Wednesday, July 22, 2009

|n| BukaN 'eNtry' Marah! Cuma PenjeLasaN!! Aku t|Dak maraH!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:32 AM
Bila aku tulis pasal 'entry' yang bertajuk Taman Botanikal Part 1 & 2. Ada yang komen mengatakan aku hanya meletak gambar sahaja sedangkan aku tidak ke sana! Ingin di ulangi sekali lagi. Aku tidak marah. Sungguh! "Entry" ini cuma menjelaskan keadaan sebenar. Agar di lain 'entry' mereka akan faham.

Aku jenis yang 'Low Profile' (sungguh). Tidak suka gambar aku di rakam juga menghormati hak orang lain yang tidak suka gambar mereka di rakamkan sesuka hati. Kalau kamu dapat lihat blog aku juga tidak di letak gambar-gambar peribadi yang banyak. Jadi kebanyakan 'entry' aku, aku lebih suka cari suasana yang tidak memerlukan aku merasa serba salah untuk merakam gambar.

Seperti di 'entry' Taman Botanikal 1&2. Telah aku katakan bahawa aku hanya berjalan-jalan di luar, tidak sampai masuk ke dalam taman di mana tempat mereka berjogging dan beriadah kerana aku membawa seorang kanak-kanak Ribena yang tidak sesuai masuk ke dalam hutan di bimbangi menjadi tarikan kepada monyet-monyet. Ha ha ha...

Aku harap mereka yang keliru itu sudah faham. Aku tidak pernah meng'gugel' gambar-gambar yang cantik dan esklusif dan menepeknya di sini. Itu bukan aku. Aku hormati hak orang lain seperti mana aku tidak mahu hak aku di cerobohi.

Okey! Aku letakkan gambar kanak-kanak ini. Jika kamu seorang pembaca yang mengikut blog aku sejak mula tentu perasan dan sedar akan kewujudan gambar kanak-kanak Ribena ini yang selalu menjadi maskot eh 'escort' aku.

t2

Now You See....

t3

Now You Dont...

t1

And I'm Not Walking Alone...

Nota kakitanganku : Aku bukan baru dalam dunia blog. Sebelum ini menulis di 360. Sayangnya sejak di war-warkan akan tutup aku berpindah ke sini. Apakan daya, aku meninggalkan memori yang banyak di sana. Berkubur sudah.....


38 kUs-kUs:

Aiydalela on July 22, 2009 at 8:02 AM said...

360 tu la saya kenal tedi...eces!
ala tedi..pedulikan aje..biasa ar..ada yg suke share pic sendiri..ada yg tak..memacam la..

tak de paksaan dlm dunia blog kan? :D

messyremo on July 22, 2009 at 8:20 AM said...

aiyokk~~

rilek kak~~

kool down~~

jom bekpas dulu..hehe

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 8:23 AM said...

ye ke aiyda.. ha ha ha.. x perasan lah aiyda..


ye ye.. terima kasih!

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 8:24 AM said...

ko balanja aku messy.. baru aku cool dapat bekpes percuma!! ha ha ha

ZARA 札拉 on July 22, 2009 at 9:34 AM said...

aduyai Tedi..relax sudah..

dan kamu kata kamu berat?wei!!

kamu lebih kurus dari aku ok?

mau kena dush2 ke?

ashie023 on July 22, 2009 at 9:35 AM said...

360 tu ape???

GiGGLe GaL on July 22, 2009 at 9:36 AM said...

yayoookk..tatawyookk.. dak tedi marah.. nanti dia kuarkan cakaran maut wolverine dia.. tatawyookk..

wei..sape yg jahat molot ngata ko tu dak tedi? meh aku cili2 kan kulit pipi beliaw tu..

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 9:48 AM said...

dak zara : kamu jangan terlalu berharap yang aku lebih kurus dari kamu? mana kamu tengok aku? dalam mimpe ke? mimpi kamu silap!!

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 9:49 AM said...

dak ashie : 360 tu Yahoo punye blog. sekarang dah tutup!!

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 9:52 AM said...

mrs giggle : alahh kau ni.. orang tu okey lah.. dia just gurau2 jek.. aku sja gatal nak terangkan..

Watierman on July 22, 2009 at 10:27 AM said...

Salam menyejuk & menyegarkan dari akak mu...meh makan cucur cempedak...yg kurang umph sikit pagi ni...tapi still habis gak...kan...kalau Dik Tedi nak akak buatkan yg baru....dah biarkan Si Luncai Dgn Labu2nya!

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 10:34 AM said...

eeeeeeeee.. orang puasa lah!! sob sob sob.. coobaaaaaan!!

Precious on July 22, 2009 at 10:47 AM said...

360? Pi mai pi mai tang tu gaklah kalau 360 ... Aii, mentang2lah haku ni cikgu Matematik ... Itulah haku ngan cara haku ... Ko, ngan cara ko lah! Org len cara mereka ... biarkan, biarkan ...
Blog ngan hepi,k!

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 10:51 AM said...

ekekekekkee..
360 dah close dah.. tinggal nama jek.. ekekekek

janji hepi!!

tengku_fir21 on July 22, 2009 at 10:58 AM said...

cool ler beb..
oramg memang suke mengata
wakakaka

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 11:01 AM said...

ekekkekeke.. sabar lah ni...
alah.. x de benda lah pasal ni...
small matter

Ena Qaisya on July 22, 2009 at 11:02 AM said...

syahdu n3 ko kali ni sob..sob..sob...

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 11:07 AM said...

ekekekekeke.. x de maknanye.. biasa2 jek..

flygurl on July 22, 2009 at 11:35 AM said...

360?? kt ne tu?
huhu..sorry..i ni budak baru..hehehe...
x pe tedi...kite low profile...
x perlu nk letak pic...
tedi dh popular dah...
hohoho...(kipas2...cocopie satu ekk)

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 11:43 AM said...

ekekekekek perempuan terbang ni.. 360 dah tutup dah.. baru je.. tengah bulan ni...

ko kipas aku ek..
ok bak sini alamat..
aku bagi kokopai!!

eyena on July 22, 2009 at 11:56 AM said...

alahaii.. comey tu maskot eh 'escort' dia.. heheee geram nak cubit.. ayaaakk

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 12:01 PM said...

ekekekekeke.. eyena : dia ala2 maskot jugak.. sbb ske buat lawak semasa lawatan di buat.. hehehehe..

contohnya : bejalan menggunakan lutut untuk menguji tahap kebersihan lantai laluan pejalan kaki itu! isk isk isk..

Ayu on July 22, 2009 at 12:36 PM said...

360 dah tutup ke?? aikk aku bukak boleh jekk.. sumer entry aku pindahkan ke sni.. hehhehe..

kat 360 aku dikecam.. chehh.. menyampah..!!

a.z.r.i.n.a.03.07 on July 22, 2009 at 12:49 PM said...

haaaaaaaaaa....ada orang kecik ati yer ?? must be KRina lah tu yang dia dok mentioned tadi... huhuhuhu...kena perli dek Ted...sedih dan sadisnyerrrr.... jangan mare yer Ted..nanti KRina gi Melaka next month KRina banja yer !! Ampun beribu-ribu ampun...

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 1:16 PM said...

tutup dah ayu.. kena pindah kat mana2.
aku pindah kat yahoo profile jek.. sob sob sob..

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 1:17 PM said...

krina : kak rina ni.. krina sket jek..x de hal lah... isk isk isk...
ada gak 2-3 org ckp cam tu kat entry sebelum2.. sorry krina.. jgn mare

AkudanDia on July 22, 2009 at 1:29 PM said...

sabo2..
byk2 sabo k..
manusia..biasa la

Aiydalela on July 22, 2009 at 1:54 PM said...

hahahaa..time tu blogwalking jer..
blog hang penuh ngan kucen..

Snowwhite Zone on July 22, 2009 at 1:55 PM said...

hai D.. cehhh kg pendek nm tedi.. hehehe

rindunyer akt korangggg....

iye le br perasan blog mu ni x dok pic mu... mmg klasss km

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 2:07 PM said...

akudandia : terima kasih!

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 2:08 PM said...

ekekekeeke aiyda : maceh aiyda.. ikut aku kat sini lak!

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 2:08 PM said...

ceh anis! hari ini D.. esok ko bubuh .....
ha ha ha

i x cun macam yu lah anis.. ekekeke

Ayu on July 22, 2009 at 8:00 PM said...

gamba escort merangkap maskot ko tuh kan.. sepet eh macam ko gak la ted... hehhe.. ko mmg ada keturunan mata sepet ekk???

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 8:11 PM said...

eh.. mata aku mane sepet..
dak kicik tu ikut arwah atuk dia. Cina.

adik dia yg aku letak masa cukur jambul pakai baju pink tu ikut belah aku, mata bulat!! JAwa!! ha ha ha ha

Ayu on July 22, 2009 at 8:34 PM said...

laa mata ko sepet la ted.. aku tgk sitap je.. mcm mata org jepun n korea... xder rupa JAwA pung ..

ustazah dyLLa on July 22, 2009 at 8:42 PM said...

jejalan smbil pegang tgn...nk plak org yg tercinta...wah, lomantiknye...kenangan tuh...

tgk je 360 dlm tv3...~whahahaha

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 8:55 PM said...

kau taklah ayu.. sob sob sob.. mungkin masa yang lama kita tidak bertemu membuatkan kamu melupakan wajahku!

<< s| tED| >> on July 22, 2009 at 8:55 PM said...

gelak guling2.. ada ke 360 Bro MAS tu... ekekekekek

pegang tgn tok yg halal je.. ekekkeekke

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting