Thursday, July 23, 2009

MaLam taD| akU D| 'skOdenG', SusPek BerjayA D| TahaN!!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:32 AM
z1

Aku di 'skodeng'. Ini betul-betul melanggar hak asasi kemanusian aku. Wajarkah aku di perlakukan begitu? Ini satu kesalahan besar!

Tapi kamu silap!! Benar-benar silap!
Walaupun wajahmu tidakku kenal, tetapi lubang hidungmu sentiasa berlegar-legar dalam ingatanku...

Photobucket

Muka pesalah yang tidak rasa bersalah. Harus di 'blur'kan. Aku perlu menelefon polis kerana ada penceroboh sudah masuk ke kawasan larangan ini.

z3

"Kalau berani, kau telefon lah Bos! Aku terjun nanti!!" Cehhhh!! Main ugut-ugut pula! Ingat aku takut! 'Pigiiiii dahh!!!!"

Photobucket
"Aku terjun ni Bos!! Aku terjun!! Jangan menyesal!! Aku terjun ni!!"

Okey!! Aku tidak panggil polis. Nanti kalau kamu sudah terjun, rabak pula duit gaji aku hari ini mahu baiki sendi-sendi kamu yang patah!!

"Tau takut!!". Cit! Poodahh! Menjawab lagi!!

Nota kakitanganku : Bila Dak Utih menyondol-nyondol pintu bilik. Harus di buka. Jika tidak dia akan masuk mengikut jalan jauh. Keluar dari rumah dan masuk melalui tingkap. Sebab itulah salah satu tingkap harus di buka bagi membuat jalan masuk. Jika tidak dia akan memanjat dan memekak-mekak sehingga aku tidak dapat tidur! Tengok!! Ini kucing sudah banyak lemak!!


36 kUs-kUs:

aien~s corner on July 23, 2009 at 8:50 AM said...

hahaha...cipan r cat 2..hahha

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 8:53 AM said...

deshumnm deshummm.. x baik tau cakap kucen aku cipan!!! sob sob sob!!

a.z.r.i.n.a.03.07 on July 23, 2009 at 8:59 AM said...

Dak Utih kuar carik kapel kot? Memang byak lemak tul Dak Utih ni...

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 9:05 AM said...

ekekekekeke.. xde maknenye krina. die keluar semata-mata nak cari jalan masuk bilik ..ekekeke

Watierman on July 23, 2009 at 9:08 AM said...

Salam Dik Tedi...ko ni...akak ingat Dak Utih berjaya tangkap tikus ker lipas ker ape ke....ko di Dik ade2 aje...padalah korang berdua...secocok benor!!!

cahayachenta on July 23, 2009 at 9:08 AM said...

dia pun dah hafal bilik tido dia kat mana....

s@yangh@sni on July 23, 2009 at 9:11 AM said...

ko jugak yang lemakkan dia...
meh dak utih...
pindah rumah baru...
sure tak yah panjat tingkap..

ZARA 札拉 on July 23, 2009 at 9:15 AM said...

hahaha~

dah kamu bagi dia makan banyak ikan, awatnya?

hahaha~

GiGGLe GaL on July 23, 2009 at 9:46 AM said...

dak ted..
ko jgn..nak pulak malam jemahat ni.. ko biar satu tingkap terbukak.. kang keliwon datang.. br ko taw.. ayoook.. tatawyookk..

ashie023 on July 23, 2009 at 9:48 AM said...

alahai dak utih....sian ko xleh masuk, agaknye tuan ko dah kroh kroh x sedo ko kat luor..meh lah duk ngan ashie plak...ahhahah

Softtouch [Hanim] on July 23, 2009 at 10:10 AM said...

glamer tau dak utih ni kat blog tedi..femes gitu..sy admire betul ngan bulu putih gebu dia tu...kalu dapat...sy gomol2 dia tu..abis berterbangan dulu2 nya nnti..geram!!!

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 10:36 AM said...

kakwatie: doa2 lah dak utih adalah jelmaan putera kucin yg akan menjadi petera raja.. ape aku merepek ni? ha ha ha

biru on July 23, 2009 at 10:36 AM said...

ted,

kucin kita nama 'coet' adik bongsu punya...

ishhhhhhhh rimas gak, manjer bebeno tapi comel jerk
kuikuikui =P

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 10:36 AM said...

cahayachenta : betul tu. sedangkan sederat tu ada 5 lagi tingkap.. tingkap aku nom 3. ekekeekke.. dia dah hafal..

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 10:37 AM said...

hasni : ekekekeke.. yg ini kes aku x lemakkan dia. aku mlas nak bukak pintu. so dia cari alternatif lain.. ekekekeke

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 10:38 AM said...

dak zara : aku tau betapa laparnya bila tak makan. tgk kucing jalanan aku tahu besarnya kuasa Allah. macam mana derang makan? sbb tu aku mmg melemakkan kucing2 aku dgn ikan yg banyak! :p

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 10:39 AM said...

mrs giggle : terpaksa.. kalau tidak dia akan tesangkut pada tingkap yg paling atas. aku dah sedap2 tdo mmg malas nak bukak.. ha ha ha..

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 10:40 AM said...

dak ashie : aku lom tdo lg.. dah lek aadap pc.. malas nak layan dia.. dia gatal .. kejap nak masuk.. kejap nak dok luar...
xde keje aku nak jd guard dia saik bukak tutupkan pintu jek..

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 10:41 AM said...

ekekekekeke.. hanim : di ammg ske publisiti lah hanim.. sbb tu bila gambar di di ambil.. mcm2 posing die buat.. lg 2 ekor tu.. x gile glemer mcm dia.. ha ha ha

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 10:42 AM said...

biru mesti x suka kucing... kucing mmg ngada2 lah biru.. suka meleseh2.. pastu geget kaki. org kalau ada yg x sabar mmg dah kena penendang.. ha ha ha

Tinie a.k.a Ibu Fatin on July 23, 2009 at 11:41 AM said...

comel sungguh kucing mu itew..
dia berak kat mana wei???

Nakamura Kazuki on July 23, 2009 at 11:47 AM said...

berak dekat toiletla.....hahahaha..tapi tedi ko pagi2 check gakla bawah katil ke mana tau kalau dia sakit perut...dah tak sempat gi toilet dah..hahaha...lagi satu berak dia ko basuh ke?????..soklan ni memang annoying skit..kalu ko nak jawab pun takpe....kalau tak pun takpe..

QieFLy si Dolce on July 23, 2009 at 11:54 AM said...

alalalal....tomeynyer penjenayah tu....nak peluk erat2 tak nak bagi lepas hehehhe

rizz on July 23, 2009 at 12:18 PM said...

hahaha lucu jehh

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 12:50 PM said...

tinie : kucing den yang putih ni berak dalam cat litter. tp ikut mood gak..setakat ni x de bersepah2 :) ekekekekke.. lg 2 ekow kat luo kawasan liputan...

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 12:52 PM said...

oit nakamura : aku takpayah check.. bau je dah tahu.. ha ha ha...berak yg macam mana?? kalau pungkuq die tu apa kejadahnya aku nak basuh.. ha ha ha.... tapi kalau bekas berak tu selalulah.. kena jaga kebersihan tandas kucing.. ha ha ha...

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 12:52 PM said...

ekekekkekek qief.. penjenayah jenis ni mmg org x sampai hati nak gari.. ha ha ha

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 12:53 PM said...

maceh rizz... macam tuan die gak lucu! :P

sharamli on July 23, 2009 at 1:11 PM said...

ad jgk mcm ni erk..kena kasi hukuman ni..hu3

Nakamura Kazuki on July 23, 2009 at 1:19 PM said...

betui gak..pandai buang baja..pandaila basuh sendiri..hhahaha

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 2:12 PM said...

ekekekekeke sha... 2 adik beradik ni mmg camtu!! tdo mesti nak masuk bilik.. mengada2..

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 2:12 PM said...

ha ha ha ha ha.. hampagas nakamura!!

messyremo on July 23, 2009 at 8:43 PM said...

aku paling suke gambar atas sekali...

sgt comel~~

pandai ko amek gambar~~hehe

<< s| tED| >> on July 23, 2009 at 10:52 PM said...

messy.. terima kasih.. kecomelan dia mengikut tuan die.. ekekekeke...
kau hadiahkanlah aku sebarang dua kamera digital yg power sket.. nanti pasti aku jd cameraman yg berjaya

ustazah dyLLa on July 24, 2009 at 1:43 PM said...

dak utih yg bnyk lemak ke mak tiri???~wahahaha

<< s| tED| >> on July 24, 2009 at 6:44 PM said...

ekekekekekke.. dedua :P

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting