Saturday, July 25, 2009

|kaN saRD|n pUn BoLeh!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:30 AM
Terima kasih kakitajeff!! Mula-mula memang tidak terfikir langsung mahu beri ikan sardin sebagai santapan mereka. Sebab takut Dak Utih tidak mahu makan. Takkan mahu di masak pula sisa kucing!! Tapi bila di fikir semula bila baca komen kakita, apa salahnya mencuba. Kita manusia pun kalau sudah lapar, makanan kegemaran sudah tidak terfikir lagi. Janji makan!!

b1

Ikan sardin mak menjadi korban. Aku akan ganti kemudian.

b2

Kucing yang kelaparan.

b3

"Belasah je lah Bos! Daripada takde tu!!"

b4

Seekor menegak, seekor lagi melintang!!

b5

Tidak makan sangat sampai licin. Tapi Tomato pes tu habislah.

b6

Berpindah tempat pula

Makanan tidak licin tapi tengok reaksi muka kenyang. Mungkin ikan sardin agak-agak masam rasanya, Dak Itam pun tidak makan sehingga habis. Nasib baik Dak Kimo balik kemudian. Licin sehingga mangkuk makanan tidak perlu di basuh!! Ha ha ha ha..

Nota kakitanganku : Mahu ke pasar membeli ikan!!


47 kUs-kUs:

QieFLy si Dolce on July 25, 2009 at 7:59 AM said...

alalalal chomel nyer beliau tgh mamam.....heheheh

messyremo on July 25, 2009 at 8:03 AM said...

tak sakit perut ke dak utih ngn dak kimo tu nnt~~

dahla masam~~

♥Itajeff♥ @Something To Share on July 25, 2009 at 8:35 AM said...

Salam cik tedi..
hehehe..selera jg dak utih & dak kimo ngan sardin ekk...tapi tak leh amalkan selalu...bangkrap wooo kalau ari2 makan sardin hehehee...

DaliaLiyana on July 25, 2009 at 8:35 AM said...

tgk kucing...teringt kat kucing dalia yang dah mati tu..CIKO..i luv u.....huhuhul....CIKO dalam kenangan...

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 8:57 AM said...

qief : comel dalam kelaparan

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 8:57 AM said...

mesy : makanan waktu darurat..

AdeLaide NinaSe.. on July 25, 2009 at 8:57 AM said...

cm best jek ikan sardin tu..
nape xkasi roti..
nnti kucen tuh nk wat sandwich... hehe =p

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 8:58 AM said...

kakita : itu pun x brape nak makan sgt... x bankrap sgt ni kakita.. sebelum bg ikan bg whiskas dalam setahun.. yg tu mmg bankrap.. ha ha ha

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 8:59 AM said...

dalia : belahlah seeekor gantikan ciko tu..

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 8:59 AM said...

ekekekekekke nina.. wah!! itu terlebeyy sudeyyy

a.z.r.i.n.a.03.07 on July 25, 2009 at 9:44 AM said...

sedapnye..!! tapi kalu nak lagi sedap, gorengkan dulu ikan tu pastu gaulkan balik... (ini rancangan masakan...hehehehehe)

ashie023 on July 25, 2009 at 9:46 AM said...

ikan sardin mak ko jadik habuan..nanti ganti balik ye..secepat mungkin, nanti mak ko pikir pening lak ke mana menghilangnya setin sardin..hehehe

Nana Rosli on July 25, 2009 at 9:52 AM said...

pagi nih kiter pon mkan sardin gak,
roti sardin!!!
hihihihi

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 9:53 AM said...

ekekkekeke krina... x oden nak goreng segala.. ini pun die x makan sgt.. alas perut jek..

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 9:54 AM said...

dak ashie : aku dah minta izinlah.. kang haram lak kucin aku makan.. ekekekekeke

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 9:54 AM said...

ekkekekeke nana.. mishh yuu lah.. ekekekekek

alahai... sardin pelbagai guna..

chawan1331 on July 25, 2009 at 10:10 AM said...

hahahaha adush ikan sardin pon wat alas perot je ke...haha

GiGGLe GaL on July 25, 2009 at 10:12 AM said...

haha..aku lupa nak g taw ko.. ikan sadin pon boleh blasah.. wakakak..sure mak ko marah gaban kan..wakaka..


erm... dapat aku bayangkan cemana gaya dak uteh dan dakbudak yg lein..wakakak.. aku geram kucen ko.. rasa nak terebang sana dan kerja kan mereka..wakaka..

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 10:19 AM said...

ye lah cha... wat alas perut dia yg x cukup makan tu..

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 10:19 AM said...

ekekkekek.. aku dah minta izin mak aku lah mrs giggle.. ekekkekek..

||| PöJìé PööH ||| on July 25, 2009 at 10:30 AM said...

alahai..
kucing pun dah macam org..
makan sardin dalam tin yer..
huhuhu..

Softtouch [Hanim] on July 25, 2009 at 10:31 AM said...

lapar punya pasal ikan sardin pun jd lah..he he he

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 10:39 AM said...

pojie : kucing ni mmg x makan saman.. ekekekekke

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 10:41 AM said...

ekekkeekke.. janji ada hanim!

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on July 25, 2009 at 11:07 AM said...

meowww... mana nasik nyer... xkan sardin je... hehehe :D

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 11:24 AM said...

kucen den x makan nasi norul.. ekekekekke..

mamai on July 25, 2009 at 11:30 AM said...

ikan sardin sedap apa...aku suka ikan sardin

chipsmore on July 25, 2009 at 12:01 PM said...

igtkan memule nk masak sadin 2..
rupenye nk bg kucing makan..hehe...

btw,i folo ur blog..
nice blog ;)

[z@ck] on July 25, 2009 at 12:40 PM said...

kucing makan sardin..
bgus gila..
hehehe..
=)

ZARA 札拉 on July 25, 2009 at 1:11 PM said...

sardin yg murah kamu beli..oit, berani beli ayam brand lah..tak pun Botan~

hahaha~keji aku..aku ke kucing yg nak makan nih?

anaklaut on July 25, 2009 at 2:52 PM said...

salam...tq singgah anklaut...:)

F.Aminurrashidd on July 25, 2009 at 3:10 PM said...

ko kasi makan ikan mentah ker? gemuk laa kucing ko.. hahaha~ kucing aku xleh telan ikan mentah.. kene rebus laa dulu.. haih

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 3:58 PM said...

mamai : aku lak suka ikan sardin gaul dengan nasik panas.. ha ha h aha

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 3:58 PM said...

chipsmore : ingat resepi ye?? ekekekke...
terima kasih chipsmore

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 3:59 PM said...

zack!! pandailah kamu.. hehehehee

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 3:59 PM said...

dak zara : yg ini ikan sardin darurat.. tiada brand.. ha ha ha..

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 4:00 PM said...

salam juga kpd kamu anaklaut

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 4:01 PM said...

rebus lah aminurrashidd.. kalau mentah.. puas pulak lah di anak geget..

Nakamura Kazuki on July 25, 2009 at 4:11 PM said...

ikan sardin...nyum..nyum..nyum..buat kuah laksa..nyum..nyum..nyum...

Nakamura Kazuki on July 25, 2009 at 4:12 PM said...

ikan sardin goreng..nyum..nyum..nyum..taruk lada lebih2 skit..nyum..nyum..cicah sama roti gardenia

Nakamura Kazuki on July 25, 2009 at 4:13 PM said...

but make sure jangan curi yang kat dapornyer..tu stock simpanan mak2 kita bila anak2 dia malas nak ke kedai beli ikan..hehehe

Nakamura Kazuki on July 25, 2009 at 4:14 PM said...

ni mesti kes mung malas nak ke kedai beli ikan...betuikan...kan,,kan

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 4:20 PM said...

hencek nakamura : aku x malas lah.. cuma dha janji dengn pakcik psr borong tu. nanti dia hantar n aku beli.. melambak2 lak ikan.

sardin goreng? iakn tu di goreng ke?? x nah wat lak..

kuah laksa selau mak aku buat pakai ikan kembong... ekekekek

aien~s corner on July 25, 2009 at 4:43 PM said...

bg dia mkn cok lat xmo?? beli la utk dia ikan..

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 6:44 PM said...

DAH BELI DAH AIEN.. 3 KILO! :d

ustazah dyLLa said...

mak tiri habiskanlah sardin...berkat tuh...

<< s| tED| >> on July 25, 2009 at 11:13 PM said...

ekekekekekke dylla : x pe.. si hero dakkimo ada... dia tu kek coklat pun die belasah.. ha ha ha

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting