Wednesday, December 23, 2009

SuraT Dar| anaK KePaDa ayaH!

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:00 PM
Seorang mahasiswa menulis surat kepada ayahnya yang berbunyi begini.
---------------------------------------------------------

"Ayah,Saya merasa tidak selesa kerana terus menerus menulis surat kepada ayah untuk meminta wang. Saya merasa malu dan sedih. Saya ingin meminta wang sebanyak RM1000 daripada ayah, walaupun setiap bahagian tubuh saya memberontak. Saya meminta dengan tulus dari hati saya yang paling dalam, ayah maafkan saya."

Salam dari anakanda,Sarip.

P/s: Saya merasa berat hati untuk mengirimkan surat ini, jadi saya cuba untuk mengejar posmen yang mengambil surat ini dari dalam peti surat. Saya ingin mengambil kembali surat ini dan membakarnya, kerana surat ini pasti menyusahkan hati ayah. Saya berdoa dalam hati agar saya dapat semula surat ini, tapi sudah terlambat.

--------------------------------------------------------------------
Beberapa hari kemudian dia menerima balasan surat dari ayahnya yang mengandungi ayat yang ringkas.

"Kepada Sarip,"Nak, doamu sudah dimakbulkan. Suratmu tidak pernah ayah terima"
Dari Ayahmu.

Nota kakitanganku : He he he he.. Ayah dia pandai susun ayat!





32 kUs-kUs:

Kak Anie on December 23, 2009 at 7:35 PM said...

Hahaha...baik punya jawapan dari ayah..

Watierman on December 23, 2009 at 7:59 PM said...

Memang educated lah ayah dia...no wonder anak dia di menara gading!!!!Bravo!!!

aleena on December 23, 2009 at 8:05 PM said...

haha..ayah ngan anak same je dalam cita nie..

ashie023 on December 23, 2009 at 8:09 PM said...

ayah ngan anak sama2 auta hantu...memang klako nye..hahahhahhah..

ashie023 on December 23, 2009 at 8:09 PM said...

ayah ngan anak sama2 auta hantu...memang klako nye..hahahhahhah..

Mimie.Candy Cane on December 23, 2009 at 8:10 PM said...

hahahahhaa..anak ngan bapak sama pandai laa...hahaha

NuR on December 23, 2009 at 8:17 PM said...

hikhik...
mcm2 la..
mesti keluarga lawak..

~** PROFFY **~ on December 23, 2009 at 8:18 PM said...

dah nak abis cuti ni tedi.. takpe2 tak yah pos lagiii.. kang ilang lagi.. posmen sini tak leh di harap!

zaiMi on December 23, 2009 at 8:18 PM said...

padan muke anak die.. xdapat la duit.. hahah

Ms.Lilies on December 23, 2009 at 9:02 PM said...

ekekekeke....
bapak borek anak rintik!

cik ian@aH Lian~ on December 23, 2009 at 9:24 PM said...

bapak dia comel,
aku suka.

high 5 pokcik !

lupie on December 23, 2009 at 9:35 PM said...

Doesn't pay beating around the bushes! hahahah .... :) Bravo to daddy!

cikmemy on December 23, 2009 at 9:54 PM said...

terbaik arh bapak dia!hahahha

maiyah on December 23, 2009 at 10:17 PM said...

ekeke.. selek le wat p/s tu.. :D

Koyuki on December 23, 2009 at 10:25 PM said...

padan muka!!

Mr.Clive on December 23, 2009 at 10:36 PM said...

lumrah hidup...:)

miSs s!v on December 23, 2009 at 10:41 PM said...

ngahahaha!
bengong~

Zyma Saad on December 23, 2009 at 11:09 PM said...

Huhuhu......mula2 nak gelak dulu sambil berdansa.

Ayah si Sarip tu mmg educated. Tahniah buat si Sarip sbb ada ayah mcm tu.....cool !!!!

kenari on December 23, 2009 at 11:14 PM said...

seorang ayah yg bijaksana dan bijaksini :p

hisham on December 23, 2009 at 11:32 PM said...

hehe..ni sarip dol tu ker..samseng kg dusun..?

zino on December 23, 2009 at 11:54 PM said...

ayah yg bijak.. hehe

JMR on December 24, 2009 at 12:13 AM said...

ringkas tapi padat..heheh

mamai on December 24, 2009 at 12:17 AM said...

hahahaha berbesar hati ayah dia dengan segera membalas surat tu yer

Nurhayati on December 24, 2009 at 12:18 AM said...

haha kalau la dapat ayah camni.. mau pengsan hihi

~mama aiman~ on December 24, 2009 at 12:27 AM said...

hehehe..ke"tololan" terserlah.. joke yg kreatif.. hampes..hehe :)

iqbalsyarie on December 24, 2009 at 12:39 AM said...

hahaha..oh ayah~~~

imam on December 24, 2009 at 1:58 AM said...

hahahaha..bapak ngan anak sama jek perangai..

QieFLy si Dolce on December 24, 2009 at 7:25 AM said...

hurm...tetiba plk tringt kat abah....
miss him so much...

fiD on December 24, 2009 at 8:30 AM said...

penah bace dulu nie...ehehehh...

tapi kan, macam aku pon memang segan nak mintak duit kat parents, hmmm

rosnanie on December 24, 2009 at 8:40 AM said...

Padan muka die kan?

hmmm rindu kat mak ayah kt kg... waaaa....

deena awanis on December 24, 2009 at 9:41 AM said...

cayalah ayah!!!
5 stars utk ayah!!!=D

a.z.r.i.n.a.03.07 on December 24, 2009 at 10:17 AM said...

padan ngan muka dia..tak tau yg ayahnya dah byk mkn garam dari dia...ehehehe...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting