Thursday, July 02, 2009

PapakU PuLang Dar| kOTa Part 4

cOrat cOret Oleh : myQza pada 3:09 PM
Okey!!
Mari kita 'skodeng' part yang terdahulu
Part 1 Di Sini!
Part 2 Di Sini!
Part 3 Di Sini!
Sekarang aku mahu menyambung membuat 'tag' ini! Oik Dak Ashie!! Puas hati kamu?? Ekekekeke!!
1. When do you get your driving licence?
- Aku dapat lesen bulan Julai 2006.
2. Your first car is...?
k4
myVi 1.3 Spesifikasi 'gugel' sendiri!!
3. What type is your car now?
-Di atas itu sahaja! Tetapi kereta sampingan kereta sorong dan kereta tolak anak buah aku!!
Hik hik hik ...
4. Do you choose your plate number or was it given?
JPJ yang pilih!! Ekekekeke... Tapi nombor plate aku ada pula yang nak beli. Sudah!! Ekekekeke.. Cikgu tu cakap nombor aku ni sama dengan tarikh lahir suami dia . Siap tahun sekali. Dia dah usha-usha aku! Aku cakap ' Kalau cikgu sanggup bayar RM 1,000,000.00 saya jual'. Gila ke apa Dak tEDi!! ekekekekeke
6. Reveal 3 most important things in your car.
k2
-balm dan 'perfume' di waktu darurat
k3
-Pewangi kereta. Walaupun ada yang tidak menggemarinya. Kalau naik kereta aku mesti 'off'!!
k5
-Si Katak Hijau beli kat Parkson RM 29.90 Eh Eh!! Harga 'offer' RM 13.90 sahaja! Ha ha ha!
7. Have you ever got yourself into accident?
k1
Kemalangan tu tak de lah. tapi masa baru-baru bawa aku dah langgar kereta ayah aku, kereta abang aku, garaj kereta dan yang terbaru pagar sekolah!! Ganas! Tapi kecederaan yang di alami hanyalah cedera ringan! Ha ha ha! Okey! Yang aku bulatkan tu kemek sedikit sebab seketul batu (kecil) jatuh dari lori dan terkena kereta aku yang menunda dari belakang. Bila sampai rumah baru perasan walaupun aku dengan 'berdetup' masa tu!! Sabar je lah!!
8. When is the due for your insurance & road tax?
Hujung bulan 12 ! Lai lai!! Siapa nak 'sponsor'!!
9. Do you plan to change your car?
k6
Eh eh! Ini bukan kereta yang aku rancang nak beli akan datang! tapi kereta yang aku hampir beli! Aku lari dari soalan ke? Ha ha ha!! Tapi bila di fikirkan semula. Aku kan anak Malaysia, kenapa aku nak beli barangan yang tak seberapa Malaysia? Eh! Naza bukan 100% kan? Alahhh.. kalau dalam erti kata lain! 'Budget; tak cukup da....
10 . Let's make your friend do this too. Who would you choose?
'one n only'
Sila sambung part 5 ye?
Ha ha ha!!

Nota kakitanganku : Kereta 'upih' juga jadi pilihan. Sekarang susah nak jumpa upih lagi!!

14 kUs-kUs:

rizz on July 2, 2009 at 4:54 PM said...

i likee myvi heheeee

Itajeff @Something To Share on July 2, 2009 at 5:10 PM said...

posting ko mmg selalu buat akak gelak...hehehe..best kawan ngan ko ni kan....mcm takde tension je...

<< s| tED| >> on July 2, 2009 at 5:13 PM said...

rizz!! amek lah satu! Eh eh macam 3 singgit jek!

<< s| tED| >> on July 2, 2009 at 5:14 PM said...

hehehehe kak ita!! Hati menangis siapa yg tahu!! ceh ceh ceh!!

Nakamura Kazuki on July 2, 2009 at 6:21 PM said...

sudah 2 myvi......1 kelisa....nampak gayanya dah 3-1 ni perodua mendahului proton...takpe ada masa tambahan lagi...hahahaha

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on July 2, 2009 at 6:55 PM said...

ku tidak ada lesen n duit lg..uwaaa~

<< s| tED| >> on July 2, 2009 at 7:32 PM said...

nakamura : kita tengok siapa yg kena!!

<< s| tED| >> on July 2, 2009 at 7:32 PM said...

Norul : x pe x pe.. Sabar!! eeekekek

ashie023 on July 2, 2009 at 8:21 PM said...

ahhaha..aku pong ader katak gantung lam kete aku..tu ler mende yg cute yg aku ader kat lam kete...yg aku paling suke...

<< s| tED| >> on July 2, 2009 at 8:29 PM said...

ekekekek... suka tgk die terbuai2.. macam say 'hello' kat kete belakang! Ha ha ha

HuRuL_AiNi on July 2, 2009 at 10:38 PM said...

hohoho....part 4 dah kuar...aku je ke yg x jawap lg tag ashie ni....hoho...
aku suka gak kreta naza....kaler dia lawa2 :)

<< s| tED| >> on July 2, 2009 at 11:08 PM said...

a'a lah!! Kaler oren ituw!! mak aku cakap macam kaler kel***! hampagas!! ekekekekeke

waiem on July 3, 2009 at 12:03 AM said...

oh segeng myvi gak...cayalah...hehe

<< s| tED| >> on July 3, 2009 at 12:28 AM said...

ekekekekk!! nakamura sowang jek dok tayang persona tu!!
hehehehehe!!

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting