Independant on January 25, 2010 at 12:47 PM said...

frh punyer 163cm...
tak pena naik/jatuh...
menten gitu!

alhamdulillah,
saiz kasut blum jadik mslh buat ku!
cuma tak sesuai paki heel yg tgi sgt...
nnti nmpk cam zirafah plak!
cedey!!! kempunan taw!

T_T

fiD on January 25, 2010 at 12:52 PM said...

x tingi sangat la kak tedi, huuhuh..

standard la tu size n tnggi cmtue..

dotblogspotdotkom on January 25, 2010 at 1:07 PM said...

pakcik dolu tinggi... 175cm.... tapi dah tua nih.. bongkok 3.... rendah plak dah..huhuhuhuhu..

kasut?.. saiz apa ye... sbb custom made... huhuhuhuhuh

ŝŐŦĩŷĂ ʷˡͭʱ♥♥ on January 25, 2010 at 1:08 PM said...

wanita yg tinggi agak susah utk mncari pasangan..huhuhu..andaian sendiri..165cm ketinggian yg sgt sesuai utk cik tedi hehe..

Rara on January 25, 2010 at 1:28 PM said...

tinggi ku 168..tp sgt sng nk crik saiz..hehe :)

Zuewairy on January 25, 2010 at 1:33 PM said...

tinggi sy.. erm 180, tp br2 ni ukur pakai machine kat Tesco 183.. xpercaya.. kawan kata sbb rambut mohawk ngan kasut;) kwang2;)

PAP on January 25, 2010 at 1:52 PM said...

manusia boleh jadi semakin pendek ke?
fuyoooo ini fakta baru yang aku tau.

bahaya tol la...hehehee

Nakamura Kazuki on January 25, 2010 at 1:54 PM said...

ambe tak tinggi..hanya 161cm bersama berat badan 51kg...so sangat comel dan bila bawa keta..selalu orang kata keta tu berjalan sendiri ke....tuan keta tak nampak pun...hehhe..so faham2la.....hahaha...

zue on January 25, 2010 at 2:31 PM said...

untung weh jadi org tinggi ni klu nak capai apa2 kan senang dpt. lain lah mcm akak ni jadi bahan usikan pulak. hu3.

cari kasut x jadi masalah cuma baju je problem klu boleh dpt size xxs.

Softtouch [Hanim] on January 25, 2010 at 4:08 PM said...

ye ker tedi ssh nk cr kasut wanita..tinggi jugak tedi nie..sy tinggi 162cm..kalu tinggi xpe irg tanya, sy rela hati jwb..kalu org tanya pasal berat, sy xkan jwb..he he he..sensetip tau sy...

sueanne on January 25, 2010 at 7:14 PM said...

ermm..makin rendah tue sebab melebar ke tepi ke..kehkehkeh..gurau2x je ek beb..heheh

kite..dlm area 165 - 168 cm kut..tinggi gak ni..hehehe

white rose on January 25, 2010 at 9:48 PM said...

sy rasa sy smakin tggi laa...

hahaha...

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 26, 2010 at 10:35 AM said...

dah agak dah Ted mesti tinggi !..

kRina 160sm jer...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting