Wednesday, July 29, 2009

aNtara IE & MF, yanG manakaH jaD| p|L|han?

cOrat cOret Oleh : myQza pada 6:39 PM
Sebelum ini aku menggunakan IE. Tetapi sejak dua menjak ini aku lebih selesa menggunakan MF. Kenapa ya aku berpaling tadah?

Aku rasakan MF lebih cepat bertindak dari IE. Mahu kemaskini blog pun jadi mudah. Kalau di IE aku susah nak buat perenggan dan memasukkan gambar atau ikon. Mahu cari kod HTML pun susah sebab kena telek satu-satu. Tapi di MF hanya tekan kekunci dan perkataan yang di cara, jumpa!! Memang, tiap kejadian itu ada lebih dan ada kurangnya.

Okey!
Antara IE..

e

Dan MF..

m

Yang mana satukah yang kamu lebih suka gunakan atau selesa dan mudah di gunakan?

Nota kakitanganku : IE sama dengan Internet Explorer dan MF sama dengan Mozilla Firefox!
Icon IE kecil sebab aku lebih suka guna MF!! Ha ha ha ha...

48 kUs-kUs:

lupie on July 29, 2009 at 7:13 PM said...

Kesian IE ... heheheh diterkam oleh Musang Api ...

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 7:20 PM said...

ekekeekkeke... musang mesti menang sis.. garang!

AdeLaide NinaSe.. on July 29, 2009 at 7:54 PM said...

betul3... nina sokong... MF forever..~

~ نورحياتي ~ on July 29, 2009 at 8:04 PM said...

i lurve MF shooo damn much!!!
idop MF..
sowie IE.. :(

NuR on July 29, 2009 at 8:16 PM said...

nur suka MF...
sbb ada fire-fire..
haha!
leh terima pakai tak comment ni cik tedi?

=)

ashie023 on July 29, 2009 at 8:20 PM said...

i like flock...
saya guna flock..
xde pong sini?

Aiydalela on July 29, 2009 at 8:31 PM said...

IE - kat opis
MF - kat umah

hehehhee... so, dua2 tak kecik ati..

mamai on July 29, 2009 at 8:43 PM said...

MF lagi safe berbanding IE

GiGGLe GaL on July 29, 2009 at 8:45 PM said...

MF jauh lebih bagus! aku sokong saudari mozilla musang berapi..wakaka.. erm.. ape kat ko plak cipte icon dak utih...ganti MF.. iaitu UDB=Utih Da Bom! wakakak.. ape cer utih ari ni..sila tunjuk muka beliaw sikit.. windu utih..

Watierman on July 29, 2009 at 8:50 PM said...

Dapat hadiah tak???MF le....boleh open new window....dan banyak lagi...tak gitu Dak Utih...apalah Dik Tedi ni!!

[z@ck] on July 29, 2009 at 9:03 PM said...

i prefer MF..
ingtkan plat keta td..
hahaha

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:21 PM said...

nina juga ye.. ok .. 2-0

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:21 PM said...

nurhayati juga : 3-0

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:21 PM said...

boleh nur.. terima kasih.. 4-0

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:22 PM said...

dak ashie : flock tidak di terima .. still 4-0.. ha ha ha :P

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:25 PM said...

aiyda : wah! tidak pilih kasih..
5-1.. ekekekkee

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:25 PM said...

okey mamai : andai menjadikan kedudukan 6-1 :)

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:25 PM said...

larik tajuk dak mrs giggle ni.. ekekekek.. ok.. 7-1

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:26 PM said...

alahai kakwatie.. adiah yg menang ni pun lom tahu apa nak kasik lagik.. ekekeke
8-1..

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:28 PM said...

ekekekkeke zack : ok ok..setakat kol 10.30 ni MF menang 9-1

Raihanna on July 29, 2009 at 10:32 PM said...

sya lebih suka guna mozilla firefox..
internet explorer asyik ade problem je..
nape ek agaknya..slow betul...
kalau mozilla best je tengok movie semua...

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:39 PM said...

okey! tq rai.. pilihan kamu menjadikan MF 10-1.. mungkin sbb MF ada kuasa musang.. ha ha ha

i.am.belle on July 29, 2009 at 10:44 PM said...

belle guna MF dgn Flock. user friendly :}

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 10:49 PM said...

eh!! wujud ke flock tu...adehh.. teringgal rupanya aku... ok ok 11-2-1

belle boleh geng dengan dak ashie... ekekekek

sowwy dak ashie.. aku tak tau kewujudan flock.. nanti aku gugel.. :p

sharamli on July 29, 2009 at 10:55 PM said...

mf k0t...

MohdFaizal...muahaha

<< s| tED| >> on July 29, 2009 at 11:00 PM said...

ehem.. ehem.. mohdfaizal.. tidak tersenarai..
oleh itu keputusan tetap 11-2-1
la la la

ashie023 on July 29, 2009 at 11:14 PM said...

sampai ati dak tedi ignore je flock aku...huk huk huk

Ayu on July 29, 2009 at 11:16 PM said...

nama laki aku faizal gakss.. ;p ...

aku dah berkurun lamanya guna MF.. IE ada tapi hanya kerajaan je yg guna IE nih.. x caya ko bukak la laman web kerajaan.. berlambak yg still guna IE 4 pun ada lagik.. x update2.. huhu..

kenapa la ko nih ketinggalan ketapi haa ted..!! ni yg nk marah ni..

hysMan.. on July 29, 2009 at 11:24 PM said...

gwe pilih IE7..hahahahaaa..
laju je gwe pakai..no prob..
hahahahaa..musanag takut dgn gwe..
hohohoo..

DaliaLiyana on July 29, 2009 at 11:24 PM said...

dalia suka dua2...tamakkan ...hehehhe...

Monkey D Luffy on July 30, 2009 at 1:47 AM said...

aku lg suka Google Chrome sebab lg ringan

Ena Qaisya on July 30, 2009 at 7:39 AM said...

org kata MF cepat sket tp masalahnye bile aku guna MF, bg yg menggunakan widget, aku tak dpt view tp bile guna IE ok jek cuma ade sesetengah blog org yg guna MF plak, aku takle nak tgk gambo2 nye huwaaaaaaaaaa.. sadis cite aku kan..

<< s| tED| >> on July 30, 2009 at 8:04 AM said...

ekekekek sorry dak ashie.. aku dah tambah situ.. ekekekekeke

11-2-1
:p

<< s| tED| >> on July 30, 2009 at 8:05 AM said...

dak ayus.. ko punye tu syed faizal =SF ha ha ha ha

aku dah lama tau MF.. ada juga guna.. tp kdg2 jrg2.. ekekekeke

<< s| tED| >> on July 30, 2009 at 8:05 AM said...

yup hysman... anda menjadikan undian 13-1-2

<< s| tED| >> on July 30, 2009 at 8:07 AM said...

ko x jawab soalan ena.. ha ha ha

mmg betul... sbb org yg guna MF.. kite susah nak view pakai IE.. begitu jug asebaliknya...

<< s| tED| >> on July 30, 2009 at 8:40 AM said...

goggle crome..? aku baru dengar ari ini Luffy ... nanti aku skodeng!

<< s| tED| >> on July 30, 2009 at 8:40 AM said...

x tamak dalia.. kemudahan .. hehehehe...

14-2-2

Softtouch [Hanim] on July 30, 2009 at 9:12 AM said...

dulu su lebih selesa guna ie tp skrg sy guna mf..bila guna mf sy boleh view semua yg sy xbleh view dulu. Cth dulu masa ie ada setengah blog, xsemua appli dia sy nmpak. Skrg dah nmpak dah semua...:)

<< s| tED| >> on July 30, 2009 at 9:19 AM said...

betul tu hanim.. sekarang dah ramao pilih MF jadi.. bila kia nak view pakai IE mmg x boleh..
:)

okey skang undian.. 15-2-2
ekekekeke

neezareef on July 30, 2009 at 11:41 AM said...

aku soka MF..sbb blog aku best viewed pkai MF..kekekek

<< s| tED| >> on July 30, 2009 at 11:47 AM said...

ok neeza..
16-2-2
ekekekeke

messyremo on July 30, 2009 at 12:24 PM said...

aku suke mozilla~~

sgt friendly user..

smooth layout~
aku suke benda2 yang ala bersih dan suci gitu mcm dak utih~~..haha

<< s| tED| >> on July 30, 2009 at 2:40 PM said...

ekekkeekke.. jauh lah pulak contoh ko tu messy...
ok
17-2-2

DaKoSue on July 30, 2009 at 6:40 PM said...

aku suka guna MF sebab logo dia tantek huhu

Nana Rosli on July 30, 2009 at 10:06 PM said...

nana suker godzilla!!!
eh eh mozilla!..hihihi
mozilla ade mcm2 add on..
tabs warna warni,
leh letk emoticon kat blog,
ade theme,ade picnik, ade mcm2 la!
hihihi tp tak leh gne real player dload..ie blh le..muhahaha
papepon mozilla di atiku~

<< s| tED| >> on July 31, 2009 at 11:15 AM said...

18-2-2 dakosue.
guna sbb logo cantik.. ekekeekkee

<< s| tED| >> on July 31, 2009 at 11:15 AM said...

19-2-2

ekekeke.. sokong nana!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting