Friday, January 22, 2010

BLoGGer : JemPuT SecaRa BerHemaH!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 2:25 PM
Aku selalu berfikiran positif. Walau kadang-kadang kengkangan masa membatasi aku cuba juga memenuhi jemputan!! Cheh!! Ayat bajet macam VVIP!! Ha ha ha..

Eh! Ini teguran okey! Sila ambil serius! Aku sedang serius petang-petang Jumaat yang barakah ini!

Kau jemput aku masuk blog kau! Baik! Walau kadang-kadang aku terlepas pandang, lambat atau cepat aku datang juga.

Aku klik.

'Hanya untuk yang di jemput sahaja'. Kau kena tambah aku baru aku boleh masuk. Lain kali kalau mahu jemput orang pastikan blog kamu blog untuk tatapan umum. Kalau mahu jemput juga silalah tambah awal-awal supaya orang yang kamu jemput tidak rasa serba salah.

Macam kita jemput tetamu datang rumah. Tetamu boleh bagi salam 3 kali sahaja maksimum. Tiada jawapan. Pintu terkunci. Balik!

Satu lagi. Ini baru lagi. Malam tadi. Di 'shoutbox'. 'Singgah lah blog saya'. Okey! Aku tengok nama kau agak sopan! Pasti blog kau juga seronok di lawati.

Aku klik.

WTH! Ini blog ke?

Photobucket

Aku tidak kisah kalau kau taip 'Mahu jana pendapatan? Klik ini.'

Walaupun aku mungkin tidak akan klik, tapi itu lebih bersopan. Masuk rumah orang janganlah buat macam rumah sendiri kerana kita tidak saling mengenali. Kau macam mahu bertaktik-taktik pula di blog aku!

Maaf andai ada yang terasa dengan 'entry' ini. Tapi aku berhak tegur sebab rasa macam di permainkan pula di gelanggang sendiri.

Kamu yang buat lawak itu, bolehlah masuk Raja Lawak sebab aku tengok peserta kali ini entah apa-apa lawaknya.

Nota kakitanganku : Mahu kenal secara berhemah!!






47 kUs-kUs:

miss lolly a.k.a luvfareda on January 22, 2010 at 2:31 PM said...

HAHAHAHAHA.

tu taktik k0tor.

SPAM.

mamai on January 22, 2010 at 2:36 PM said...

aku tak tengok raja lawak. hahaha

Mr. J @ pengerindu.com on January 22, 2010 at 2:52 PM said...

dalam dunya It ni bermacam raga jenis cara . salam perkenalan.

www.pengeRindu.com

Ms.Independant on January 22, 2010 at 3:16 PM said...

Tak pena lagik kene camni...
Mungkin spam tu!

ONE ZABA on January 22, 2010 at 3:19 PM said...

tedi...mai la minum teh stoberi!!!

aku jemput ni....

nursarah on January 22, 2010 at 3:24 PM said...

haaaaaaa, byk kali dah aku kena...toink!

ashie023 on January 22, 2010 at 3:25 PM said...

mm..kalu bab menjana pendapatan ni sorilah aku x layan..aku klik juga..tapi mintak maap bagai dikata...ajak lawat blog pahtu puji blog kita cunlah lawalah semata-mata nak suh lawat blog dier..aku bukanlah nk sombong ke hape..aku sokong je sape2 nak buat bisnes..tp itu bukan caranye..kalu nak berniaga just tinggal jelah link dan cakap ada jual bla bla bla..straight to the point...aku pegi nye...xyahlah nak amik ati aku plak,,,huhhh...sabo jelah...

Hazzy Ishak on January 22, 2010 at 3:26 PM said...

same like me...
bongek je dorang..

LuVidA^^ on January 22, 2010 at 3:31 PM said...

x suke bisnes n jana pendapatan punye blog.

Cik Biol on January 22, 2010 at 3:40 PM said...

tu la psl
buat tektik ntah hape2 je

rosma on January 22, 2010 at 3:41 PM said...

xmo la tgk raja lawak..xtau pun pesertanyer sape..

maiyah on January 22, 2010 at 3:49 PM said...

slalu gak camni

aNiSa hANg tUaH on January 22, 2010 at 4:03 PM said...

yeh2
kak tedi mmg power

:)

oranglidi on January 22, 2010 at 4:06 PM said...

biasa la tu.

~0~ on January 22, 2010 at 4:09 PM said...

aku pun penah kena gitu kak...geng klik duit ape la nama...hurm...memacam tektik...

umi_e on January 22, 2010 at 4:19 PM said...

hehehehehe kak e pun kena gak...

JMR on January 22, 2010 at 4:29 PM said...

saya pon dpt kak..tapi skali klik je la..tak larat nak klik byk kali utk menjana pendapatan..kang kaya sgt sush gk..hhehehehe

Mimie.Candy Cane on January 22, 2010 at 4:32 PM said...

tedi,aku pun ade kena kes macam ni.dia letak kat shout "nice blog,lawat la blog saya"

bile pegi blog dia,set as private lak.

urgh...bengkerk jugak rasa..

♥S@R@♥ on January 22, 2010 at 4:35 PM said...

sara pun pernah kena mcm ni gak..sabau aja la

al-lavendari on January 22, 2010 at 4:39 PM said...

1. sebelum komen saya nak minta maaf dulu. saya dah pun minta maaf secara terbuka kat blog saya. saya secara tak sengaja ter'reject' komen awak dalam entri saya yang terakhir. salah saya tak hati2. kalau tak letak penapis, macam2 spam pulak masuk.

2. saya setuju dengan mauduk entri ini. kadang2 tu dia masuk tak cakap nak tumpang lalu, terus nak jual macam2. yang ini pasti saya reject. itu sebab yang ter'reject' komen awak sekali.

3. harap2 dia orang baca lah entri awak ini.

fikaryna on January 22, 2010 at 4:49 PM said...

ye lor..dah undang pastu utk yg berkenaan sajer..cane nak masuk kan..huhu..

deena awanis on January 22, 2010 at 4:55 PM said...

macam2 hal yer.ingatkan hal camni hanya berlaku di dunia nyata jer.
saya budak baru belajar.=)

[s][u][e][h][a][n][n] on January 22, 2010 at 4:56 PM said...

tu taktik la tu...cehhh x boleh pakai tol..

GiGGLe GaL on January 22, 2010 at 5:05 PM said...

ted,
aku nak tumpang maki kat sini bley?

ITU BONGOK NAMANYA.. MALAS ARR AKU NAK MAKI BANYAK2..

haihhh... ok..dah hilang geram..

mana dak utih?

QuEeN Of 2 Heroes on January 22, 2010 at 5:11 PM said...

mungkin spam tu...

Koyuki on January 22, 2010 at 5:17 PM said...

tak tengok jugak raja lawak..

ya, untuk yg tak reti bahasa, ini bukan lawak la samdol

Ayu on January 22, 2010 at 5:28 PM said...

aku suka ALEX bah.. hahhaha

Rowena Chasez on January 22, 2010 at 5:34 PM said...

wahhh..
marah btol tedi hari nie...
ak pon sllu gak kne mcm 2..
terpulang laa kn kte nk lwat blog dorg x..
nie x,mcm pksa kte je g blog dorng..
owhh tedi..
sowiee tau sbb lme xsggah kt blog ko..
internet kt hostel ak lmbab sgt..
huhuuu~

chekdenoor on January 22, 2010 at 5:46 PM said...

Salam,

Ahaaa.....pelbagai ragam kan....heheheh .....cam tulah manusia ni..... kekadang terasa cam nak ketawa tetapi... terkadang ...geram juga kannnnnn.... heheheheheh

Zuewairy on January 22, 2010 at 6:31 PM said...

betul tu si tedi, ni kes penipuan.. xbaik ooooooo;)

jane on January 22, 2010 at 6:40 PM said...

hahahahahahahahaha
nk gelak besar...


kite pon prnh kna tipu ngn iklan taik camtuh...
letak nam kat cbox bukan main sopan...ble klik..how???cis sungguh!

sbb tu dah tak letak cbox..bncik ngn iklan2 sengal...ekekeke

cahayachenta on January 22, 2010 at 6:41 PM said...

aku selalu kena!!! sakit hati,...

.siv. on January 22, 2010 at 6:43 PM said...

haha.
biase la tedi.
manusia.
muahahahha~

kawie2020 on January 22, 2010 at 6:55 PM said...

aku selalu gak dapat blog yg camtuh... tapi aku biarkan je lah... hehehhehehe

zns on January 22, 2010 at 7:12 PM said...

tergamak orang macam tuh...

piNky LuCiA on January 22, 2010 at 7:16 PM said...

salam.. aku setuju.. masuk kena kasik salam dulu.. hehehe..

PinQib on January 22, 2010 at 7:28 PM said...

hehe,
blog juga la tu akak..

\nk cr duit.,k
snggup.,
maafkan saja.. ;P

.millalara. on January 22, 2010 at 7:31 PM said...

pentipuan tak bermaruah. haihh~

iqbalsyarie on January 22, 2010 at 7:53 PM said...

hahaha....bajet boleh kaya cmtu...ish2...

aleena on January 22, 2010 at 8:11 PM said...

syes tak suka blog yang jenis camtue..

raja lawak tue da boley tuka tajuk da coz langsung tak lawak..

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on January 22, 2010 at 8:23 PM said...

hehe.. marah si tedi.. dah la wei.. jgn main2 ngan kak tedi ni :D

zaiMi on January 22, 2010 at 8:31 PM said...

kalo pasal dapatwang tu memang ramai yang main kotor. letak gambar bukan main. bila klik rupa2nya dapatwang. hampeh.

white rose on January 22, 2010 at 8:45 PM said...

btul2...konon cara itu dpt menambahkan kunjungn pelawa kot...haha

bellar0ssa on January 22, 2010 at 8:48 PM said...

huhu baik.aku jempot ko dgn berhemah..jempot dtg ye ke blog aku wahai tedi. klik! =D

fiD on January 22, 2010 at 9:39 PM said...

wah! 1st time kak tedi ala-ala seriuz!~ takkut jek ni nak masuk, huuu

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 22, 2010 at 10:08 PM said...

plg kurang kRina kata hampagas jrr..

Faarihin on January 22, 2010 at 11:15 PM said...

saya tak penah anggap serius psl ni.. memang ayat dia org cam de blog cam kita.. upeny2.. bila dh klik.. bukan daa...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting