Monday, July 27, 2009

Dar| Kaca Mata!!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:45 PM
Photobucket

Kaca mataku telah retak,
tidak boleh di cantum dengan janji,
atau di lekat mati.

Aku melihatnya,
dari polos renungan kabur pandangan,
lantas aku serahkan semuanya,
atas ketentuan Ilahi,
yang menjadi mata dan hati ini.

Nota kakitanganku : Bukankah manusia hanya mampu merancang dan Allah S.W.T. yang menetapkan semua kejadian itu?

42 kUs-kUs:

ashie023 on July 27, 2009 at 8:03 PM said...

aduyai...puitis sungguh poem ini???

sharamli on July 27, 2009 at 8:07 PM said...

pasal ni ke yg marah sgt?

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 8:13 PM said...

dak ashie : terima kasih!

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 8:13 PM said...

sharamli : tiada kena mengena dengan yang ini :)

tengku_fir21 on July 27, 2009 at 8:29 PM said...

sama-sam berusaha ke tangga kejayaan

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 8:36 PM said...

InsyaAlah fir! erk!

messyremo on July 27, 2009 at 8:36 PM said...

apasal aku tak nmpk kesan retak tu?

atau aku tak faham puisi nih?haha

flygurl on July 27, 2009 at 8:37 PM said...

kt mana retaknye??
aduhh..
mataku bertambah rabun...

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 8:40 PM said...

messy : haruskah aku retakkan comin mato itu semata2 untuk ini entry?
*emo* balik!!

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 8:41 PM said...

gadis terbang : usah retakkan benda yang tidak retak!!

Nakamura Kazuki on July 27, 2009 at 8:43 PM said...

mana yang retak tu tedi...nampak ok je...ooooo maksud tersirat ye....ok2 ambe understood....

messyremo on July 27, 2009 at 8:43 PM said...

aku pun nak emo jugak~~

sebab aku tak faham~~haha

***emo***

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 8:47 PM said...

hencek nakamura : aku akan retakkan ia.. kamu ganti boleh?

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 8:48 PM said...

messy : TQ sebab sudi baca walau tidak faham. Minta BN baca sama. mungkin beliau dapat memahamkan kamu !*emo*

♥Itajeff♥ @Something To Share on July 27, 2009 at 9:06 PM said...

Salam cik tedi..
poem ni menjelaskan maksud tersirat yg sangatlah mendalamnya...betul tak cik tedi??

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 9:06 PM said...

betul kakita. terima kasih kerana sudi membacanya! :)

GRuNGe on July 27, 2009 at 9:09 PM said...

Cermin matamu rosak,
Kau pergi kedai,
Beli contact lense.

Wakakaka, apa aku merepek ni. Lalalala.

aien~s corner on July 27, 2009 at 9:09 PM said...

mdlm mksud nye ni...

huhu

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 9:10 PM said...

ekekekkeke grunge : x perlu ke kedai. dalam laci pun dah ada stok untuk 3 bulan! :)

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 9:11 PM said...

ye aien :) TQ

DaKoSue on July 27, 2009 at 9:28 PM said...

"kacamata yang mempunyai power petunjuk kepada arah yang kabur dan gersang, time kasih atas jasamu..." ahaks sungguh puitis komen ku hehe

Precious on July 27, 2009 at 9:52 PM said...

Yup yup .. semua kejadian ada hikmah. Janji kita sabar dengan dugaan yang mendatang ..

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 10:04 PM said...

dakosue : sungguh dalam kata2 mu itu hingga membuatkan aku termenung memikirkan maksudnya.. ha ha ha..

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 10:04 PM said...

terima kasih precious :))

flygurl on July 27, 2009 at 10:22 PM said...

ooo...setelah dibaca sampai 3 kali..
barulah faham makna disebalik retak itu..
hehehe...=)

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 10:50 PM said...

wah! tahniah gadis terbang!!

teuku@ceh on July 27, 2009 at 11:22 PM said...

owh dah paham-paham...
patutla petang tadi drive dengan kecepatan yang tinggi...
rupanya ada sum one yang telah melukai hati Tedi..Macam nilah,,
tinggalkan je pakwe tu..
janji kul 5 nak jumpe..sedar2 sampai kul 7 tak sampai-sampai kan..
so sekarang tedi dah hilang kepercayaan pada dia lagi kan..xpe2..kumbang bukan seekor je kat dunia ni..

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 11:27 PM said...

wah wah wah.. senang je buat kesimpulan ek? puisi ini tiada kena mengena dengan hal petang tadi. harap maklum :p

mamai on July 27, 2009 at 11:28 PM said...

contact lens tak ada ker

<< s| tED| >> on July 27, 2009 at 11:41 PM said...

ada.. ada 3 pasang lagi! ekekekkeke

skarang musim pakai cermin mata :)

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on July 28, 2009 at 12:02 AM said...

puitis2.. :D

<< s| tED| >> on July 28, 2009 at 12:19 AM said...

ekekkkekeke.. maceh!

ustazah dyLLa on July 28, 2009 at 12:24 AM said...

pecah kaca pecah gelas,
sudah baca harap balas...


eh, ade kena mgena ke puitis aku ni???eh, ni puitis ke???~wahahaha

<< s| tED| >> on July 28, 2009 at 12:32 AM said...

ekekekke... puitis wo... pantun ni pems masa kita zaman kana2 dulu :)

Anya on July 28, 2009 at 1:05 AM said...

Hi
Do you have new glasses ?

<< s| tED| >> on July 28, 2009 at 1:11 AM said...

the old glasses sister!! Tq anya!

DaliaLiyana on July 28, 2009 at 1:53 AM said...

la..ni nape ni?? ade org sakitkan ati ek?? sbr k...agak2 geram ngn dia..lesing je..hikhik.....
appepun..bersabar & simle alwiz...

<< s| tED| >> on July 28, 2009 at 7:41 AM said...

TQ Dalia

Ena Qaisya on July 28, 2009 at 7:50 AM said...

samala kiter.. marila kiter tuko pada kacamata yang baru lagi kles ngehngehngeh

<< s| tED| >> on July 28, 2009 at 8:17 AM said...

ekekekekek ena : aku takmampu..pakai je lah apa yg ada.. :P

Softtouch [Hanim] on July 28, 2009 at 9:50 AM said...

ada maksud tersirat nie...tengok kat spek tu xde punyg retak masa mula2 baca n3 nie..dah lama2 br tau ini puisi...

<< s| tED| >> on July 28, 2009 at 9:53 AM said...

ekekekekek.. nasibbaik hanim cepat berfikir.. ha ha ha

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting