Friday, December 18, 2009

B|La BahanG Oven MuLa TerasA...

cOrat cOret Oleh : myQza pada 12:52 PM
Sudah lama oven bercuti. Hampir sebulan! Sudah penat berehat hari ini aku aktifkan balik. Lebihan bahan-bahan semasa buat kek untuk majlis hari lahir yang lepas aku buat kek cawan coklat.

Photobucket

Tapi kek cawan ini agak lembut sebab ikut adunan buat kek lembab. Ekekekeke....

Photobucket

Bakar dalam 20 minit.

Photobucket

Dapatlah dalam 36 biji. He he he...

Apa agenda petang ini ya? Jalan cari makan? Jalan-jalan 'dating'? Cuaca sekejap mendung sekejap panas. Kalau rajin petang nanti keluarlah sekejap!!

Apa aktivit cuti kamu hari ini?

Nota kakitanganku : Diet hari ini agak goyah. Ekekekkeke...





29 kUs-kUs:

aNiSa hANg tUaH on December 18, 2009 at 1:18 PM said...

alangkah bestnye kalau kek cawan nih jadi juadah berbuka puasa saya utk ptg nih
hehehehe

Zuewairy on December 18, 2009 at 1:19 PM said...

boleh pos x.. meh sini skit nak rasa~

BuLaN iTu aKu on December 18, 2009 at 1:24 PM said...

no 23 jalan selasih kampung laksamana,
selayang .. selangor..
sila pos kat aku 8 biji.. okies

Noorlaila Mohamed Nor on December 18, 2009 at 1:29 PM said...

woww cupcakes!
sedapnyaaaa

mier@merr on December 18, 2009 at 1:32 PM said...

wahhhh..da leh amek tempahan nnti neh..ekeke

Cik Biol on December 18, 2009 at 2:05 PM said...

ala takde rangcangan pape arr cuti2 ni huhu

enuLwanie on December 18, 2009 at 2:06 PM said...

perggghhhhh!
sedap gila!
esp ms dia blum msk.
tmbh pulak ada coklat chips..
nak sume skali!!!!

geram geram mmg geram tgk coklat!

cikmemy on December 18, 2009 at 2:07 PM said...

pompuan ngn kek cekelat memg x leh dipisahkan~

Koyuki on December 18, 2009 at 2:19 PM said...

nak jugakkk!!!

hehe~

[z@ck] on December 18, 2009 at 2:26 PM said...

whoaa...
sedapnya cupcakes tu..

sharamli on December 18, 2009 at 2:34 PM said...

eleh..xyah nak diet2..

Muhamad Arif Bin Zaripin on December 18, 2009 at 3:32 PM said...

salam maal hijrah...semoga perubahan yang lebih baik pada masa akan datang untuk tahun ini..

anaklaut on December 18, 2009 at 3:59 PM said...

salam..

kak..buat kuih yg best2 tu.pas tu jemput saya makan..lagi best..:)

salam maal hijrah buat kak..moga dirahmati allah swt selalu.

YobSumo on December 18, 2009 at 4:06 PM said...

kamu habis kan 36 semua sekali ke?

dasyat!

Ms.Lilies on December 18, 2009 at 4:11 PM said...

aku baru nak stop makan kek...tgk kek ko ni mcm yg kena buat gakla huhu

aNIe on December 18, 2009 at 4:14 PM said...

tEDl...akak cuti ni bergolek2 aje...enjoy!!

iqbalsyarie on December 18, 2009 at 6:00 PM said...

Oh!sedapnya mata melihat...mungkin lebih sedap kalau lidah dapat merasa....

lupie on December 18, 2009 at 6:24 PM said...

Looks so yummy!!!!!!!

My unending attempts at cakes tak menjadi-jadi!!!!!

maiyah on December 18, 2009 at 6:25 PM said...

kek ni kegemaran bebudak.. org dewasa mkn sambil tgk tv nak2 cite nurkasih heeeee :D

cik syazni on December 18, 2009 at 6:35 PM said...

nak berguru buat kek boleh tak?? nak blajor..huhu

cik EPAL on December 18, 2009 at 6:39 PM said...

nampak mcm menytelerakan.....nak satuuuu :)

AzuanBudakPandai on December 18, 2009 at 7:01 PM said...

alangkah baguih kalu ko ni kakak aku hehe

zaradgreat on December 18, 2009 at 8:21 PM said...

terliurrrrrrrrrrrrr...

ashie023 on December 18, 2009 at 8:23 PM said...

aih..dah makin terer skrg eh buat kek cawan..jelesss..hahaha..
pos sini skit..ke dah abis?>??

~** PROFFY **~ on December 18, 2009 at 8:27 PM said...

warghhhh..
aku pagi tadi mkn kek cawan jgk..!
ekekeke

hans on December 18, 2009 at 9:12 PM said...

aku malas dah berdiet tapi berat turun plak
time aku diet tak ada apa2pun
aku pelik

alvin takda rumah harga 8juta story.... on December 18, 2009 at 9:20 PM said...

ada menerima tempahan tak??

Faarihin on December 18, 2009 at 10:35 PM said...

wahhhhh...

nak..nak..nak.. cik tedi minggu depan bawak ke umah sy 50 bungkus.. hohoho.. (^__^)

nadirah_nor on December 18, 2009 at 10:44 PM said...

ukh cmbesh je...
lapar kek la plak tetibe...

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting