Wednesday, January 13, 2010

aGEn Car| JoDoh...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:00 PM
Bos : Awak tidak mahu sambung belajar ke Tedi?
Aku : InsyaAllah. Buat masa ini belum terbuka hati lagi.
Bos : Belajarlah. OUM ada. Dekat sahaja. Tidak perlu pergi kelas.
Aku : Hujung minggu kena pergi!

Tiba-tiba ubah topik.

Bos : Dekat deret rumah saya, ada seorang lelaki melayu baru pindah. Sangat rajin. Pagi-pagi dia akan sapu sampah depan rumah, mengemas .

Aku angguk-angguk. Motif cerita?

Bos : Jarang lelaki macam itu. Melayu lagi.
Aku : Ada. Tapi tidak ramai! Boleh kira dengan jari tangan.
Bos : Awak sudah ada 'boyfriend'kah? Saya kenalkan awal sama dialah!
Aku : Ishhh!!
Bos : Bolehlah! Rajin! Boleh tolong buat kerja rumah!

Ewah! Ewah! Bos aku. Aku sudah baik dengan kau, melebih-lebih pula mahu carikan aku jodoh! Entah-entah dia 'house husband'. Duduk rumah kemas rumah isteri pergi bekerja. Ha ha ha...

Bos : Kalau mahu cakaplah!

Aku : Okey! Nanti saya cakap!

Gelak gatal!!

Nota kakitanganku : Layannnn....









39 kUs-kUs:

FarhanaDr on January 13, 2010 at 8:20 PM said...

Sekarang rmai yg jadi house husband.. Huhu.. Ku suke nengok lelaki yg pndai wat kerje rumah.. Heehee.. ;)

maiyah on January 13, 2010 at 8:27 PM said...

mmg dah ramai house hasben nih

Cik Biol on January 13, 2010 at 8:57 PM said...

tedi try2 kot2 jodoh hahaha

leadleedeea on January 13, 2010 at 9:06 PM said...

aik? betul ke bos ted yg ckp tuh? hahahaa~!!! cam ade something di situ..

layan kan aje ted..haha~!

PinQib on January 13, 2010 at 9:15 PM said...

hehe..,
ornag nk wt baik/.
apa salah nye akak..
tp bos akak tu memang lawak lahh

[asam]pedas on January 13, 2010 at 9:15 PM said...

giler lah bos ko tedi~
agen baik punya~
but suh dier check dulu laki tu dah berpunyer ke blom?

ko nak ker?
hahaha

Che' Pit on January 13, 2010 at 9:19 PM said...

ke si boss tu yg berhajat nak tambah cawangan..

rosma on January 13, 2010 at 9:23 PM said...

hehehe..try la tedi..mane tau sangkut..he3..gurau jer..layan bos..bukan sll kan?

kawie2020 on January 13, 2010 at 9:31 PM said...

aku x pandai buat keje2 mengemas umah nih.. hehhehehehehe..

lupie on January 13, 2010 at 9:45 PM said...

Your boss so sayang u laa ... :)

nursarah on January 13, 2010 at 10:03 PM said...

caring ke apa tuh..haha

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ on January 13, 2010 at 10:04 PM said...

aik? bos dah baik ek..
baguslah..
turn over a new leaf n start a happy life~

deena awanis on January 13, 2010 at 10:25 PM said...

uik..ni bos yang ko slalu bengangkan tu ke tedi??

zeqzeq on January 13, 2010 at 10:32 PM said...

dah memang kerja dia menjodoh ...saham gak tu

Nakamura Kazuki on January 13, 2010 at 10:50 PM said...

yes layan.....tedi...hahahahaha

dilot on January 13, 2010 at 11:07 PM said...

untung tu...nnt ko goyang kaki je la..sbb dah ada org rajin kemas dekat rumah..hehe

panggiL guA siv. on January 13, 2010 at 11:09 PM said...

ko tak nak?
pas kat aku!
;p

Faarihin on January 13, 2010 at 11:18 PM said...

huhuhu.. adakah lelaki itu jodoh cik tedi? jeng..jeng..jeng.. nantikan citer seterusnya.. hahaha.. (^__^)

Noorlaila Mohamed Nor on January 13, 2010 at 11:25 PM said...

tanya dia hensem x?

white rose on January 13, 2010 at 11:30 PM said...

berminat???
jom join agensi cri jodoh...
hahaha...

eeeda on January 13, 2010 at 11:30 PM said...

Keja apa dulu... itu org kena tanggung isteri ma....

Bukan isteri kena tanggung laki...
Sendiri mau ingat....

Jard The Great on January 14, 2010 at 12:31 AM said...

kalo kamu tak nak.. aku nak.. ehehe

master teddy on January 14, 2010 at 12:36 AM said...

nk!nk!!

rugi ooo xnk.bkn sng nk dpt cmtu skang neh.haha..

ninim on January 14, 2010 at 12:47 AM said...

kenal tak salah

kuyie on January 14, 2010 at 12:52 AM said...

hahaha~ ape lagi...xkan gelak je yg gatal....wohhha!

aNiSa hANg tUaH on January 14, 2010 at 12:55 AM said...

ceh2
siap ubah2 topik lak
hehehe

ciK LyndaWawa igUana on January 14, 2010 at 1:18 AM said...

phewit..dikenen2kan oleh bos dengan jiran die..hehehehe....mane tau..hansem.....jgn lepaskan peluang..

Dak Wan on January 14, 2010 at 1:40 AM said...

Kalau ada jodoh kaji la dulu erk? Tapi mana la nak tau kan? Memang dia jodoh kamu.

Anonymous said...

mna nk cari bos yg boley tlg cri jodoh hahha

fiD on January 14, 2010 at 6:41 AM said...

aku pon pernah mengalami siyuasi same mcm tue,, orang suke bg suggestion, hehwhehe

relevan on January 14, 2010 at 7:51 AM said...

Nampaknye boss kau yang semakin gatal Tedi..dia yang sebenarnya tu nak mengorat kau..

zns on January 14, 2010 at 8:20 AM said...

cik tedi tanya dia suka kucing tak? penting tuh..

cik ian@aH Lian~ on January 14, 2010 at 8:50 AM said...

hahaha tedi,
layannnnnnnnnnn!

~0~ on January 14, 2010 at 9:10 AM said...

kikiki...kamceng da ngan boss

Papa meow on January 14, 2010 at 9:15 AM said...

baiknye bos hehe

GiGGLe GaL on January 14, 2010 at 9:44 AM said...

positif betul bos ko..dah buang tebiat agaknya tu ted..ko layankan je..okeh..ngeeee... bos aku pon sama.. buang tebiat.. layankan je..

-aTie- on January 14, 2010 at 12:09 PM said...

ahakz...layankan ajer...kalo match making gaya gini cam best..hahaha

www.khaizarien.com

Anonymous said...

kalau mahu ckplah?? hahahaaaa..

lawak sarkas tol boss tue...
hahaa..
tedi,cuba la! heheeeeeee

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 15, 2010 at 1:17 AM said...

apa lagi Ted...usha lah !..hehe..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting