Wednesday, January 13, 2010

aGEn Car| JoDoh...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 8:00 PM
Bos : Awak tidak mahu sambung belajar ke Tedi?
Aku : InsyaAllah. Buat masa ini belum terbuka hati lagi.
Bos : Belajarlah. OUM ada. Dekat sahaja. Tidak perlu pergi kelas.
Aku : Hujung minggu kena pergi!

Tiba-tiba ubah topik.

Bos : Dekat deret rumah saya, ada seorang lelaki melayu baru pindah. Sangat rajin. Pagi-pagi dia akan sapu sampah depan rumah, mengemas .

Aku angguk-angguk. Motif cerita?

Bos : Jarang lelaki macam itu. Melayu lagi.
Aku : Ada. Tapi tidak ramai! Boleh kira dengan jari tangan.
Bos : Awak sudah ada 'boyfriend'kah? Saya kenalkan awal sama dialah!
Aku : Ishhh!!
Bos : Bolehlah! Rajin! Boleh tolong buat kerja rumah!

Ewah! Ewah! Bos aku. Aku sudah baik dengan kau, melebih-lebih pula mahu carikan aku jodoh! Entah-entah dia 'house husband'. Duduk rumah kemas rumah isteri pergi bekerja. Ha ha ha...

Bos : Kalau mahu cakaplah!

Aku : Okey! Nanti saya cakap!

Gelak gatal!!

Nota kakitanganku : Layannnn....









39 kUs-kUs:

FarhanaDr on January 13, 2010 at 8:20 PM said...

Sekarang rmai yg jadi house husband.. Huhu.. Ku suke nengok lelaki yg pndai wat kerje rumah.. Heehee.. ;)

maiyah on January 13, 2010 at 8:27 PM said...

mmg dah ramai house hasben nih

Cik Biol on January 13, 2010 at 8:57 PM said...

tedi try2 kot2 jodoh hahaha

leadleedeea on January 13, 2010 at 9:06 PM said...

aik? betul ke bos ted yg ckp tuh? hahahaa~!!! cam ade something di situ..

layan kan aje ted..haha~!

PinQib on January 13, 2010 at 9:15 PM said...

hehe..,
ornag nk wt baik/.
apa salah nye akak..
tp bos akak tu memang lawak lahh

[asam]pedas on January 13, 2010 at 9:15 PM said...

giler lah bos ko tedi~
agen baik punya~
but suh dier check dulu laki tu dah berpunyer ke blom?

ko nak ker?
hahaha

Che' Pit on January 13, 2010 at 9:19 PM said...

ke si boss tu yg berhajat nak tambah cawangan..

rosma on January 13, 2010 at 9:23 PM said...

hehehe..try la tedi..mane tau sangkut..he3..gurau jer..layan bos..bukan sll kan?

kawie2020 on January 13, 2010 at 9:31 PM said...

aku x pandai buat keje2 mengemas umah nih.. hehhehehehehe..

lupie on January 13, 2010 at 9:45 PM said...

Your boss so sayang u laa ... :)

nursarah on January 13, 2010 at 10:03 PM said...

caring ke apa tuh..haha

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ on January 13, 2010 at 10:04 PM said...

aik? bos dah baik ek..
baguslah..
turn over a new leaf n start a happy life~

deena awanis on January 13, 2010 at 10:25 PM said...

uik..ni bos yang ko slalu bengangkan tu ke tedi??

zeqzeq on January 13, 2010 at 10:32 PM said...

dah memang kerja dia menjodoh ...saham gak tu

Nakamura Kazuki on January 13, 2010 at 10:50 PM said...

yes layan.....tedi...hahahahaha

dilot on January 13, 2010 at 11:07 PM said...

untung tu...nnt ko goyang kaki je la..sbb dah ada org rajin kemas dekat rumah..hehe

panggiL guA siv. on January 13, 2010 at 11:09 PM said...

ko tak nak?
pas kat aku!
;p

Faarihin on January 13, 2010 at 11:18 PM said...

huhuhu.. adakah lelaki itu jodoh cik tedi? jeng..jeng..jeng.. nantikan citer seterusnya.. hahaha.. (^__^)

Noorlaila Mohamed Nor on January 13, 2010 at 11:25 PM said...

tanya dia hensem x?

white rose on January 13, 2010 at 11:30 PM said...

berminat???
jom join agensi cri jodoh...
hahaha...

eeeda on January 13, 2010 at 11:30 PM said...

Keja apa dulu... itu org kena tanggung isteri ma....

Bukan isteri kena tanggung laki...
Sendiri mau ingat....

Jard The Great on January 14, 2010 at 12:31 AM said...

kalo kamu tak nak.. aku nak.. ehehe

master teddy on January 14, 2010 at 12:36 AM said...

nk!nk!!

rugi ooo xnk.bkn sng nk dpt cmtu skang neh.haha..

ninim on January 14, 2010 at 12:47 AM said...

kenal tak salah

kuyie on January 14, 2010 at 12:52 AM said...

hahaha~ ape lagi...xkan gelak je yg gatal....wohhha!

aNiSa hANg tUaH on January 14, 2010 at 12:55 AM said...

ceh2
siap ubah2 topik lak
hehehe

ciK LyndaWawa igUana on January 14, 2010 at 1:18 AM said...

phewit..dikenen2kan oleh bos dengan jiran die..hehehehe....mane tau..hansem.....jgn lepaskan peluang..

Dak Wan on January 14, 2010 at 1:40 AM said...

Kalau ada jodoh kaji la dulu erk? Tapi mana la nak tau kan? Memang dia jodoh kamu.

told la hejauw on January 14, 2010 at 4:01 AM said...

mna nk cari bos yg boley tlg cri jodoh hahha

fiD on January 14, 2010 at 6:41 AM said...

aku pon pernah mengalami siyuasi same mcm tue,, orang suke bg suggestion, hehwhehe

relevan on January 14, 2010 at 7:51 AM said...

Nampaknye boss kau yang semakin gatal Tedi..dia yang sebenarnya tu nak mengorat kau..

zns on January 14, 2010 at 8:20 AM said...

cik tedi tanya dia suka kucing tak? penting tuh..

cik ian@aH Lian~ on January 14, 2010 at 8:50 AM said...

hahaha tedi,
layannnnnnnnnnn!

~0~ on January 14, 2010 at 9:10 AM said...

kikiki...kamceng da ngan boss

Papa meow on January 14, 2010 at 9:15 AM said...

baiknye bos hehe

GiGGLe GaL on January 14, 2010 at 9:44 AM said...

positif betul bos ko..dah buang tebiat agaknya tu ted..ko layankan je..okeh..ngeeee... bos aku pon sama.. buang tebiat.. layankan je..

-aTie- on January 14, 2010 at 12:09 PM said...

ahakz...layankan ajer...kalo match making gaya gini cam best..hahaha

www.khaizarien.com

FatinZol on January 14, 2010 at 2:45 PM said...

kalau mahu ckplah?? hahahaaaa..

lawak sarkas tol boss tue...
hahaa..
tedi,cuba la! heheeeeeee

a.z.r.i.n.a.03.07 on January 15, 2010 at 1:17 AM said...

apa lagi Ted...usha lah !..hehe..

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting