Friday, December 25, 2009

MenuKar BeberaPa Jen|s aTuran.

cOrat cOret Oleh : myQza pada 7:45 AM
Apa khabar murid-murid semua. Ya! Selamat Menyambut Hari Krismas bagi yang mereka yang beragama Kristian. Hari ini memang cuti umum di seluruh negara, tetapi kelas masih berjalan okey? Eh! Berangan jadi cikgu sekejap. Ekekekeke...

Kita mulakan.

Kita pergi ke 'Setting' kemudian klik Basic. Ubah 'Adult Content'

Photobucket

Aku selalu keliru mengapa blogger suka meletakkan 'Yes' pada point yang ini. Jadi bila kita klik blog beliau, kita perlu klik sekali lagi selepas membaca peringatan untuk pastikan yang kita bersetuju dengan menghadapi segala kemungkinan isi blog tersebut.

Photobucket

Jadi jika blog kamu biasa-biasa sahaja, tiada kandungan berisi lucah, separa lucah, politik yang melampau atau apa-apa yang boleh menyinggung sensitiviti masyarakat, tandakan sahaja 'No' di situ.

Beralih pula ke 'Settings' kemudian klik 'Comment'.

Photobucket

Klik 'Show' supaya kami semua boleh meninggalkan komen di blog kamu.
Jenis kotak komen pula guna yang lebih mesra, contohnya 'Pop Up window'.

Photobucket

Jika mahu masukkan tarikh dan masa untuk komen yang di terima ubah di baris pertama itu. Jika mahu berkata-kata sesuatu untuk mereka yang bakal mengomen sila tulis di ruangan kedua.

Photobucket

'Comment Moderation' adalah untuk kamu memilih samada menyimpan terlebih dahulu komen yang di terima sebelum kamu benarkan komen tersebut di paparkan. Ini bagi menapis komen-komen yang sepatut atau tidak sepatutnya. Tetapi aku lebih suka komen terus masuk sahaja tanpa perlu kebenaran.

Bagi 'Word Verification' itu pula, untuk menjadi lebih mesra alam, tidak perlu letak. Apatah lagi jika kamu sudah memilih untuk menyimpan terlebih dahulu komen tersebut.

Ada 'pahemmmM?'

Jika ada sebarang pertanyaan tentang topik ini sila jangan segan silu bertanya.

Sekian. Kelas waktu cuti kita.

Nota kakitanganku : Kira hari ini kerja lebih masalah!!! he he he ..




27 kUs-kUs:

Zuewairy on December 25, 2009 at 8:01 AM said...

terima kasih cikgu;)

ber_uwang on December 25, 2009 at 8:38 AM said...

cik gu nak yak la

Kak aNIe on December 25, 2009 at 8:39 AM said...

Slmt pagi cikgu...terima kasih cikgu...hehehe

eeeda on December 25, 2009 at 8:58 AM said...

Cikgu yg bagus bila penerangan dia jelas dan mudah difahami oleh murid...
Mmg ari nie aku mudah bangat faham...
Sebab siap gambar rajah..

::alwaniamalini:: on December 25, 2009 at 9:04 AM said...

tima kaseh cekgu!!! :D

rajin tol cikgu ni..coti2 pon wat tuisyen hehe

Koyuki on December 25, 2009 at 9:23 AM said...

da buat cikgu
hehe~

Wanita Itu on December 25, 2009 at 9:33 AM said...

terima kasih cikgu!!!! :p

miera on December 25, 2009 at 9:44 AM said...

teeeerrriiimmmaaaaa kkkaaasssiiihhhhh cccciiikkkkkgggguuuuu!
(lagukan seperti kanak-kanak tadika yer?)hehe

cikmemy on December 25, 2009 at 10:00 AM said...

terima kasih cikgu.pasni bg markah penuh eh kat blog sy.huhu

ashie023 on December 25, 2009 at 10:20 AM said...

ahhaha...mekasih cikgu besar...

Watierman on December 25, 2009 at 10:30 AM said...

Teee riiimaaakaaasihhh Ceeeekguuuuu!!!

zino on December 25, 2009 at 10:43 AM said...

terima kasih cikgu.. dapat ilmu pepagi ni.. nak kena bayar overtime ke? hehe

imHepPie on December 25, 2009 at 10:45 AM said...

da siap seting pastu gi klik delete blog n tekan yes hikhik

aNiSa hANg tUaH on December 25, 2009 at 10:50 AM said...

time kasey yer cikgu tedi
kim salam kat dak2 itam dan utih

mamai on December 25, 2009 at 12:01 PM said...

terima kasih cikgu

miSs s!v on December 25, 2009 at 12:06 PM said...

aku memenuhi semua yg kau ckp!
;p

rosnanie on December 25, 2009 at 12:57 PM said...

time kasih cikgi, rase nye sayer punyer tak de masalah...heeee

Amieynna Amin on December 25, 2009 at 1:16 PM said...

maceh cikgu..
gud info..
teruskan berkongsi..
jemput ke blog..
tg2..
andai ade kesilapan..
hehehe..

Amieynna Amin on December 25, 2009 at 1:17 PM said...

maceh cikgu..
gud info..
teruskan berkongsi..
jemput ke blog..
tg2..
andai ade kesilapan..
hehehe..

~LP Lum~ on December 25, 2009 at 2:42 PM said...

terima kasih cikgu tedi... :)
(gaya ala2 ehsan dlm upin ipin)

[asam]pedas on December 25, 2009 at 3:07 PM said...

thanks cikgu tedi yang baik hati...
taklah susah2 aku nak explore sangat:..

Rara on December 25, 2009 at 5:30 PM said...

cikgu,ad org ngadu,blog kite pnye tmpt kumen,mslh skit..bleh ckgu tgkkn x? papehal,ckgu kumen kt chatbox kite ye...


[ayat tetbe skema je..] :)

leadleedeea on December 25, 2009 at 6:32 PM said...

thanx cekgu ted...;hehehee~!!!

ikan emas on December 25, 2009 at 8:45 PM said...

hari-hari cikgu main bola..

deena awanis on December 29, 2009 at 2:17 PM said...

baik seh cikgu ni..hari cuti pun keje..

林宥嘉yoga on February 9, 2010 at 11:57 AM said...

That's actually really cool!!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

ruru on February 25, 2010 at 4:48 PM said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

 

KaDangKala D|am |tu AdaLah Leb|h Ba|k... Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting